Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kicsit szebben felteszem a...

Kicsit szebben felteszem a kérdést, mint aki előttem tette fel, szerintetek miért nem adják át legtöbbször a helyet kismamáknak?

Figyelt kérdés

Úgy gondolom, hogy illő! Természetesen járásképtelentől ezt nem igen lehet elvárni.

Vagy még sem illő?

Engem nem idegesít, csak néha bánt, hogy 38 hetesen ácsorgok:(

Az előző kérdésben kifejtettem, hogy sajnos estem már neki a korlátnak ülőhely hiányában, hála az égnek nem lett problémám!

Ebben a kérdésben nem szeretnék vitát generálni!

2013. máj. 20. 21:28
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Ez olyan, hogy mikor teszel jót, azt is mondta már nekem kismama aki a vége felé járt, hogy maradjak, mert ha leül nem bír felállni:) De persze ha ott állnak mellettem felajánlom, ez természetes nagy hassal.
2013. máj. 20. 22:42
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell eljátszani a hattyú halálát, de egy egyszerű "Nem ülhetnék le? Köszönöm." sokkal célravezetőbb. Meg arra is gondolj, h nem mindenki nézelődik a buszon egész úton, h vajon nem szállt-e fel egy terhes nő. Vagy nem mindenki kezdi el nézegetni minden ducibb nő hasát, h akkor az vajon most terhes vagy csak kövér. Na meg senki se szeretne egy olyan cikis szituációt, h nagy előzékenyen átadja a helyét vagy helyet kér a kismamának, aki elzöldülve közli, h nem is terhes. Szóval én azt mondom, kérni kell és nem hinném, h egy kedves kérést visszautasítana bárki is.
2013. máj. 20. 22:50
 23/34 A kérdező kommentje:
Így igaz utolsó!
2013. máj. 20. 22:56
 24/34 anonim ***** válasza:

Na igen, aki teltebb és terhes, még feltétlenül észre sem lehet venni, vagy épp a nagy hasában babát lát az ember, közben meg nem. :D Az meg elég ciki.

De sógornőm is panaszkodott, hogy nem igen adták át neki a helyet, mikor terhes volt, ami már három alkalommal történt. Volt, hogy párommal utazott, ő kérte meg az egyik kamaszt, adja már át a helyét.

2013. máj. 20. 23:28
 25/34 anonim ***** válasza:
17%
Szombaton villamossal mentunk anyukammal es a ket pici gyerekemmel, 2,5 evesek. Minden hely foglalt volt, anyu a kislanyommal picig elorebb akart menni, hogy legalabb jo kapaszkodo hely legyen, de a villamos fekezett egy nagyott, anyukam meg raesett az unokajara es a terdet is csunyan lehorhsolta. A lanyom sokaig vigasztalhatatlan volt, anyu meg picit kikeshult lelkileg. En ekkor dontottem ugy, hkgy soha tobbet senkinek nem adom at a helyet. Igen, gyerekes bisszunak tunik, de nekem mar ettol is picit jobb. Ennyi.
2013. máj. 21. 00:04
 26/34 anonim ***** válasza:
30%
Nekem mindig átakarták adni terhesen, de általában nem ültem le, miért nem tudnék állni, nem beteg vagyok.
2013. máj. 21. 00:16
 27/34 anonim ***** válasza:
94%

Nekem meglepő, mert az utóbbi időben kezdték átadni mások a helyüket, főleg idősek (!!!), és olyan nők, akik feltételezhetően voltak már a helyzetemben. Egyébként nálam változó, hogy mikor mennyire bírom az utazást. Az elején, pár hetesen futnom kellet a buszhoz, hogy ne késsek el, rosszul lettem, és természetesen senki nem adta át magától a helyét, mert vékony voltam még, és már úgy voltam vele, hogy basszus, ezért nem fogok elvetélni, megkérek valakit, de szerencsére valaki pont felállt, én pedig azonnal odamentem és leültem. Kiderült, hogy jól tettem, mert utána még véreztem is, nagyon megijedtem! Említenem sem kell, hogy egy ideig eszembe sem jutott a busz után rohangászni, és folyton elkéstem mindenhonnan :)

Aztán egy ideig nem volt baj, jól bírtam a buszozást, nem foglalkoztam azzal, hogy senki sem adja át a helyét. Most 7,5 hónapos vagyok, és 6 hós korom óta változó, hogy mennyire bírom az állást. Múltkor csak 3 megállónyira kellett mennem villamossal, begörcsölt a csípőm, és majd megpusztultam már félúton, a combomba is kisugárzott, 1-2 hétre rá pedig elég sokáig, több órán keresztül tudtam sétálni. Úgyhogy nem betegség, de azért van, amikor úgy alakul, hogy jobb ülni. Nem is beszélve az őrült sofőrökről, és a marhákról, akik pofátlanul bevágnak a jármű elé.

Egyébként illő átadni a helyet, de ha nem adják át, és szeretnél leülni, nyugodtan kérj meg valakit. Senki sem azért van ott, hogy rád figyeljen, és azt sem tudhatja senki, hogy rosszul vagy-e, vagy éppen nem-e csak duci.

És valóban jó akkor is elfogadni a helyet, ha mégid felajánlják, ha nincs szükséged rá akkor is, és köszönd meg szépen, hogy hasznosnak érezhessék magukat, és legközelebb másoknak is átadják majd a helyüket.

2013. máj. 21. 01:45
 28/34 anonim ***** válasza:

nekem kizárólag középkorú nők adták át a helyüket a buszon. férfiak, gyerekek, fiatalok soha. gondolom, mivel ők már voltak terhesek, tudják, milyen érzés tömegnyomorban állni. nekem mondjuk nem az állással van a bajom, hanem a sofőrök vezetési stílusával. a hirtelen fékezés, hirtelen indulás, ilyenkor nagyon nehéz tartanom az egyensúlyomat, s mindig feszül a hasam. emiatt szeretek leülni a buszon. nem terhesen szinte sose ültem le a buszon.

kórházban viszont a nőgyógyászaton viszont a nem terhes nők nem adják át a helyüket, se a kísérő férfiak. se a kórház egyéb részlegein az öregek. gondolják, ők még jobban "megérdemlik", hogy ülhessenek.

2013. máj. 21. 08:59
 29/34 Tica0121 ***** válasza:
67%
29 hetes kismamaként is átadom a helyemet az öregeknek vagy a nagyobb pocakos kismamiknak. Visszafelé ez már sajnos nem igaz. Egyetértek azzal, h a kismamság nem betegség, de mégis jól esne az embernek. Pl amikor cukorterheléses vizsgálat után (előző naptól koplalás, 2 vérvétel + valami borzalmas cukros lötty) mentem haza és már a kórházba is elájultam, megkértem egy fiatalt (középiskolás lehetett) hogy legyen szíves adja már át a helyét, mert a kórházból jövök és rosszul vagyok, mire közölte, hogy nem kellett volna felcsináltatni magam.... 31 évesen első gyermekemet várom, férjnél vagyok és nem tűnök egyik kisebbséghez tartozónak sem... A buszon a többi ülő utastól csak kuncogás és lealacsonyító pillantás volt a reakció... Inkább leszálltam a buszról és hazagyalogoltam....
2013. máj. 21. 11:49
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
De illő átadni, sőt régen a sofőr el sem indult, amíg látta, hogy a kismama áll. Ma már erre nem figyelnek oda. Én kismamának szívesebben odaadom a helyet, mint az idősebbeknek, mert nagyon bunkók tudnak lenni. Egyszer 15 óra meló után majd összeroskadtam a buszon, egy nyanya kifestve meg célozgatott, hogy nem adom át a helyet, pedig illő lenne! Nem megkért, hanem pofázott.
2013. máj. 21. 11:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!