Azok a nők, akik intenzíven és nem keveset dohányoznak nem félnek így gyereket vállalni?
Egyszerűen el vagyok képedve.
Mi is babát szeretnénk a férjemmel így több, mint 1 éve leszoktunk a dohányzásról. Egy csomó ismerősöm lehülyézett, akik dohányoznak, hogy minek, ráérek majd akkor, ha kiderül, hogy terhes vagyok.
Most, komolyan, nem féltek, hogy valami baja lesz így a babának? Vagy én reagálom túl? Nem vitatkozni szeretnék, tényleg érdekel. Persze, az olyan terhességekre gondolok, ami tervezett...ha nem tervezted, nyilván nem tudod előbb abbahagyni a dohányzást.
Ha van olyan anyuka itt, aki dohányzott, amíg meg nem tudta, hogy terhes, és egészséges babája született, szívesen olvasnám a történetet :)
Én a pozitív teszt láttán tettem le a cigit, terhességem alatt nem gyújtottam rá. 3900 grammos, gyönyörű, makkegészséges fiam született.
Kérdező! A stílusod bicskanyitogató.
Sziasztok!
Hát jól összeugrottatok.VAn igazság itt is ott is.
Egy kis off a válasz előtt.
Válaszolók:
Sokmindenben igazatok van, de azt nem szabad elfelejteni hogy itt akármilyen kérdést feltehet akárki. Amig nem vagyunk Orvosok, addig csak feltételezni tudunk.
Kérdező.:
Nem akarlak megbántani de tényleg elég hogyismondjam...dühös és makacs a stílusod.Már a kérdés is elég bántónak találom, de persze megértem a felháborodásod, hiszen a dohányzás ártalmas.
De.
Nem tudom kinek hogyan milyen könnyen ment a leszokás, utólag mindig okosabb az ember.Én épp most próbálok leszokni róla, és nagyon nehéz.Ne felejtsük el a nikotin is egy drog,legális, függőséget okoz. Igy érthető hogy sokan azzal védekeznek, hogy ők bármikor leszoknak(tisztelet a kivételnek) és hogy ráérsz akkor abbahagyni ha pozit tesztelsz. Mert meg se próbálják letenni, tudják előre hogy nem menne.
No de a lényeg.
10 éve dohányzom.
Eleinte én is ugy gondoltam,hogy ráérek majd akkor leszokni ha kezemben a pozi teszt. Ez volt 1,5 éve.
Most már kétségbeesésemben illetve a folytonos csalódásoktól gyötörten odajutottam hogy tuti a cigi a bűnös. Igy már 3 hete tiszta vagyok.Ami nekem nagyon nehéz. De a babóért mindent.Ha a végén kiderül hogy emiatt nem lehet gyerekem én a kútba ugrok.
És mégvalami ami talán kicsit a kérdező mellett áll, hogy lehet hogy 6 hétig nincs összekötve a szervezetük de azt nem tudhatjuk hogy a dohányzás mit okozott az anya szervezetében.Milyen olyan maradandó anyag rakódhatott le ami csak később ürül ki és igy a babának is jut. Hiába van ellátva az a kis csöppség egy "szűrővel" gyógyszert sem szedhetünk akármilyet terhesség alatt.Nem marad ki minden.Nem a közvetlen hanem a közvetett dolgokra gondolok itt.
Élő példa én vagyok.
A dohányzás miatt emelkedett vörösvértest számot mutat a labor eredményem. Namost ez okoz e később a babának gondot? Nem tudhatjuk.
Biztos ami biztos, jobb abbahagyni a saját érdekünkben a dohányzást idő előtt, de később nem okoz minden esetben problémát.Viszont ha csak 1% esély is van rá ki az aki kockáztatja gyermeke életét??
Körülbelül 20 perc után a vérnyomás és a pulzusszám csökkenni fog és a kezek, lábak hőmérséklete pedig növekszik.
Körülbelül 8-12 óra után a vér szén-monoxid szintje lecsökken a normál kerékvágásba, a vér oxigén szintje növekedve normalizálódik.
A vérkép nagyon gyorsan képes változni, órák, napok alatt jelentős eltérés észlelhető benne.
Akkor van köze a dohányzásnak a vörösvértest számhoz, ha már tüdőbeteg lettél tőle.
Amúgy köze nincs a babához.
Ne beszélünk már hülyeséget könyörgöm.
24. ebben igazad van, én is így gondoltam. ha leszoksz már a tervezés fázisában, pl mint a kérdező a több mint egy évével, akkor szépen kitisztul a szervezeted, a tüdőd, stb, mire érkezik a baba. nyilván ez a legoptimálisabb egy dohányosnál (ennél optimálisabb már csak egy nemdohányos kismama lehet ebből a szempontból). ha viszont az anya nem teszi le a teherbeesés előtt, akkor az a további 6 hét viszont, amíg nem szerez tudomást a babáról, de a baba már megfogant, az nem tesz hozzá a károsodáshoz, mivel a babát közvetlenül nem éri el aktuálisan annak a 6 hétnek (!) a nikotinártalma. de ettől szegény kis babó még egy dohányos közegben fog nevelkedni a 6. hétig és azt követően is. ez kétségkívül igaz. és ez valóban nem tökmindegy. csak a kérdező annyira sértően és szemellenzősen hangoztatta a saját véleményét, h nem volt kedvem vele párbeszédet folytatni és ezt bővebben kifejteni.
én egyébként dohányoztam, védekeztünk és ráadásul úgy tűnt, h nem is valószínű, h lehet gyerekünk. ehhez képest fogant a babám, igazi meglepetés volt :). megcsináltam a tesztet, pozitív lett és soha többé nem gyújtottam rá. még egy búcsú cigire sem. az volt az utolsó, amit a teszt előtt szívtam. de bárhol megkérdezték, h dohányzom-e, mindig azt mondtam, h nem dohányzom, mióta tudom, h terhes vagyok, de a baba egy dohányos szervezetbe érkezett. aztán egyszer mosolyogva elmagyarázták, h nem erre kíváncsiak. ha a terhesség alatt nem dohányzom, akkor nem vagyok dohányos, ha akár egyet is elszívtam, akkor az vagyok, azzal nem foglalkoznak, h mi volt előtte... csak azért írtam ezt le, h érzékeltessem vele, azért én sem tartom teljesen lényegtelennek, de úgy tűnik, orvosi szempontból gyakorlatilag nem tesznek különbséget az évekkel korábban letevő és a teszt elvégzésétől nem dohányzó kismamák között.
Hűűű kérdező.... hát egyáltalán nem úgy néz ki a kérdésed és a kommentjeid mint aki csak békésen beszélgetni akar...
Ne cseszegesd azokat az anyukákat akik a pozi teszt után szoktak csak le, hiszen piszok nehéz a bagóról leszokni és kutya erős akarat kell hozzá.... Ha szeretsz cigizni nincs az az isten hogy csak úgy leszokjak a cigiről... tudtam hogy nem védekezünk, de egyszerűen távolinak tűnt akkor is a terhesség... 8 hónap múlva sikerült pozit tesztelnem és csak akkor tudtam leszokni. És nagyon büszke vagyok magamra hogy sikerült és hogy azóta sem gyújtottam rá és nem is fogok!!!! Ne az ilyeneket cseszegessed már, hanem azokat akik valóban veszélyeztetik a gyereküket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!