Ritacoronita kérdése:
Pajzsmirigy betegek! Pajzsmirigy gyógyszer szedése után mennyivel estetek teherbe. és mennyi tsh val?
Figyelt kérdés
2013. márc. 3. 12:51
11/41 anonim válasza:
Nekem pm túlműködésem van és 6,46 tsh-val elzáródott petevezetőkkel? teherbe estem ráadásul izotóp vizsgálat hónapjában, persze nem gondoltam, hogy az vagyok de sajnos missed ab lett a vége azóta most megint letroxot szedek és próbálkozunk már másfél éve és semmi. Nem értem azóta sem hogyan jött össze a baba mert elvileg lehetetlen lett volna de amióta vigyázok és figyelek azóta nem jön. De tudom úton van a mi kis babucink. Kitartást nektek is.
12/41 anonim válasza:
Akinek tul magas a tsh erteke, annak pajzsmirigy ALULmukodese van. A tsh nem kimondottan a pajzsmirigy hormon, hanem a pajzsmirigy mukodest SERKENTO (neveben: stimulans) hormon. Tulmukodese annak van, akinek 0,1 vagy az alatt van a tsh.. Tehat utolso, neked alulmukodesed van. A gyogyszer a pajzsmirigy altal elegtelenul termelt hormont tartalmazza. Mivel kintrol bevisszuk, igy becsapjuk a szervezetet es ugy erzi, mar nem kell annyira stimulalni a pajzsmirigyet a termelesre, igy csokkenti le indrekt a tsh-t.
13/41 anonim válasza:
Kerdezonek valaszolva: igen, a 0,63 nagyon jo ertek. A ket het alatt valo eleressel mar vannak fenntartasaim, egyreszt az elobb leirt hatasmechanizmus miatt, az indirekt volta lassabb reagalast okoz altalaban. Tovabba korabbi valaszomban irtam, h mennyire fontos a fokozatos beallitasa a gyogyszer dozisanak, hogy ne valtson ki hirtelen TULmukodest. Ez a radikalis csokkenes ket het alatt nem biztos hogy jo, ha folyamataban nezzuk a dolgot, amellett, hogy a pillanatnyilag mert 0,63 egy olyan kivanatos szint, amit ha 3-4 honap kezelessel ernek el akkor szuper es johet a baba.
14/41 anonim válasza:
Egyebkent nem vagyok orvos, csak amikor kiderult a bajom (en jottem ra, es ugy mentem el endokrinologushoz) utanaolvastam a neten. Nem itt, hanem rendes forrasokban. Sok sikert mindenkinek a babasodashoz!
15/41 anonim válasza:
Kedves utolsó az orvosom mondta ezt ugyanis hasimoto szindrómás és az Ft4-et is kell nézni. Én is utánanéztem de nem ilyen egyszerű ez a dolog. Több hormont összevéve lehet csak diagnózist mondani. Az én pajzsmirigyem szépen lassan elpusztul és akkor alulműködés alakul ki amire majd tényleg másfajta gyógyszert kell szednem.
16/41 anonim válasza:
Hat a hasimotoban nem vagyok otthon (autoimmun?) nekem jo volt az ft4-em, nem masztam bele. Ettol fuggetlenul remelem a letrix neked is segit es hamar teljesul a vagyad. Egyebkent liszterzekeny vagy? Vagy mondott olyat a doki, hogy osszefugges lehet a liszterzekenyseg es a problemad kozott? Nem biztos, csak mintha olvastam volna ilyet. Es az volt a kovetkeztetes, h ha a beteg keruli a glutent, lassitja a "pajzsmirigyonpusztitasat".
17/41 anonim válasza:
Off :Sziasztok! Én voltam nőgyógyásznál csináltak 3. napi hormont és a Tsh : 3,2 lett, és a Lh(11,8)- Fsh(5,0) arányom sem jó.
Tudom ez kicsit sok a babához, de a doki azt mondta jó érték, nem is kaptam gyógyszert rá. Azóta voltam endokrinológusnál, ő látta az eredményeimet, de ő sem írt fel rá gyógyszert. szerintetek miért nem kaptam rá semmit? Ki írja fel egyébként azt amit Ti is szedtek? Köszi a választ!
18/41 anonim válasza:
A nogyogyasz nem ert hozza, nekem is azt mondta, jo. Elmentem endokrinologushoz, o irta fel. Talan probalj meg egy masik endodokit. Sok sikert!
19/41 anonim válasza:
msty köszi, de ez magán endokrinológus volt, 7.500 ft-ért igazán mondja már meg a frankót!!! Nekem mindenki őt ajánlotta, bíztam benne! Na de majd kiderül, hogyan tovább! :)
20/41 anonim válasza:
Sziasztok,nekem a nődoki azt mondta a 4,5ös tsh-ra ,hogy a kórházba soron kívül menjek be hozzá jövőhét szerdán és fognak csináltatni egy teljeskörű (nem tudom mit ért ezen) pajzsmirigy vizsgálatot! Ha érdekel,leírom majd mi lett az eredmény és hogy kaptam-e rá valamit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!