Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Más is érezte már ezt? Volt,...

Más is érezte már ezt? Volt, aki fel akarta adni?

Figyelt kérdés
Annyiszor megtréfált már a testem, annyiszor voltak már terhességi tüneteim, késett már a menstruációm és ezek ellenére annyiszor teszteltem már negatívat. Mostanra már a teszteléshez sincs mindig erőm, félek az eredménytől, félek a nagy semmitől. A mai tesztem után már azt mondtam nem érdekel. Nagyon szeretnék kisbabát, de nem akarom még egyszer érezni ezt a csalódást. Már reménykedni sincs erőm, szívem szerint íratnék fel fogamzásgátlót és gondolkodom az örökbefogadáson. Úgy érzem kudarcot vallottam a világ legtermészetesebb dolgában, nem tudtam teherbe esni. Rengeteg ismerősöm van, aki nem akart gyereket, mégis teherbe esett, csak az elmúlt 2évben 3 ismerősömnek volt abortusza. Olyan nőt is ismerek, aki egyáltalán nem törődik a gyerekeivel, mégis már a negyediket várja. Nekem nem adatik meg. Tudom hogy rossz, de haragszom a világra, az élet igazságtalanságára és magamra is, a testemre, amely nem képes anyává tenni.
2013. febr. 14. 11:22
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Teljesen megértem, amiket írtál. Én sem tudom, mit vétettem, hogy nem akar összejönni! Ráadásul szülészeten dolgozom, rezidens vagyok és mit látok?

Minden nap egy tucat nő (oké, tudom, hogy ez nem ennek a helye, de döntően kisebbség) érkezik, hogy szedjem ki belőle a 6-8-11 hetes babát. Mások megszülnek nálam, ordibálnak, hogy "szedjem már ki belőlük", meg "nem érdekli őket mi lesz a gyerekkel csak csináljak valamit" nekem meg megszakad a szívem, hogy milyen helyre megy az a kis tündér, miután világra jött. Én már a fogantatáskor is imádnám...

Bent a kórtermekben otthagyják, vagy egymásra bízzák a kicsit, míg lemennek bagózni, vagy akármit csinálni. Én meg csak állok és nem értem....

Sokszor megyek be a babaszobába kiélni magam kicsit.

De akkor sem adom fel:) Majd lesz nekem is! Mindezt a szégyent látva sokszor magam körül, létezhetetlen, hogy ne sikerüljön Nekem, vagy Nektek!

Mindenkinek egy óriás, depiből felrázó, szívbéli újragondoláshoz erőt adó hajrát küldök!!!!!

2013. febr. 14. 14:42
 12/28 anonim ***** válasza:
Azért elég szomorú, hogy egy orvos ítélkezik. Én is üvöltöttem, hogy szedjék már ki, mert még egy fájás és kiugrok az ablakon. Elviselhetetlen fájdalom, csak az érti meg aki már átélte. Ettől függetlenül jó helyre került a pici, imádjuk.
2013. febr. 14. 14:51
 13/28 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy fáj, nem is azzal van gondom, aki jajgat, hanem azzal, aki látványosan lesz.rja, hogy mi van a gyerekkel. Szerintem Te pl nem ültél föl az ágyban, mikor már kint volt a gyerek feje, mondván, h mit bánod Te, hogy mi lesz vele. Meg nem gondolnám, hogy kitépted magadból az oxyt nekimentél a bábának és közölted, hogy Te hazamész. Nem hinném, hogy megharaptad az orvost, 2 műtősfiúnak kellett volna lefogni, hogy ki tudjon jönni a baba. Engem a múltkor felrúgott egy kismama, miután megvizsgáltam, hogy dögöljek meg, mert nem csinálok semmit.

Igen ítélkezem azok fölött, akik állat módjára viselkednek a vajúdás alatt és nem törődnek a gyerekükkel, mert sokan összetennék a kezüket, ha valaha átélhetnék az életet adni másnak élményt.

Őszintén sajnálom, hogy Neked jött le abból, amit írtam, hogy ítélkezem.

És jó Neked, hogy Anya lehetsz.

2013. febr. 14. 15:44
 14/28 anonim ***** válasza:
Ez a bajom nekem is hogy a kissebség sz@rja ki sorra magából a gyerekeket!Legutóbb mikor én ott ülök hogy vizsgáljanak ki miért nem jöhet a baba jön a nagyságos asszony és kiabál hogy kaparják ki most azonnal 12. abortusz annak nem szakad szét a belseje 12 abortusz után annak nincsenek nemzési problémái???? Nem olcsóbb a védekezés mint a 30.000.- abortusz meg a saját tested épsége?????? Nekem aki egészségesen próbál élni nem tud megfoganni!Őszintén nem érdemlik meg a babát a Jó Istentől és kapják sorra!????? Ez egyátalán nem ítélkezés volt ez egy olyan érthetetlen és megmagyarázhatatlan dolog az élettől amit nem lehet leírni sem! Kedves előttem szóló teljesen megértelek és együtt érzek kegyetlen lehet végignézni nap mint nap! Én a néma sikoly című filmet nem bírtam végignézni alig 5 perc az egész de sokkoló hogy az a pici élet menekül a szívócső elől a méh másik oldalára mert Ő ott akar a pociban maradni és fejlődni tovább és miután már megrepesztették azt ami a tápanyagot nyújtja neki még utána is menekülne a halál elől! Hogy az ilyen miért nem tudja inkább lenyelni.... bocsánat az alpári kifejezésért de ez vicc amit ezek az emberek művelnek igen is lehet védekezni ha nem akar valaki terhes lenni nem is lesz az csak ésszel kell csinálni! Nefélj aki akar annak már nem ilyen egyszerű! Bárcsak már vajúdhatnék az első pillanattól kezdve hogy megtudom várandós vagyok én leszek a legboldogabb ember a párommal egyetemben és az összes baját szeretettel várjuk az egésznek mert utána ott lesz a kezemben a szerelmünk gyümölcse! Aki az első hónapban megkapta a babát az nem is fogja tudni ezt a büdös életben értékelni! Barátnőm 4 hónaposan kezdett megbarátkozni a babájával én meg itt sírtam hogy hogy lehet ennek nem örülni amikor én az első perctől kezdven a boldogságban úsznék!!!!!!!!!! Kívánok neked kedves utolsó mielőbbi babásodást!Te is hamarosan velem együtt kismama és anya leszeL!!!!!!!!!!!!!!Nagy ölelés neked!!!!
2013. febr. 15. 07:13
 15/28 anonim ***** válasza:
Csak azt mondom, hogy a vajúdás/szülés alatt az emberek valamilyen szinten magukon kívül vannak. Ez a sokk néha csak akkor múlik el, amikor már hazamehetnek. Ők is lehetnek jó anyák, csak tényleg annyira rettenetes a fájdalom, hogy nem tudsz gondolkodni, nem mindig tudsz helyesen cselekedni.
2013. febr. 15. 09:17
 16/28 anonim ***** válasza:
Főleg, hogy ha az embernek nincs fogadott orvosa. Leszarják. Tényleg nem csinálnak semmit. Hagyják, hadd szenvedjen, majd megszül ahogy tud. Engem 2 napig hagytak vajúdni. Hát őszintén szólva én is szívesen nekimentem volna az orvosoknak, amikor már 40 órája úgy éreztem, hogy 3 percenként átmegy rajtam egy vonat...
2013. febr. 15. 09:19
 17/28 anonim ***** válasza:

Köszönöm az ölelést, nagyon jól esik.

A rossz szoc. helyzet miatt nekik csak 8900 Ft. az abortusz (én szoktam lepecsételni a jegyzőkönyvet).

A vajúdásnál meg félre értettetek, nem azzal van bajom, aki magán kívül van a fájdalomtól, hanem aki látványosan nem törődik a babával, ld. a fent említett példákat.

Ha egy viszonylag értelmes kismama magán kívül is van és kiabál, akkor is általában, mikor a pici világra jön ÖRÜLNEK neki, én viszont sokszor járok úgy, hogy a kedves anyuka nem is kíváncsi rá. Próbálkozok rátenni a mellkasára, de nem, tök felesleges, szinte haragszik a gyerekre, amiért fájdalmat okozott neki.

A másik dolog: én még nem láttam olyat, hogy valaki napokon keresztül vajúdik, ha van, ha nincs fogadott orvosa, mert akkor fájásgyengeségre hivatkozva megoperáljuk.

Engem nem több napi vajúdás után rúgott fel a kedves kisebbség, hanem 8 cm-es méhszáj mellett, miután kértem, hogy még egy kicsit kell kibírni, és ne nyomkodjon, mert bedagad a méhszáj és lassabban fog jönni a bébi.

Amúgy nem kell agyonszofisztikálni az orvos fogalmát sem: a szülés természetes esemény, a gazdaságilag erősebb országokban a terhesgondozás 1 db UH-ból áll, amit nem orvos csinál, a vajúdás és a szülés alatt a bába van a szülőnővel, Oxytocin nincs, a több napos vajúdás teljesen normális, így gátat sem metszenek, ha reped a bába varrja össze. Orvos csak akkor találkozik a kismamával, ha gond van és operálni kell.

Nálunk az orvos kompetenciája más, de a szülőszobán egyetlen kérdést kell eldönteni: A kismama meg tud-e szülni, vagy nem. Ennyi. Nincs különleges koktélunk, ami eltünteti a méhszájat (sajnos).

Mindenesetre sajnálatos, hogy ilyen orvos ellenes a társadalom.

2013. febr. 15. 11:56
 18/28 anonim ***** válasza:
Nálam az volt a gond, hogy amúgy meg sem tudtam volna szülni a babát. Semmiképp. Csak ez akkor derült ki, amikor már megcsászároztak. Ha az elején csináltak volna egy sima UH-t, amit amúgy a fogadott orvosok megcsinálnak, akkor elkerülhető lett volna a felesleges szenvedés. :(
2013. febr. 15. 12:18
 19/28 anonim ***** válasza:
Én vagyok a nagy Ölelés :) Ma szinte sokkot kaptam egy újabb elkeseredére való ok, a páromnak kijött a köszvénye nagyon szenved vele olyan bogyót kap rá amitől nem lehet egyhamar gyereke mert károsítja a spermákat 6 hónap kell mire kiürül sokkot kaptam elegem van ha addigra az én ciklusom rendberaknáka azért nem lehet mert lehet vízfejű lesz a gyerek!Elegem van, ráadás visszahívták PONT ma mert a vérképe nem volt jó kiderült magas a koleszterin szintje is ezáltal arra is kell gyógyszer MI JÖN MÉG????? NEM VOLT MÉG ELÉG A BAJBÓL????? Úgy de ÚGY ELEGEM VAN nekem sosem lehet babám a páromtól?????? Nem értem miért ver az Isten!
2013. febr. 15. 12:20
 20/28 anonim ***** válasza:
Mit szed a párod, hadd szakértsem meg??
2013. febr. 15. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!