Miért van, hogy sokak csak a férjüknek hajlandók szülni? Úgy értem, hogy csak miután férjhez mentek. Mi hátrányom származhat abból, ha "csak" az élettársamnak szülök? Van valami különbség?
Majdhogynem többen válnak el,így a gyerek is az egyik félnél marad...majdhogynem többek maradnak együtt,papír nélkül,akiknek gyerekük van....
Kivételek mindíg is voltak,vannak lesznek...
Nem a papír számít...
Ráadásul "régen" összeadták a Pistát meg a Juliskát,hogy nah akkor nektek együtt kell éljetek...Ma már a szíve joga mindenkinek,és kinek hogy tetszik...nem kell itt senkire sem hallgatni...
Èn különben sem vagyok vallásos... Azért házasodjak mert a XY szeretne,hogy házasodjak?!
Nekem így jó,nem csalom a páromat,normális életünk van,nem kell nekem ahoz papír,hogy ez mind ne így legyen!
Ráadásul azok csalják a párukat,akik házasodnak???(tisztelet a kivételnek) hány olyat ismerek akik megvannak házadosva,és a "feleségük" gyerekük mellett MIND félre mennek!!!Nah szép...és ezek tettetik a naaagy szentet??Hát röhögnöm kell...
22 N
Mert még mindig él ez az elavult hagyomány aminek semmi értelme.
Semmi hátrányod nem lesz belőle. Én is élettársi kapcsolatba szültem, eszünk ágába nincs esküvőt tartani tök felesleges álszent dolog.
Én sem szeretnék élettársi kapcsolatban szülni, így mielőtt jönne a baba, tartunk egy kis, olcsó esküvőt. Nekem fontos, hogy a kapcsolatunk hivatalos legyen, hogy törvényesen is összetartozzunk, család legyünk. Hogy ha már a szerelmemnek és a gyermekeimnek ugyanaz a nevük, akkor az enyém is az legyen.
Kis városban nőttem fel, konzervatív értékek között, én megalázónak érezném, ha valaki, teherbe ejtene, de nem tartana méltónak arra, hogy a nevét használjam, hogy a felesége legyek, ne csak a nője. Nekem még kimondani is rossz azt a szót "élettársam", számomra kicsit pejoratív hangzása van.
9. valaszolo!
"Mindenki másképp gondolja. Én
speciel azok közé tartozom, akik
először férjhez mennek és utána
megszületik a gyermek
CSALÁDBA."
Azt mondod, hogy az en gyerekem nem csaladba szuletett?! akkor mibe?!
az en szuleim elvaltak amikor 6 eves voltam... cseszhetem a nagybetus csaladot...
Nálunk mind kettőnk nevét használja nem rövid, de remélem büszke lesz mind két családja múltjára.
Én nekem az is vissza tetsző ha a pasi veszi fel a nő nevét meg fordítva is. Mindenki egy különálló ember és a nevében hordozza a csládját a múltját. Én nagyon büszke vagyok az őseimre és soha de soha nem dobnám el a nevüket.
Ez egy érdekes kérdés egyébként, de a legegyszerűbb válasz az rá, hogy azért mert nincs 2 egyforma ember. Mások vagyunk, más értékrenddel, mást hoztunk otthonról. Én nem ítélem el sem a egyik sem a másik lehetőséget. Nem tudnék emiatt elítélni senkit.
Néhány éve még én is úgy gondoltam, hogy nem fontos a papír, aztán megismertem a páromat...:) Most már alig várom, hogy megkérje a kezem!:D Én is azt mondtam, hogy addig nem szeretnék babát, amíg nem vagyunk házasok, de igazán nem tudnám megmondani, hogy miért. Csak azért, mert én így érzem helyesnek.:) Lehet azért, mert anyukám és nagymamám is házasságon kívül esett teherbe és nagyon sokszor hallottam, hogy milyen sokan megbélyegezték őket. Persze akkor még más idők jártak, de ez mégis belém égett.
A névfelvételben sem vagyok egy konzervatív típus. Nem baj, ha nem veszi fel a nő a férfi nevét, ha ő éppen ragaszkodik a sajátjához, a felett viszont nem tudok napirendre térni, ha egy férfi veszi fel a nő nevét. Biztos velem van a baj, de ez nekem olyan, mintha kasztrálnák a pasit.:D Lehet ez is időt múlt nézet, de én mindig úgy gondoltam, hogy a férfiak egyik legnagyobb célja, hogy tovább örökítse a nevét. Biztos megköveztek ezért, de mindig úgy gondoltam, hogy az a férfi, aki felveszi a feleség nevét, valószínűleg egy papucs típus.:/ Persze könnyen lehet, hogy nincs igazam, de én per pillanat így gondolom.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!