Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Dohányosok, mikor megtudtátok,...

Dohányosok, mikor megtudtátok, hogy terhesek vagytok, hogy raktátok le a cigit? SOS?

Figyelt kérdés
illetve lett baja a picinek?az orvos mit mondott?
2013. máj. 18. 16:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az volt, hogy végig gondoltam, hogy na most akkor cigizek, vagy nem? A válasz nem volt és onnantól úgy kezeltem magam, mint egy nemdohányzót. Ennek több mint 13 éve. 13 éves a nagy fiam. Semmi baja nem lett. Egészséges, pimasz kamasz.
2013. máj. 18. 16:16
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

úgy, hogy nem gyújtottam rá többet. egyébként szerintem csak így lehet lerakni. csak neekem amikor még nem volt baba a pocakomban sosem volt ez elég szilárd elhatározásom, mivel szerettem cigizni és valójában nem akartam végleg megválni tőle. no, ebből a szempontból a baba tökéletes motiváció. megtudtam, h terhes vagyok (meglepi volt) és többé nem gyújottam rá.

nem lehet baja, hiszen nem dohányoztam és a füstös helyeket is kerültem (amit szerencsére most már itthon is nagyon könnyű megtenni)

2013. máj. 18. 16:22
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

A cigi letevése csak elhatározás kérdése. 18 éves koromtól szívtam 10 évig. Férjem 15 évig, nekem egy féldobozzal ment el egy nap, neki még több. Mindig mondtuk, hogy majd letesszük, de ezek csak üres szavak voltak:) Mikor már komolyan gondoltuk a gyerekvállalást eldöntöttük, hogy nem szívjuk. És nem szívtuk. Persze "fájt" és mindig kellett valami a kezünkbe, ez a mai napid megmaradt:)

6 éve nem cigizünk.

2013. máj. 18. 16:22
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
A pozitív teszt után már nem tudtam rágyújtani a lelkiismeretem miatt. 6 hónapos egészséges kisfiú anyukája.
2013. máj. 18. 16:24
 5/15 anonim ***** válasza:
51%
Tervezett gyerek?
2013. máj. 18. 16:26
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem olyan hányingerem volt, hogy örültem, ha a kaja bennem marad, nem hogy a cigire gondoljak. Később meg már nem hiányzott.
2013. máj. 18. 16:26
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A teszt készítésekor elszívtam az utolsó szálat. A pozitív eredmény óta egy slukkot se. 8 hónapos a kisfiam. Az akkori tervem az volt, hogyha majd nem szoptatok, majd újra rágyújtok.

Szerettem dohányozni, napi egy doboz elment.

Konkrét leszokási tervem nem volt. Tudtam, hogy nem gyújthatok rá és ezért nem gyújtottam rá. Nem volt kiskapu, egész egyszerűen nem tehettem meg. Nem tudtam volna tükörbe nézni, meg persze a párom szemébe se. Persze az első 3 nap elég durva volt.

Sajnos csak a pici fél éves koráig volt tejem, de azóta sem gyújtottam rá. Zavarna, hogy cigifüstös a leheletem, mikor megpuszilom az arcát vagy hozzábújok.

2013. máj. 18. 17:05
 8/15 anonim ***** válasza:
69%
Nekem nem ment rögtön sajnos, a pozi teszt után is elszívtam a 10. hétig kb napi 2-3 szálat, majd utána ezt is elhagytam. Kutya nehéz volt, mert nekem egyáltalán nem volt hányingerem, sőt még talán jobban is kívántam a cigit. Nem lett baja, időben született, nagyon szép súllyal és hosszal, és én azóta sem dohányzom :) Inkább rá költöm a cigi árát. Sok erőt és kitartást kívánok a leszokáshoz!
2013. máj. 18. 17:40
 9/15 anonim ***** válasza:

Még tinikoromban kezdtem el cigizni sunyiba, majd mikor nagykorú lettem, akkor már tudták a szülők, anyukám, mamám folyton mondták, hogy milyen egészségtelen ugye, amit nem is vitattam, meg kérdezték, hogy mikor teszem már le? Akkor mindig azt mondtam, ha majd terhes leszek. Mert az én egészségem károsítása az én döntésem, de a gyerekemé nem. Az az ő élete, az ő egészsége, azt én nem vagyok hivatott megkárosítani. Így ahogy kiderült, hogy terhes vagyok, egyik napról a másikra letettem a cigit. És azóta sem szoktam vissza, ennek már több, mint 3 éve.

Akarat kérdése az egész. Le akarom tenni vagy sem. Aki nem akarja, az úgyis fog minden mentséget találni, hogy cigizzen. De ha egy anyában van elég önzetlenség, szeretet és akarat, akkor le fogja tenni, nem jelent gondot. De akiből bármelyik is hiányzik, az meg úgyis cigizni fog.

2013. máj. 18. 17:56
 10/15 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a sok sok választ!tervezzük a babát,ez az első hónapunk,hogy próbálkozunk:) nem tudom lerakni a cigit,csak ha van egykis ösztönzésem,és úgy érzem,hogy a pozitív teszt lesz az,mert utána már elhánynám magamat,saját magamtól h.rá merek gyújtani!csak kíváncsi voltam,hogy esetleg a picinek lett-e baja nálatok:) nagyon jó babázást,és gyerek nevelést nektek!
2013. máj. 18. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!