Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamik akik beoltattátok...

Kismamik akik beoltattátok magatokat h1n1 ellen hogy vagytok? Az igaz hogy az 1 trimeszterben nem ajánlatos? Vagy hogy van ez? és ténleg ingyen van?

Figyelt kérdés
2009. dec. 4. 11:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Tegnapelőtt oltattam, 21 hetes vayok, eddig minden rendben.

Igen, ha terhes vagy, akkor ingyen kapod az oltást a háziorvosodtól.

Első trimeszterben tényleg nem ajánlott, mivel a babának ekkor fejlődik ki a semmiből minden szerve, és nem tudják még, hogy erre az oltás hogyan hat. De a 12. hét után már erősen ajánlott az oltás.

2009. dec. 4. 11:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én tegnap oltattam be magam, ráadásul minkét influenza ellen, ingyenes volt, mindkettő, a háziorvos adta be. Felhívtam telefonon és mondta hogy mikor mehetek, ilyen egyszerű volt.

Először én nem akartam beadatni, de a férjem a lelkemre kötötte, hogy muszáj, mert nagyon félt.

Nincs semmi bajom az oltástól. De még 2 hét míg a védettség kialakul.

Én is úgy hallottam hogy az első trimeszterben nem ajánlatos, de vannak olyanok, akik akkor oltatták be magukat, amikor már várandósok voltak, csak még ők sem tudtak róla és nem lett semmi bajuk.

15 hetes km

2009. dec. 4. 11:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A terhesség minden szakaszában ajánlott már az oltás, ezt Tóth prof. és rajta kívül még többen mondták. Én is első trimeszterben oltattam. Persze, hogy aggódom, nagyon nehéz döntés volt, de úgy gondolom jól döntöttem. Bízom benne.
2009. dec. 4. 11:31
 4/5 anonim ***** válasza:
Hány hetes vagy? Az első trimeszterről lehet ilyet is, olyat is hallani. Mostmár, hogy egyre több a súlyos beteg és egyre több kismama kerül intenzívre, ajánlják az első trimeszterben is. Végül, ha akkor betegednél meg, nagyobb eséllyel lenne fejlődési rendellenessége a babának a láztól, mivel abban az időszakban vannak a szervi fejlődések, és kerülnél intenzívre. Nem tudok jobbat, hogy kérd ki a nőgyógyászod véleményét.
2009. dec. 4. 13:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Én beoltattam magam, szerintem, mostmár annyi kismama betegszik meg, érdemes.Ingyen van.13 hetes kismami
2009. dec. 4. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!