Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most akkor pihenni vagy...

Most akkor pihenni vagy mozogni "kell" az tolsó trimeszterben, hogy jó legyen?

Figyelt kérdés

Minden könyven, minden netes oldalon azt olvasom,hogy az utolsó trimeszterben már az összes belső szerv el van nyomva, főképp a belek - amelyek esetleg emiatt nem jól működnek, stb...és hoyg erre milyen jó megoldás a rendszeres testmozgás.

Nem sport, bá az is lehet mértékkel, hanem egy nagy séta stb...

Aztán minden egyes leírásnál az is ott van a végén,hogy a kismama pihenjen amennyit csak lehet, az utolsó trimeszterben már ne erőltesse magát, lehetőség szerint feküdjön, üljön, lazítson.

Akkor most mozgás vagy pihenés?

2011. okt. 30. 21:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Én 8,5 hónapos terhességig, kemény fizikai munkát végeztem. Az utolsó két hétben, amikor már a tgyás miatt otthon voltam, ablakot pucoltam, takarítottam, és raktam össze a babóm cuccait, és az enyémet. Én nem pihentem többet, mert terhes voltam. Van akinek muszáj, de aki jól érzi magát, szerintem nem árt vele. A szülésem, indított volt, minimális diabétesz miatt, 20 perc, és 4 nyomásból meg volt, a 3680kg, és 52cm gyönyörű kislányom. Nem szakadtam, vagy bármi. Ezt embere válogatja szerintem, és persze az orvos.
2011. okt. 30. 21:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha van ra lehetoseg, akkor a kettot kell kombinalni, van kozeput.

Peldaul ha mar nem dolgozol, akkor lehet menni nagyokat setalni delelott, delutan, bevasarolni gyalog, friss levego, stb. Az alap hazimunkat is meg lehet csinalni szep, nyugodt, kenyelmes tempoban is.

De ha nem muszaj, akkor nem kell rohanni mindennel, nem kell hetente kimosni a fuggonyoket, es nem kell tulhajtani magad. Szerintem a konyvekben inkabb a szellemi pihenesre gondolnak: legyen delutanonkent 1-1 olvasos ora, helyezd magad kenyelembe, aztasd magad a furdokadban, fozz egy finom bogre forro kakaot es a paroddal egyutt nezzetek meg a kedvenc filmeteket, fozz estere egyszeru, de finom vacsit, romantikazzatok, hagyd masnapra a mosogatast. Ha almos vagy fel hatkor, akkor fekudj le fel hatkor, ne foglalkozz senkivel, ha megteheted. Mert ez mind olyan dolog, ami szules utan is megoldhato, de szervezest igenyel, vagy epp egyaltalan nem megoldhato.

Ha nem muszaj, akkor nem kell annyira kimelnie magat az embernek, hogy reggel szinte fel sem kell es delutan 5kor meg mamuszban, pizsamaban varja a ferjet, hogy etelt hozzon a kifozdebol. Lehet ilyen nap is, de azert az nem jo, ha nagyon leepiti a kismama a fizikumat a pihenes jelszavaval.

Es kb mindez csak az elso terhessegeknel lehetoseg, a tobbinel mar gyakran nem, mert amikor en vartam a masodik babamat, akkor hiaba szerettem volna pihenni, nem tudtam. Meg kicsit sem.

Es sokan vannak azok, akik hiaba szeretnenek aktivabbak lenni, de koraszules veszelye miatt honapokat toltenek agykozelben.

2011. okt. 30. 22:10
 3/3 anonim ***** válasza:
30 hetes kismama vagyok. Első babámmal :) Én nagyon érzem a "súlyát". Mondjuk én már elég sokat híztam, és minden izületembe érzem a hirtelen gyarapodott súlyt. De attól függetlenül mindent ugyanúgy csinálok,ha elfáradok leülök 5 percre. De ugyanolyan örökmozgó vagyok, mint előtte. Szerintem lehet kombinálni a pihenést a mozgással :) Elvégre az se jó ha egész nap csak fekszik az ember.
2011. okt. 30. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!