Azok a nők, akik intenzíven és nem keveset dohányoznak nem félnek így gyereket vállalni?
Egyszerűen el vagyok képedve.
Mi is babát szeretnénk a férjemmel így több, mint 1 éve leszoktunk a dohányzásról. Egy csomó ismerősöm lehülyézett, akik dohányoznak, hogy minek, ráérek majd akkor, ha kiderül, hogy terhes vagyok.
Most, komolyan, nem féltek, hogy valami baja lesz így a babának? Vagy én reagálom túl? Nem vitatkozni szeretnék, tényleg érdekel. Persze, az olyan terhességekre gondolok, ami tervezett...ha nem tervezted, nyilván nem tudod előbb abbahagyni a dohányzást.
Ha van olyan anyuka itt, aki dohányzott, amíg meg nem tudta, hogy terhes, és egészséges babája született, szívesen olvasnám a történetet :)
Amúgy én úgy tudom hogy 5 év kell mire teljesen kitisztul a szervezetedből, szóval kérdező el vagyok képedve hogy az 1 évecskéddel máris babát terveztek a férjeddel....
Várj csak akkor még pár évet, ne legyél felelőtlen! Nem félsz hogy valami baja lesz a babádnak ha? pffff
Az utolsó menstruációs első napjától a 12. hétig tartó időszakot nevezik első trimeszternek. Ez az embrionális fejlődés szakasza: a megtermékenyített petesejtből fokozatosan hólyagos szerkezetű embrió v. hólyagcsíra lesz. A hólyagcsíra külső része, amelyből később a méhlepény lesz, ekkor kezdi el termelni a human chorionic gonadotropin (hcG) hormont, amely az anya petefészkét arra serkenti, hogy progeszteront termeljen. A progeszteron hatására a méh fala felkészül az embrió befogadására, majd a beágyazódott embrió körül a méh véredényei megduzzadnak és a hajszálerek megsokszorozódnak így biztosítva az embriónak a szükséges tápanyagokat. A külvilágnak ekkor még nem nyilvánvaló a terhesség ténye, mivel a méh mérete még nem akkora, hogy ez a várandós anya környezetének egyértelmű legyen.
A beágyazódás a legtöbb nő számára észrevétlenül zajlik, de egyesek kismértékű vérzést, hasi görcsöket tapasztalhatnak. A beágyazódás után kezd kifejlődni a méhlepény (placenta), amely a magzat számára biztosítja a szükséges tápanyagokat az anya szervezetéből. A méhlepény részben a méh belső részét borító nyálkahártyából (decidua vagy hullóhártya), részben pedig az embriót körbefogó vékony külső ectoderma rétegből (trophoblast) fejlődik ki. A köldökzsinór köti össze a magzatot a méhlepénnyel.
Kiemelném a lényeget:
"A beágyazódás után kezd kifejlődni a méhlepény (placenta), amely a magzat számára biztosítja a szükséges tápanyagokat az anya szervezetéből."
Ahelyett, hogy a kérdezőt ugatjátok le, gondolkodjatok egy kicsit! Én is végigolvastam az összes hozzászólást, ha ekkora baromságot mondtok, akkor abszolút nem csoda, hogy a kérdező ennyire kiakad.
Azért, mert ti dohányoztatok, amíg meg nem tudtátok, hogy baba van, attól még nem kell hülyeségeket beszélni!
Miért is lennék butuska? Nézz csak utána.... minimum 5 év kell hogy teljesen kitisztuljon a cigaretta a szervezetből.... akkor miért is veri a mellét hogy ő már több mint 1 éve nem cigizik és miért ítéli el azokat akik "csak" a pozi teszt után szoknak le?
Én becsülöm egyébként az össze s kismamát aki leszokik a cigiről, mert nagyon nehéz!!!!
24es vagyok.
26osnak:
A vérképem a dohányzás alatt mutatta az emelkedett számot.Na már most, ha akkor épp terhes lettem volna ez árthatott volna a babának. Akkoris én mint anya hordom ki azt a kis csöppséget, és lássuk be az én egészségemtől függ a baba hogyléte. No .Tökmindegy mikor pusztítom magam akkor is káros.
Ha nem értitek mit irnak az emberek mért kell lehurrogni a másikat. Amúgymeg Lehetne mindenkiben annyi tisztelet a másik iránt hogy nem érzi magát felsőbbrendűnek, és nem hülyézi le majdhogynem a másikat mert ő máshogy gondolja.
El kell fogadni hogy nincs mindenkinek ugyanolyan véleménye.
A legfontosabb akkoris az hogy a dohányzás ártalmas. És baromi nehéz kibírni hogy ne gyujtson rá az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!