A parommal szeretkeztem a menstruaciom alatt, a masodik napon, elment bennem. Mi lessz? Terhes vagyok?
Mi a párommal 5 hónapja csináljuk úgy, hogy ha menstruálok, akkor belém élvez. Szeretnénk babát, de ő még várna vele, anyagiak miatt. Nem estem még így teherbe, de legbelül minden aktusnál reménykedem. Amúgy sem védekezünk sehogy, amikor nincs meg a mensim, megszakításos módszert alkalmazzuk.
Esély van rá, de nagyon kevés...
Ami a babakérdés anyagi, és érzelmi részét illeti, azt beszéld meg a pároddal. Bárhogy szeretnéd is, ebben mindkettőtöknek egyforma szavazati joga van. Nagyon nem szerencsés egy férfit kész helyzet elé állítani, még ha fizikailag te "birtoklod" a gyereket 9 hónapon át.
A menstruáció a ciklusnak az az időszaka, amikor a megtermékenyítés hiányában lelökődik a nyálkahártya, hogy a következő hónapban megújulva várja a következő petesejt beágyazódását. Ez hormonálisan teljesen más folyamat, mint az ovulációs napoké, amikor megnő a teherbeesés lehetősége, és a méhnyálkahártya a legalkalmasabb a beágyazódásra. Tehát nagyon kicsi a valószínűsége, de nem ok nélkül mondják, hogy védekezés nélkül a terhesség esélye soha nem 0%. Ez pedig a menstruáció időszakára is igaz. Azért ha sikerül döntésre jutni gyerekügyben, akkor a mensi napjait higiénés okokból okosabb kihagyni, és inkább a ciklus közepe tájára időzíteni a szexet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!