Pajzsmirigy betegek! Pajzsmirigy gyógyszer szedése után mennyivel estetek teherbe. és mennyi tsh val?
Sziasztok!
Nekem 3,9-ről 1,7-re ment le a TSH-m 3 hónap alatt napi fél szem L-thyroxin 50-el. Addig védekeznünk kellett, nehogy baj legyen amíg nem áll be rendesen a pajzsmirigyem. Rögtön babás lettem. Sajnos később elment a baba, de már nem a pajzsmirigyem miatt.
Nekem magán endodoki vette észre a bajt, úgy hogy magánszorgalomból mentem el hozzá, sem nődoki, sem háziorvos, sem meddőségis doki nem vette észre, még vizsgálatra sem küldtek el.
Egyébként szerintem a szakértelem nem korfüggő, hiába van valakinek 40 éves tapasztalata, ha csak azt nézi, határértéken belül van-e a TSH. Itt inkább arról van szó, hogy a pajzsmirigyműködés ilyen mértékű befolyása a termékenységre csak az utóbbi 50-10 évben lett egyértelmű, és amelyik doki nem követi a szakma fejlődését, az ezt nem veszi figyelembe. Az sztk-s orvosok 90%-a ilyen, és sajnos belőlük lesz sokszor a magándoki is, és azt gondolják, elég ugyanazt nyújtani, mint a tb-s rendeléseken. :-(
Nehéz valóban hozzáértő és odafigyelő dokit találni akár sztk-ra, akár magánban. :-(
De ha nem akar az ember lánya sorozatban vetélni, akkor addig megy, amíg talál egy jót.
Kitartás lányok, és ne hagyjátok lerázni magatokat, ha tudjátok, hogy nem vagytok rendben!
Jaj de jó neked! nagyon szurkolok ,hogy sikerüljön a bébi!!
Én jövő pénteken megyek az eredményemért.
Hello! Ahogy ígértem megírom az eredményem! TSH 5,7 lett a többi aránylag jó.Néztek progesteront is, ami 3,4 lett,bár a mensi első napján vették le a vért,szóval szerintem ilyenkor alacsony amúgy is.Legalább is remélem. TSH-ra Letrox-ot kaptam,amit életem végéig szednem kell.A doki szerint 5 nap alatt már normál értékű lesz a TSH-m,viszont azért kell 6 hét múlva vissza mennem,hogy megnézzék,mennyire állt be véglegesen.Már próbálkozhatnánk akár most is a babával szerinte,de mi megvárjuk a 6 hetes eredményt,aztán jöhet a babácska :) már alig várom.
Amúgy,csak érdekesség ként írom le,hogy ha valakit érdekel: A babának a legkritikusabb a 9 és 10. hét az idegrendszerének a fejlődése miatt,ezért is javasolta az orvos,hogy ha terhes leszek,a 8. héten menjek vérvételre és akkor fogják emelni a gyógyszer adagomat!
KEdves kérdező,remélem összejön neketk a baba és ha igen, szólj nekünk is,hogy tudjunk nektek örülni! :)
Kedves Utolso!
Szuper, fogd fel ugy, hogy szerencsere, tudjatok a bajt, 6 het alatt megoldodik es jonni fog a bebi! Nekem is egybol jott. Tudtam, hogy terhessegben szoros kontroll kell, ezert 5 hetesen szoltam az endodokinak, hogy baba van. Labor nelkul azonnal emeltetett velem egy fel letroxot es mondta, hogy a 8. heten menjek laborra, jo is lett az eredmenyem. Innentol havonta ellenorzi. Szoval ez nagyon osszecseng azzal, amit Neked mondtak...
Sok sikert a babahoz! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!