Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Azok a nők, akik intenzíven...

Azok a nők, akik intenzíven és nem keveset dohányoznak nem félnek így gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Egyszerűen el vagyok képedve.

Mi is babát szeretnénk a férjemmel így több, mint 1 éve leszoktunk a dohányzásról. Egy csomó ismerősöm lehülyézett, akik dohányoznak, hogy minek, ráérek majd akkor, ha kiderül, hogy terhes vagyok.

Most, komolyan, nem féltek, hogy valami baja lesz így a babának? Vagy én reagálom túl? Nem vitatkozni szeretnék, tényleg érdekel. Persze, az olyan terhességekre gondolok, ami tervezett...ha nem tervezted, nyilván nem tudod előbb abbahagyni a dohányzást.

Ha van olyan anyuka itt, aki dohányzott, amíg meg nem tudta, hogy terhes, és egészséges babája született, szívesen olvasnám a történetet :)

2013. márc. 20. 18:22
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:

Amúgy én úgy tudom hogy 5 év kell mire teljesen kitisztul a szervezetedből, szóval kérdező el vagyok képedve hogy az 1 évecskéddel máris babát terveztek a férjeddel....

Várj csak akkor még pár évet, ne legyél felelőtlen! Nem félsz hogy valami baja lesz a babádnak ha? pffff

2013. márc. 20. 23:57
 32/44 anonim ***** válasza:
Nem kérdező...Nem félnek tőle..:)
2013. márc. 21. 06:03
 33/44 anonim válasza:
46%

Az utolsó menstruációs első napjától a 12. hétig tartó időszakot nevezik első trimeszternek. Ez az embrionális fejlődés szakasza: a megtermékenyített petesejtből fokozatosan hólyagos szerkezetű embrió v. hólyagcsíra lesz. A hólyagcsíra külső része, amelyből később a méhlepény lesz, ekkor kezdi el termelni a human chorionic gonadotropin (hcG) hormont, amely az anya petefészkét arra serkenti, hogy progeszteront termeljen. A progeszteron hatására a méh fala felkészül az embrió befogadására, majd a beágyazódott embrió körül a méh véredényei megduzzadnak és a hajszálerek megsokszorozódnak így biztosítva az embriónak a szükséges tápanyagokat. A külvilágnak ekkor még nem nyilvánvaló a terhesség ténye, mivel a méh mérete még nem akkora, hogy ez a várandós anya környezetének egyértelmű legyen.

A beágyazódás a legtöbb nő számára észrevétlenül zajlik, de egyesek kismértékű vérzést, hasi görcsöket tapasztalhatnak. A beágyazódás után kezd kifejlődni a méhlepény (placenta), amely a magzat számára biztosítja a szükséges tápanyagokat az anya szervezetéből. A méhlepény részben a méh belső részét borító nyálkahártyából (decidua vagy hullóhártya), részben pedig az embriót körbefogó vékony külső ectoderma rétegből (trophoblast) fejlődik ki. A köldökzsinór köti össze a magzatot a méhlepénnyel.

Kiemelném a lényeget:

"A beágyazódás után kezd kifejlődni a méhlepény (placenta), amely a magzat számára biztosítja a szükséges tápanyagokat az anya szervezetéből."

Ahelyett, hogy a kérdezőt ugatjátok le, gondolkodjatok egy kicsit! Én is végigolvastam az összes hozzászólást, ha ekkora baromságot mondtok, akkor abszolút nem csoda, hogy a kérdező ennyire kiakad.

Azért, mert ti dohányoztatok, amíg meg nem tudtátok, hogy baba van, attól még nem kell hülyeségeket beszélni!

2013. márc. 21. 06:58
 34/44 anonim ***** válasza:

Miért is lennék butuska? Nézz csak utána.... minimum 5 év kell hogy teljesen kitisztuljon a cigaretta a szervezetből.... akkor miért is veri a mellét hogy ő már több mint 1 éve nem cigizik és miért ítéli el azokat akik "csak" a pozi teszt után szoknak le?

Én becsülöm egyébként az össze s kismamát aki leszokik a cigiről, mert nagyon nehéz!!!!

2013. márc. 21. 09:43
 35/44 anonim ***** válasza:
0%
33, ennek az írásnak amit bemásoltál, semmi köze a dohányzáshoz. Kezd kifejlődni a méhlepény, de nem áll összeköttetésben a babával fogd már fel. A méhlepény ugyanúgy tisztul. Ha abbahagyod a cigit a 6. hétig maximum 24 óra múlva a méhlepény már nem tartalmazza a cigi káros anyagait. Nagyon bírom amikor a hülye okoskodik. De hát felesleges magyarázni annak, aki nem fogadja el a mások igazát.
2013. márc. 21. 10:16
 36/44 anonim ***** válasza:
64%
nem gondolhatjátok komolyan hogy ha valaki leteszi a cigit, tökéletesen olyan állapotba kerül a szervezete 48 órán belül, mint ha sose cigizett volna, ez nonszensz, lássuk be. viszont tény, hogy a kockázati tényező 100X közelebb esik a nemdohányzókéhoz, mint a továbbra is dohányzóékhoz. szóval ha csak akkor teszed le nincs baj, de egy tökéletes világban ahol minden úgy van ahogy te akarod igenis le kéne szokni minél hamarabb. (habár egy tökéletes világban eleve nem szokna rá senki)
2013. márc. 21. 11:37
 37/44 anonim ***** válasza:
Nem az ő szervezetéről van szó, hanem a babáról, de mindegy.
2013. márc. 21. 11:52
 38/44 anonim ***** válasza:
100%

24es vagyok.

26osnak:

A vérképem a dohányzás alatt mutatta az emelkedett számot.Na már most, ha akkor épp terhes lettem volna ez árthatott volna a babának. Akkoris én mint anya hordom ki azt a kis csöppséget, és lássuk be az én egészségemtől függ a baba hogyléte. No .Tökmindegy mikor pusztítom magam akkor is káros.

Ha nem értitek mit irnak az emberek mért kell lehurrogni a másikat. Amúgymeg Lehetne mindenkiben annyi tisztelet a másik iránt hogy nem érzi magát felsőbbrendűnek, és nem hülyézi le majdhogynem a másikat mert ő máshogy gondolja.

El kell fogadni hogy nincs mindenkinek ugyanolyan véleménye.

A legfontosabb akkoris az hogy a dohányzás ártalmas. És baromi nehéz kibírni hogy ne gyujtson rá az ember.

2013. márc. 21. 14:08
 39/44 anonim ***** válasza:
ja és a 36osnak van a legnagyobb igaza szerintem
2013. márc. 21. 14:08
 40/44 anonim ***** válasza:
Ja, igaza van csak éppen semmi köze a kérdéshez. 24, nem téged hülyéztelek le, ha csak nem te vagy a 33-mas is.
2013. márc. 21. 14:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!