Azok a nők, akik intenzíven és nem keveset dohányoznak nem félnek így gyereket vállalni?
Egyszerűen el vagyok képedve.
Mi is babát szeretnénk a férjemmel így több, mint 1 éve leszoktunk a dohányzásról. Egy csomó ismerősöm lehülyézett, akik dohányoznak, hogy minek, ráérek majd akkor, ha kiderül, hogy terhes vagyok.
Most, komolyan, nem féltek, hogy valami baja lesz így a babának? Vagy én reagálom túl? Nem vitatkozni szeretnék, tényleg érdekel. Persze, az olyan terhességekre gondolok, ami tervezett...ha nem tervezted, nyilván nem tudod előbb abbahagyni a dohányzást.
Ha van olyan anyuka itt, aki dohányzott, amíg meg nem tudta, hogy terhes, és egészséges babája született, szívesen olvasnám a történetet :)
Ha terhességem első 6 hetében mindennap iszok, mint a gödény, 2 doboz cigit elszívok, hétvégente esetleg még szívok egy kis füvet is és a babának valami baja lesz, neadjisten elmegy, az még véletlenül sem a felelőtlen életmódom miatt történt, hanem mert a baba életképtelen volt... Ez igen! :D
Nyilvánvaló, hogy az összes orvos is agyalágyult, aki azt mondja gyermekvállalás előtt a kedves leendő kismamának, hogy próbáljon egészségesen táplálkozni, ha dohányzik, hagyja abba, szedjen vitamint, és még sorolhatnám. Ez mind-mind felesleges, mert a baba 6 hétig egy másik univerzumba van, és semmi köze ahhoz a környezethez, amiben növekszik... Hmm, érdekes elmélet! Rátok sincs hatással az a környezet, amiben éltek, ugye? Csak az, amit közvetlen saját magatokkal tesztek, nemde? Csak hogy a dohányzásnál maradjunk, ha te dohányzol (mint ahogyan bizonyára a hozzászólok többsége), csak magadat károsítod vele, ugye? Azt a környezetet, amiben embertársad él, és kénytelen beszívni azt a szart, amit kifüstölsz (és szögezzük le, amit kifüstöltem én is éveken keresztül), őt nem...hm? Mert nem áll veled biokémiai kapcsolatba...
Tényleg nem veszekedni akartam, mint ahogyan azt sem szerettem volna, hogy ilyen kötekedő, beszólogató hozzászólások jelenjenek meg a kérdésem alatt. Egyszerűen érdekelt a publikum véleménye a témáról.
1. baba: terveztuk, hogy lassan johet, epp eskuvo utan voltunk, kb 3-6 honapot akartunk meg varni, mimdketten viszonylag eros dohanyosok voltunk, azt mondtuk, eleg lesz letenni ha sikerul a baba, nem volt lelkieronk elotte. Csak azt nem tudtuk, hogy kozbeszol a termeszet, az eskuvonk napjan mar gyakorlatilag (eskuvo elott 2 nappal jott meg utoljara) mar terhes voltam. Csak ugye nem tudtunk rola (megszakitasos vedekezes). Ugyhogy viszonylag keson is jottem ra, a 7. heten, viszont akkor gond nelkul tettem le a cigit. A szules utan meg 11 honapig szoptattam, ami alatt szinten nem dohanyoztam, azutan viszonz sajna megint. Ja, amugy a lanyomnak semmi baja
2. baba: mikor eldontottuk hogy jojjon, meg dohanyoztunk, megint csak akkor akartunk leszokni, mikor megfogan. Aztan kitalaltuk, hogy jobb lesz letenni hamarabb (tobb szempont miatt is), igy gyakorlatilag mar 3 honappal a foganatas elott nem gyujtottunk ra. En egyik percrol a masikra egy slukkot se szivtam, egyszeruen leraktam es kesz. Ugyan meg csak 16 hetes vagyok, eddig minden rendben ezzel a babaval is.
En is elitelem a dohanyos kismamakat, meg azokat akik a gyerekkel a karjukon dohanyoznak, de tisztelem azokat, akik kepesek leraknk egyik percrol a masikra a pozi teszt lattan.
18-as válaszolónak köszönöm, kb. csak ő értette meg, hogy mire is vagyok kíváncsi :) (+ 1-2 kivétel)
19-es válaszoló: szerintem meg a kedves válaszolók fogalmaztak pontatlanul. Mert ugye, hogy akkor nem arról van szó, hogy nincs kapcsolat a baba és az anya között? Dehogynem van! Itt nem a köldökzsinór kialakulásának időpontja volt a téma....
Ja, és azt hagy döntsem már el én, hogy mit kérdezek meg, meg mit nem, jó? "Imádom" az ilyen hozzászólásokat, hogy most ezt minek kérdezted meg? És te minek válaszolsz, ha szerinted nincs értelme a kérdésemnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!