Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Azoospermia miatt herebiopsziá...

Azoospermia miatt herebiopsziával kinyert fagyasztott speriumokkal sikerült már valakinek a lombik?

Figyelt kérdés
Párom azoosperiás, és csak 2 adagban fagyasztották le a biopsziából származó spermiumot. Az 1. lombikunk sajnos nem sikerült! 3-at kaptam vissza 3 naposan, de nem tapadtak meg, fagyasztani való embiónk meg nem volt. Így már csak egy lehetőségünk van, hogy összejöjjön a baba! Akinek ötlete, tapasztalata van ez ügyben, kérem segítsen!!!

2013. márc. 12. 11:48
1 2 3 4 5 6
 21/53 A kérdező kommentje:
Lassan eltelt megint egy hónap...Ugye minden rendben és nem azért nem írtál, mert nem sikerült??
2013. máj. 5. 16:12
 22/53 anonim ***** válasza:
Nem sikerült.Augusztusban megyünk a következőre.Míg itthon voltam táppénzem addig halálra idegesitettem magam h mi van a munkámmal,ugyh fel kell adjam a munkámat,mert e miatt tuti nem sikerül.Nem tudok nyugodt lenni.Ti mikor mentek?
2013. máj. 6. 21:45
 23/53 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom!!! Pont tegnap beszéltünk az orvosokkal (kaáli-s, ill. andrológus) és úgy néz ki mindegyik a friss bioptátumot támogatja! Azt hittem majd nehéz lesz az andrológust újra rávenni, de nem tiltakozott...sőt!:) Így - ha minden jól megy - vasárnap kezdődik az injekciózásom és kb. 3-4 hét múlva az attrakció!:) Annyira belelovaltam magam a mindkettőnk egyidőben történő műtétéhez, hogy már más perspektívát nem is tudok elképzelni (bár, ha minden kötél szakad, még van 1 tégelyünk a biztonság kedvéért, amit fel tudnánk használni). Egyébként a melóhelyeden tudják, hogy milyen projekten dolgoztok? Mert én sem mondtam meg. A sors úgy hozta, hogy az első alatt végig itthon voltam táppénzen (más betegségből kifolyólag), de szerintem most sem biztos, hogy "beavatom" őket...(tudod: nekem is stresszes a munkahelyem:(...És az is lehet, hogy csak szabit veszek ki, mondjuk az első 2 hétre...De ez még arrébb van...:)
2013. máj. 8. 11:18
 24/53 anonim ***** válasza:
mi ujság kérdező,sikerült?
2013. jún. 18. 13:55
 25/53 A kérdező kommentje:

SAJNOS NEM!!!!! :'(

Megvolt a 2. lombikunk is:

Petesejtleszívás és vele együtt a friss biopszia is!! Ekkor volt a nagy "pofára esésünk", ugyanis semmi, de az ég világon semmi nem volt már benne fél év leforgása alatt, így hiába is vágták már másodszorra!!! Ezért elővették a fagyasztott bioptátumot. 8-ból 2 indult meg, a végén csak 1 maradt.:( 3 nap múlva 6 sejtesen visszakaptam, de sajnos pont tegnap derült ki, hogy nem akart velünk maradni...:'(

Az orvosok most már csak a donor lehetőségét tudják javasolni, persze én eddig ezt élből elutasítottam, most viszont, ha tényleg akarunk babát, csak ez az egy lehetőségünk van számunkra.....sajnos....:(

Viszont ezzel kapcsolatban telis-tele vagyok DILEMMÁVAL, amit augusztus/szeptember hónapokig -mire legközelebb mehetünk- vagy elrendezek magamban, vagy nem...:((

2013. jún. 20. 09:38
 26/53 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez van én nem szeretném a donort párom eleve nem de szeretnék babát.Nehéz ez volt olyan aki 3 évig gondolkozott rajta mire belevágott szerintem ameddig van egy kis félelem addig nem szabad.

Én attól félek észreveszik,hogy nem a párom gyereke mi van ha a gyerek nagykorára odavágja nem vagy az apám ne szólj bele,mindig a gyerek apját látnám a gyerekbe,...Így azt mondták nem szabadna belevágni félek,hogy megbánom a donort de már nincs visszaút ,mi van ha nem fogom szeretni

2013. jún. 20. 11:47
 27/53 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező. Én keresnék egy jó andrológust, és beszélnék vele, lehet, hogyha felturbóznák a párod lehetne egy sikeres friss biopszia.
2013. jún. 20. 11:50
 28/53 A kérdező kommentje:

A párom felturbózásáról annyit, hogy míg próbálkoztunk "itthon" az elején, addig szedett Maca Vibe-t 2 hónapig, Fer14-et 3 hónapig és ProCreation férfi termékenység támogató kapszulát is 3 hónapig az első biopszia előtt!

Nincs kizárva -bár az orvosok nem támasztották alá-, hogy pont ez volt az oka, hogy egyáltalán találtak valamit odabenn anno akkor, amikor még fagyasztani is tudtak belőle! És pont fél év leforgása alatt ez teljesen nulla lett, a friss biopsziában már semmit nem találtak az ég világon ami morfológiailag megfelelő lett volna! Az andrológusunk szerencsére nagyon készséges (szeretne a fiatal pároknak segíteni, halkan megjegyzem: pedig még pénzt sem adtunk neki, hiszen mindenünk "elverjük" a lombikokra) még mondott egy beszúrásos mintavételi lehetőséget, de azt, hogy ott épp jót talál-e vagy rosszat, nem tudni előre....mindenesetre nem kecsegtetett semmi jóval! Sőt, még ő is a donort javasolta! Gondolom akkor már elég nagy a gáz nálunk!:(

Nekem viszont a donorral kapcsolatban többnyire morális problémáim vannak....Az miatt nem aggódom, hogy párom szeretné-e vagy sem, vagy azt hogy én?...Hát persze hogy igen, hiszen az én pocakomban lesz, együtt várjuk, stb...

Attól, hogy azt mondja az apjának, hogy nem is az apja? Mint az örökbefogadás esetében?! Hát Istenem, nem kell a gyereknek tudnia soha, de soha, de még a rokonságnak sem arról, hogy hogyan jött létre a terhesség. Kinek mi köze hozzá?! Úgyis azok lesznek a szülei, akik felnevelik!

A hasonlóságról meg annyit, hogy nagyon sok párnak nem lombik útján van babája, aztán mégsem hasonlítanak sem apára, sem anyára, de sok esetben még a nagyszülőkre sem!!!

Mindazonáltal lehet a párunk "paraméterei" alapján választani a donorok között, úgymond fantomkép alapján (hajszín, arcforma, stb...), egy csomó mindent meghatározva. Viszont nagyon sok minden nem adható meg, mint a kívánságműsorban (sajnos), így a kapafogra, az ólábra, vagy a kiálló fülre nem terjed ki a donor adatlap! (Elnézést az nyíltságomért!) Nyilván senki sem szeretne olyan gyermeket, aki esetleg olyan negatív tulajdonságokkal rendelkezik, ami a családi "vérvonalra" nem jellemző!

Értem én, hogy megvizsgálják adott egyént, nézik a pszichológiát és a genetikáját is, így öröklött betegségeket biztos nem fog továbbadni, na de ha igaz, akár a kedves donor "ajándéka" saját dédszüleire is hasonlíthat, azt meg ki tudja hogy nézett ki, nem igaz??! De ugyanez akár fennállhat a saját párunk esetében is, mivel akkor sem lehetnék biztosak, hogy kire fog hasonlítani (a 7. ágig visszamenőleg!) csak maximum sejthetjük, de a donor esetében tényleg minden "zsákbamacska"!!!

És akkor még a belső személyiségjegyekről nem is beszéltem!:( Víg kedélyű v. hirtelen haragú? Agresszivitásra, esetleg melankóliára hajlamos, vagy örök pesszimista.......Ezzel mi van?, hiszen azt is öröklik a gyerekek, nemcsak a kék szemet + szőke hajat!!...

Egyszóval rengeteg felmerülő dilemmával kell az embernek szembenéznie, megküzdenie, mérlegelnie mire úgy dönt, hogy mindent kétségét félretéve "belevág" és bevállalja a DONOR-t, mint utolsó lehetőséget!!!

2013. jún. 20. 20:23
 29/53 anonim ***** válasza:

Igen van benne valami.Párom azt mondta mivel neki 30 éve nem lehet babája így kénytelenek lennénk elmondani (mivel hererákja volt tudták,hogy nem lehet ezért baba),hogy donor és a babának is egy idő után úgy érzem ez "járna neki".Persze amikor a legjobb kor akkor mert úgy érezném becsapjuk:(

Mondjuk igen sok külső tényezőre lehet keresni a párunkhoz hasonlót kivül állónak fel sem tűnne,hogy mi is van.

És hát nemtudom párom rokonai,hogy viszonyulnának a kicsihez:(((

Ez ugyan olyan nehéz egy nőnek mint egy férfinak.Nagyon át kell gondolni szerintem mire valaki azt mondja ok legyen.Hisz egy életre szól.

2013. jún. 20. 20:39
 30/53 A kérdező kommentje:

Igen, nálatok egész más a helyzet, a rák miatt nyilvánvalóbb mindenki számára, hogy donorral jöhetett csak létre. Ebben az esetben felesleges is titkolni!

A rokonság (ha az elején el is utasítja), majd az első nekik szóló babakacajnál meglágyul a szívük és már nem azon fognak agyalni, hogy hogyan lett, hanem hogy Hála Istennek, hogy itt van!!!:) Majd meglátjátok!!!

Amire pedig a pici akkora lesz, hogy tudnia kell-e az igazat v. sem?, eldöntitek: nem biztos hogy akkor még mindig feltétlenül szükségét érzitek az őszinteségnek, mert addigra már ti is másképp gondoljátok, sok idő eltelik addig és ez így van jól...:)

2013. jún. 20. 21:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!