Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 35 fölött késő már gyermeket...

35 fölött késő már gyermeket vállalnom?

Figyelt kérdés

Olyanok válaszát várnám, akik 35 évesen, vagy afölött szülték meg első gyermeküket - jelentett ez valami gondot, vagy hátrányt? (Igazából csak egy kis megnyugtatásra vágyom, hogy még időben van az is, ha 35 fölött jönne a baba...)

Köszönöm! :)

2013. márc. 3. 15:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Apukám felesége 37 és fél évesen szülte meg első gyermekét, semmi gond nem volt a terhessége alatt, a szülésnél adódtak komplikációk,de nem a kora miatt. Szóval sosem késő! :)
2013. márc. 3. 15:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőm a 3. gyereket szülte 35 felett. Összehasonlításként: Ő a terhességeit fiatalon és 35 felett is ugyanolyan rosszul viselte, semmi plusz komplikáció nem volt a kora miatt. A gyerkőccel sokkal türelmesebb mint a nagyokkal volt, viszont egy picit fárasztóbb is utána rohangászni, babakocsit emelgetni. Összességében szerintem nem gond 35 felett szülni, de nem érdemes sokáig húzni - ha lehet.
2013. márc. 3. 15:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én most vagyok 40 és szeretnénk a párommal egy harmadikat.Szerintem ez nem kor függő.Én is kaptam negatív és pozitív véleményeket is.Az számít amit te és a párod szeretne.
2013. márc. 3. 15:59
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőt 34 évesen szültem, a másodikat 37 évesen. A másodiknál, mivel már elmúltam 35, genetikai tanácsadást javasoltak, ahol elmondták, hogy milyen kockázatok vannak. Én kombinált teszetet csináltattam, a Down-kór kiszűrésére, amnio-t nem. Mindkét babám egészséges lett, bár a terhesség alatt voltak komplikációk, de nem az életkorom miatt. Tehát ha egyébként telejesen egészséges vagy és nincs hormonproblámád, nem jelent semmiféle hátrányt az életkor. Ha meg bármilyen problémád van, akkor 20 évesen is lehetne gond.

Ne aggódj, nyugodtan szülhetsz 35 fölött. Nekem több ismerősöm is volt így, mindenhol egészséges a baba.

2013. márc. 3. 15:59
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

39 elmúltam mikor első babámmal teherbe estem és majdnem 40 voltam, mikor megszületett. Probléma mentes terhességem volt. Én integrált tesztet csináltattam és a doki, az eredményt látva, elfogadta, hogy nem akarok amniot. Egy hátránya volt csak, valsz nem lesz már tesó, jövő héten töltöm a 43-at:-((((

Szerintem vágj bele nyugodtan. A kor nem feltétlen jelenti azt, hogy probléma is jár vele.

2013. márc. 3. 16:24
 6/7 Hanyatka ***** válasza:
tavaly szültem meg kislányomat 38 évesen,sajnos 33. héten összecsavarodott a köldökzsinór,ezért császárral megszületett Alexandra 1500 gr és 42 cm-el.De lassan behozzuk a lemaradást,vidám,kiegyensúlyozott baba.Nehezen jött össze,de nagyon örülünk a babának:)!
2013. márc. 4. 09:24
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat - megnyugodtam kicsit, hogy akkor még nem késtem le a dologról! :)

Eddig egyébként nem voltam nagyon oda, csak az utóbbi időben egy-két ismerősöm ezzel talált meg (no, meg persze anyukám is), hogy ugyan jöhetne már az a baba. :)

2013. márc. 4. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!