Kicsit szebben felteszem a kérdést, mint aki előttem tette fel, szerintetek miért nem adják át legtöbbször a helyet kismamáknak?
Úgy gondolom, hogy illő! Természetesen járásképtelentől ezt nem igen lehet elvárni.
Vagy még sem illő?
Engem nem idegesít, csak néha bánt, hogy 38 hetesen ácsorgok:(
Az előző kérdésben kifejtettem, hogy sajnos estem már neki a korlátnak ülőhely hiányában, hála az égnek nem lett problémám!
Ebben a kérdésben nem szeretnék vitát generálni!
Nem tudhatod, hogy ki miért ül le a buszon. Lehet, hogy mar ledolgozott 12 órát állva, járkálva. Lehet, hogy beteg. Lehet hogy simán csak fáradt. Lehet, hogy ugy gondolja, joga van neki is ülni, hamar egyszer kifizette a jegyet. Lehet, hogy ugy gondolja, a terhesseg nem betegség.
Amúgy pl Hollandiában nincs lakóhely a buszon, csak ülőhely. Ha megtelnek a helyek, nem enged fel a sofőr a buszra.
Már az előző kérdésre válaszoltam,ezt:
"Kamaszként válaszolok a kérdésre.
Nem szoktam a tömegközlekedésen se olvasni,se zenét hallgatni,pláne nem mobilozni.Csak ülök (vagy állok.)De elárulom neked,hogyha meglátok egy kismamát/idős hölgyet nem adom át a helyet,maximum akkor,ha én csak egy vagy két megállót utazom.Ennek az az oka,hogy nehezen bírom a buszozást,hányingerem szokott lenni és szédülök.Múlthéten is 5-ös busszal utaztam át a városon csúcsforgalomban,olyan rosszul voltam,hogyha nem lettem volna késésben leszálltam volna,alig éltem.Csak sajnos az a baj,hogyha felszáll egy kismama vagy egy idős néni,akkor mindenki csúnyán néz rám,hogy miért nem adom át a helyet,holott a körülményekkel egyáltalán nincsenek tisztában."
15/L
:) igen, kicsit néztem is:))
De értem! Igen, jó lenne itt is "hollandosítani" a közlekedést:) bár, ahoz jó nagy beruházásra lenne szükség:)
Te jó ég, az borzalmas lehet!
Én anno az autózással voltam így! Szerintem vannak annyian a buszokon ill. Tömegközlekedési eszközökön, hogy tuti nem mindenki beteg.
Tulajdonképpen még mindig tudok állni, csak kicsit nehézkes:(
Utolsó, ezen egy picit elmosolyodtam:)))
Elképzelem a jelenetet:))
Sajnos vannak ilyenek is.. Amikor nem voltam várandós, ezeken mosolyogtam s átültem ha volt lehetőségem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!