Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kicsit szebben felteszem a...

Kicsit szebben felteszem a kérdést, mint aki előttem tette fel, szerintetek miért nem adják át legtöbbször a helyet kismamáknak?

Figyelt kérdés

Úgy gondolom, hogy illő! Természetesen járásképtelentől ezt nem igen lehet elvárni.

Vagy még sem illő?

Engem nem idegesít, csak néha bánt, hogy 38 hetesen ácsorgok:(

Az előző kérdésben kifejtettem, hogy sajnos estem már neki a korlátnak ülőhely hiányában, hála az égnek nem lett problémám!

Ebben a kérdésben nem szeretnék vitát generálni!

2013. máj. 20. 21:28
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
100%
Én pl bambulok, gondolkozok, szóval az öregeket, botosokat, kicsi gyerekeket cipelőket veszem észre. A többiektől meg merem remélni azt a bátorságot, hogy szólnak, ha akarnak valamit. :)
2013. máj. 20. 21:32
 2/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudhatod, hogy ki miért ül le a buszon. Lehet, hogy mar ledolgozott 12 órát állva, járkálva. Lehet, hogy beteg. Lehet hogy simán csak fáradt. Lehet, hogy ugy gondolja, joga van neki is ülni, hamar egyszer kifizette a jegyet. Lehet, hogy ugy gondolja, a terhesseg nem betegség.

Amúgy pl Hollandiában nincs lakóhely a buszon, csak ülőhely. Ha megtelnek a helyek, nem enged fel a sofőr a buszra.

2013. máj. 20. 21:37
 3/34 anonim ***** válasza:
92%
Lakóhely - ülőhely akart lenni :D
2013. máj. 20. 21:37
 4/34 anonim ***** válasza:
81%

Már az előző kérdésre válaszoltam,ezt:

"Kamaszként válaszolok a kérdésre.

Nem szoktam a tömegközlekedésen se olvasni,se zenét hallgatni,pláne nem mobilozni.Csak ülök (vagy állok.)De elárulom neked,hogyha meglátok egy kismamát/idős hölgyet nem adom át a helyet,maximum akkor,ha én csak egy vagy két megállót utazom.Ennek az az oka,hogy nehezen bírom a buszozást,hányingerem szokott lenni és szédülök.Múlthéten is 5-ös busszal utaztam át a városon csúcsforgalomban,olyan rosszul voltam,hogyha nem lettem volna késésben leszálltam volna,alig éltem.Csak sajnos az a baj,hogyha felszáll egy kismama vagy egy idős néni,akkor mindenki csúnyán néz rám,hogy miért nem adom át a helyet,holott a körülményekkel egyáltalán nincsenek tisztában."

15/L

2013. máj. 20. 21:39
 5/34 A kérdező kommentje:

:) igen, kicsit néztem is:))

De értem! Igen, jó lenne itt is "hollandosítani" a közlekedést:) bár, ahoz jó nagy beruházásra lenne szükség:)

2013. máj. 20. 21:40
 6/34 anonim ***** válasza:
100%
Hat messze van az meg..... Itt pl ha öt percet késik a busz, akkor ingyen utazol. Mondjuk az elmúlt egy év alatt egyszer késett 1 percet :D
2013. máj. 20. 21:42
 7/34 anonim ***** válasza:
92%
Nekem mindig átadták, szóval nincs okom panaszra.
2013. máj. 20. 21:43
 8/34 A kérdező kommentje:

Te jó ég, az borzalmas lehet!

Én anno az autózással voltam így! Szerintem vannak annyian a buszokon ill. Tömegközlekedési eszközökön, hogy tuti nem mindenki beteg.

Tulajdonképpen még mindig tudok állni, csak kicsit nehézkes:(

2013. máj. 20. 21:44
 9/34 anonim ***** válasza:
80%
De ez egyébként visszafele is igaz... Az idősek is bunkók, de kegyetlenül. A fél busz üres volt, amikor én előbb felmentem a buszra, hogy foglaljak helyet a barátomnak, dupla ülésben beültem középre, és egy pofátlan büdös nyanya beül mellém, a virágairól szálltak a darazsak és összekente a ruhámat konkrétan, nyomott az ablak felé. Konkrétan annyit kellett volna tennie, hogy nem felém fordul balra, hanem jobbra, mert ott a dupla ülés volt szabad. Egyébként ha én meglátok egy kismamát, akkor átadom neki a helyem, de már időseknek nem szívesen mert nagyon pofátlanok tudnak lenni. Amikor meg hangosan célozgatnak, akkor meg már csak azért sem adom át a helyem. 17L
2013. máj. 20. 21:46
 10/34 A kérdező kommentje:

Utolsó, ezen egy picit elmosolyodtam:)))

Elképzelem a jelenetet:))

Sajnos vannak ilyenek is.. Amikor nem voltam várandós, ezeken mosolyogtam s átültem ha volt lehetőségem:)

2013. máj. 20. 21:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!