Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tényleg nem szabad elmondani...

Tényleg nem szabad elmondani 3 hónapig senkinek, hogy gyermeket várok? Vagy ez csak egy babona?

Figyelt kérdés
2013. márc. 10. 10:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez babona. Ha te úgy gondolod, hogy elmondod, hogy babát vársz, akkor sem lesz semmi.
2013. márc. 10. 10:21
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Én tuti nem bírnám ki!! Babona ide vagy oda. Lehet eleinte csak a legszűkebb kört avatnám be(szűk család), és később másokat is.
 3/15 anonim ***** válasza:
86%
Ez nem babona,hanem az 1. 3honap kritikus,ugyanis ezekben a honapokban lehet veteles,vagy egyszeruen felszivodhat a baba.ezert nemszoktak mondani senkinek,mert ha elmenne a baba(ISTEN MENTSEN ETTOL!!!)es te mar elmondtad mindenkinek hogy lesz akkor majd neked lesz fajo es kinos hogy mindenki kerdezget,hogy mi a problema,miert ment el,stb.....
 4/15 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat, akkor megpróbálom nem mondani, bár nehéz megállnom! :)
2013. márc. 10. 10:25
 5/15 anonim ***** válasza:
19%
Én most vagyok 5+3 hetes, 7 hetesen megyek dokihoz. Utána akarjuk elmondani a barátoknak (szülők már tudják). Én nem várok a 12. hétig, nem hiszek ebben, főleg hogy azt figyeltem meg a baráti körben akik elmondták korán ott minden rendben volt, akik nem mondták el, ott probléma volt. Persze erre nem lehet alapozni, de mi tuti nem várunk addig, már most alig bírom ki, hogy ne mondjam el :)
2013. márc. 10. 10:26
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ez nem teljesen babona, inkább arról van szó, hogy nem szerencsés túl hamar szétkürtölni.. mert ha bármi baj történik akkor valóban mindenki téged fog traktálni, hogy jaj, mi történt, hogy lehet, mitől volt, hogy vagy... amire egy esetleges vetélés után semmi szüksége az embernek..

Nekem elhiheted 2 vetélésen vagyok túl, igaz nem sok mindenkinek mondtam el, csak a párom meg húgom tudott róla, de elég volt nézni így is a sajnálkozó fejeket.

Most újra terhes vagyok, és nagyon remélem hogy minden rendben lesz, de nem bírtuk ki a 3. hónapot, kb. 10. hetesen jelentettük be a családnak és barátoknak, karácsonykor :D

Persze még akkor is lehet baj, de az már nem volt olyan vészes.. meg nekem kiderültek a vetélés okai is, szóval számítottunk arra, hogy most minden rendben lesz!

19hkm

2013. márc. 10. 10:27
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

2 gyermekünk van, egyiküket sem mondtuk el a 12 hetes uh előtt senkinek.

Most ismét babát várok, 5-6 hetes vagyok. Most is az van tervben, hogy csak a 12. hét után avatjuk be a családot.

2013. márc. 10. 10:27
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom nekem olyan rossz érzésem van ezzel kapcsolatban mert felénk az járja hogy ha rákérdeznek és letagadod a babát (azért az első 12 hétben a terhesek nagy részének vannak tünetei tehát ha nem a 4 fal között ül akkor egyeseknek feltűnhetnek a tünetek és rákérdeznek) akkor néma lesz a gyerek.

Na most én nem tartom magam annyira babonásnak, de bizony én az első gyerekemet letagadtam párszor mert nem akartam hogy tudjanak róla stb.És a fiam 3 évesen kezdett beszélni hogy én addig mit éltem át...

Tudom hogy ez elvileg hülyeség, mégse hagy nyugodni.

A többedik terhességemet meg próbáltam titkolni de 10-11 hetesen már olyan hasam volt és olyan rosszul voltam hogy a hülye is kiszúrta mi a helyzet. Én meg többet már letagadni nem akartam egy gyerekemet se.

2013. márc. 10. 10:39
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

nyilván el szabad mondani, senki nem fog lecsukni, ha megbüntetni, ha ezt teszed:) azért szokták mondani, hogy várj, amíg tudsz, mert ha gond van, utána fájó mindenkinek magyarázkodni, ugyanakkor, nem attól lesz baj, vagy nem lesz, hogy elmondtad-e vagy sem, hiszen ez hormon problémától, genetikai gondoktól következik be. szerintem saját egyéni döntésetek, nekem 5-6 hetesen is rákérdeztek, egyik ember távoli ismerős volt, neki letagadtuk, másik közelebbi, neki azt mondtam, még bármi lehet, ne beszéljünk róla. direkt 1-2 barátnőmnek és s szüleimnek mondtam el eddig, de UH után a párom szüleinek is szeretnénk, nekem kellemetlen titkolni, sok kínosabb szitut szül a dolog, pl. én mindig borozgatok családi programokon, koccintunk valami röviddel, nagyon furcsa lenne, ha nem tenném, és biztosan kőkeményen magyarázkodni kellene:) ez csak egy példa.

a lényeg, hogy úgy csináld, ahogy te gondolod:)

2013. márc. 10. 10:44
 10/15 anonim ***** válasza:
Babona. Én is elmondtam őket már 6 hetesen. :)
2013. márc. 10. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!