Mennyi idő alatt?

Figyelt kérdés

Biztos volt már ilyen kérdés, de sajnos nem találtam meg, így örülnék,m ha minél többen válaszolnátok...

A kérdések: hány hónap/év próbálkozás után estetek teherbe? Hány évesen kezdtétek el a babprojektet?

Illetve tanácsot is szeretnék kérni.. Eléggé őrlődök, mert nagyon vágyunk babára, de az anyagiak nem igazán engedik még, bár nem keresünk rosszul, de nincs még saját lakásunk, munka is csak 3 hónapja mindkettőnknek (pályakezdők vagyunk). Párom várna még 1-2 évet, hogy rendbe jöjjünk anyagilag, de én már annyira vágyom egy gyerekre.. nagyon jó, stabil kapcsolatunk van, 8.5 éve vagyunk együtt, szeretjük egymást. Helye lenne a gyereknek, csak nem tudnánk különálló lakást venni, esetleg csak leválasztani egy részt a szüleim házából, ami egyébként nem lenne rossz, mert szeretünk velük együtt lakni. De akkor is olyan nehéz várni a "megfelelő" pillanatra, ami úgyse fog eljönni... :(

2013. máj. 15. 21:17
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia mi is így voltunk ennyi ideje együtt és saját házunk nincs! Igaz én kivártam a 2 évet mert a baba után járó pénzekben nem mindegy! Én akkor voltam 23 a férjem 29. Ja és elsőre összejött a baba!
2013. máj. 15. 21:23
 2/3 anonim ***** válasza:
Így van megfelelő pillanat sosem jön el. Óva intelek attól, hogy a párod csak azért akarja a gyermeket mert te rágod a fülét, annak sosincs jó vége. Szerintem 1 év stabil munka viszony mellett érdemes a baba dologba belevágni. Mi 26L/28F vállaltunk gyermeket. Nekünk hamar összejött, bár első babánk sajnos elment, de gyorsan jött a új fiúcskánk. Első próbálkozós hónapban. Ahol nektek van hely ott a picinek is lesz hely. Megterhelő anyagilag jó ha van némi tartalékja az embernek. Olyan költségek is felmerülnek, mint pl. gyógyszerek a kismamának, esetleg betegállományra kényszerülsz, megkívánod a 900Ft/kg árú téli dinnyét, genetikai vizsgálatok sem olcsók, és ha olyan orvosod van akkor a terhesgondozás és a szülés sem olcsó. Én imádom a szüleimet, anyósomat, de nem biztos, hogy jó a közös fedél. De ez egyéni döntés. Viszont ha mind a ketten akarjátok a picit akkor be kell vágni, ment mind mondtam a legtöbben egy "sufniban" kezdjük és lassan lesz meg a biztos otthon, ahol nektek van hely ott a gyermeknek is. Érdemes az aktuális jogszabályokban is körül nézni pl. mennyi idő után jár a GYES, TGYS, GYED, szocpol.
2013. máj. 15. 21:29
 3/3 A kérdező kommentje:

Igen, ettől tartok leginkább, hogy a mostani munkánk nem elég stabil még... Az egyetemről beleszámít 180 nap a gyed-be, tehát még 180-at kéne összehozni, + a szüléskor is fenn kell álljon a jogviszony, ha jól tudom..

Mi egyébként: 25L/26F

2013. máj. 15. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!