Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Pajzsmirigy betegek! Pajzsmiri...

Ritacoronita kérdése:

Pajzsmirigy betegek! Pajzsmirigy gyógyszer szedése után mennyivel estetek teherbe. és mennyi tsh val?

Figyelt kérdés

2013. márc. 3. 12:51
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:

a szedése alatt estem teherbe, mind a kétszer a TSH 0,001 volt

mind a két babánk az első próbálkozós hónapban sikerült a hormonértékeim ellenére

2013. márc. 3. 12:57
 2/41 A kérdező kommentje:
nekem 5,200 ról 2 hét alatt 0,630 lett mit gondolsz ez jó érték?
2013. márc. 3. 12:59
 3/41 anonim ***** válasza:
Nekem 4,5 volt 3 honap gyogyszer utan 1,62 lett, akkor teherbe is estem.
2013. márc. 3. 13:11
 4/41 A kérdező kommentje:
és milyen gyógyszert szedtetek?
2013. márc. 3. 13:17
 5/41 anonim ***** válasza:
Szia Msty ! Az enyém is 4,5 volt,de én teherbe is estem ennyivel is ..csak elhalt a baba. Te ennyivel már nem estél teherbe,csak akkor amikor már nem volt 4,5 ?
2013. márc. 3. 13:44
 6/41 A kérdező kommentje:
nem csoda hogy elment....nekem is mondta a dokim,hogy ez nem játék.nagyon sok volt az értéked
2013. márc. 3. 14:26
 7/41 anonim ***** válasza:
Sziasztok,5ös vagyok! Ha kapok rá gyógyszert azt 3 hónapig kell szedni? vagy közben is teherbe eshetek? Májusban szabad újra próbálkoznunk (fél év után) és már nagyon várom,de a gyógyszer miatt akkor megint húzódna a dolog és már tűkön ülök,mert már nagyon szeretnék újra terhes lenni..persze mindent a babáért,megvárnám ,csak nehezen :S
2013. márc. 3. 15:34
 8/41 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Letroxot szedek. Amikor el kezdtem szedni, mehnyak mutet miatt amugy is 6 het no szexre voltunk itelve, illetve a doki a 6 hetes kontrollon azt mondta, h meg egy ciklust pihentessem a mehem (kuret is volt...) es utana folytathatjuk a projektet. Pont amikor ez a tiltas lejart, akkor volt esedekes a kontroll az endodokinal (3 honap gyogyszerszefes utan), akkor 1,62 lett a tsh es abban a ciklusban ossze is jott a baba.
2013. márc. 3. 17:04
 9/41 anonim ***** válasza:

Pajzsmirigy alukmukodes eseten a gyogyszeres kezeles ugy van, h

A: egesz eletunkben szedni kell,

B: legalabb egy evig szedni kell es utana orvosi kontroll mellett csokkentheto majd elhagyhato.

Ennek az az oka, hogy a betegseg vagy autoimmun eredetu, vagy nem, ezt az orvos tobb vizsgalatbol, de idovel meg tudja allapitani.

Amikor az ember a legelejen elkezdi a gyogyszert, kisebb napi adagot irnak fel es nehany havonta ellenorzik a tsh-t amig nem eri el a kivant szintet, addig aprankent emelnek a dozison. Ez fontos, mert ha hirtelen kap nagy loketet a szervezet, rosszul is reagalhat, ne adj isten atcsaphat az alulmukodes tulmukodesbe, ami szivas, mert nehezebben kezelheto, gyogyithato, mint az alulmukodes.

2013. márc. 3. 17:12
 10/41 anonim ***** válasza:

A babaval osszefuggesben:

Alt 2 feletti tsh-val nem jon ossze a baba. (biztos mindenre van ellenpelda, mielott belekot valaki...) Ha megis osszejon, bizony korai veteles lehet. Aztan ha megfeleloen beallitott tsh mellett letrejon a terhesseg, azonnal jelentkezni kell az endodokinal, aki ilyenkor rogton emel valamennyit a dozison es a 8. hettol negy hetente ellenorzi, mert hiaba lett terhesseg elott jol beallitva, az uj allapot felborit mindent. Azert is fontos a kontroll vegig, mert ha a terhesseg alatt elhanyagoljak es elszall a tsh, az a babanak szellemi fogyatekot okoz.

2013. márc. 3. 17:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!