Itt az ideje a babának?
Figyelt kérdés
Mostanában nagyon foglalkoztat a téma. Már álmodtam is vagy 4szer, hogy terhes vagyok. Mindig nézegetem a kisruhákat az áruházban, itt is sokat olvasgatom a babás kérdéseket-válaszokat. Ez azt jelenti, hogy megértem rá? Vagy lehet, hogy csak amiatt van mert a barátnőm is most szült?2013. febr. 6. 21:38
11/27 A kérdező kommentje:
8-as, köszönöm a hosszú választ. Valahogy én is így gondolom. Nem érzem hogy úgy igazán anya akarok lenni, de ugyanakkor nem akarok öreg anyuka se lenni. Es mivel párom nagyon szeretne mar (akár jövő heten belevágna a babagyartasba)....gondolom én is elveznem, ha mar benne vagyok. Biztos jó lehet.... Te nem erezted egyébként nagy áldozatnak, lemondasnak?
2013. febr. 7. 06:24
12/27 anonim válasza:
Ha tényleg vágysz már rá, és a párod sincs ellene, hagyjátok abba a védekezést, és bízzátok a "természetre"! De nem kell egyből azt várni, hogy elmaradjon a menstruációd! Hagyd, hogy akkor jöjjön, amikor akar! Sok sikert és boldogságot!
13/27 anonim válasza:
Már akkor itt az ideje a babának,én azt mondom hogy egy nőnek akkor teljesedik ki az élete amikor anyává válik :)
Ha a szerető pár meg van és úgy látod jó apa lesz akkor hajrá :)
Az előző hozzá szólóval nem értek egyet abban hogy 300 ft kellene a baba tervezéshez....nem is értem...nekünk sem volt félre tett pénzünk és magán orvoshoz járok ,lassan meg van minden baba cuccunk..és boldogan várjuk a mi kicsinket..én 29 éve vagyok és mindig is imádtam "élni" utazni stb..féltem feladni a szabadságom úgy mond..de tervezgettük és egyszer csak jött :) elejétől fogva örültem neki ,de amikor már mocorgott is..hát annál szebbet még nem éreztem :) mindig könybe lábad a szemem..imádom ezt az állapotot :) és már most nagyon szeretem őt!!
22 hkm
14/27 anonim válasza:
bocs...300 ezer ft.ot akartam írni :)
15/27 anonim válasza:
szerintem sem pénz kérdése... jó nyilván ne a semmibe szülessen a gyerek, de azért a 300ezer egy kicsit kemény.... szerintem azt érzed kedves kérdező, hogy eljött az időd! :) Nekem van két gyerkőcöm, 3,5 éves és 10,5 hónapos és most éreztem újra hogy de jó lenne még egyet vállalni. persze azért még várok, de ugyanezt érzem amit te, hogy babaruhákat nézek, szintén a barátnőm is most szült, majd megyek is hozzá babanézőbe :) már alig vaárom hogy olyan picike kis törékeny emberkét fogjak a kezembe :) jaj hát olyan jó nőnek lenni!!! olyan jó anyának lenni :) :) :) igaz az én fiam se nagy még 10 hónaposan de azért nézni egy újszülöttet édesen aluszkálni jaj olyan ennivalóak!!!
16/27 anonim válasza:
Nekem egy 3 eves kisfiam van akit mar nagyon vartunk. Aldozat es lemondas? :) Ajaj de meg mennyire. Baba elott evi ketszer jartunk nyaralni, egyszer valami melegebb eghajlatra telen es egyszer nyaron. Most mar nem egnedhetjuk meg magunknak az evi egyet sem. :) Nem volt hazhiteluk mert eleg volt a kislakas amiben laktunk. Amiota megszuletett a kisfiam elkoltuztunk egy csaladi hazba es van rajta hitel. Nem volt soha az eletben hitelkartyam most van az is es ha szerencsem van az eletben meg visszafizetem vagy nem... Nem volt eleg egy auto, megegyet kellett venni mert maskent nem tudjuk megoldani az ovit a tavolsag es a munkaido beosztas miatt. Dupla muszaki, dupla benzinkoltseg… Hetente legalabb 2-szer ettunk etterembe amiota megszuletett a kisfiam megtudom szamolni a 2 kezemen, hogy hanyszor. Azota igencsak szamolgatni kell mire kolt es mire nem az ember, nem tudjuk mar megengedni magunknak csak kulonleges alkalmakkor (szulinap, hazassagi evfordulo). Ketszer meggondolom, hogy megvegyek egy nadragot magamnak vagy sem, gyerek elott ilyen gondom sosem volt. Rengeteget jartunk moziba, fagyizni, vasarolgatni a baratnoimmel. Idom most is lenne mert a ferjem szivesen vigyaz a kisfiamra csak, ha eppen az anyagi reszet nezem, nincs hozza kedvem. Na, jo azert ritkan elmegyek de nem ugy mint regen. Felre ne erts, nem sirankozok, es a gyerekemert nem volt ezekrol nehez lemondani csupan megemlitettem, hogy lass egy peldat, hogy az eleted nagyot valtozik. Nem egyszeru de oszinten irom le, hogy ha tehetnem sem csinalnam maskent. Ugyanigy bevallalnam a kisfiam. Imadom. A lemondasok es aldozatok ellenere irhatom neked, hogy az eletem legboldogabb perceit elem a kaoszokkal egyutt. :) Egy kisbaba rengeteg lemondassal es aldozattal jar. Az eleted ugy megvaltoztatja egyik naprol a masikra, hogy hihetetlen. Feldolgozni ezt a hirtelen valtozast negy konnyu de, ha tulvagy rajta akkor elvezni fogod minden percet. En ugy vagyok vele, hogy az elet ami gyerek elott eltem szuper jo volt es halas vagyok a sorsnak ezert de ez a resz lezarult es oszinten orulok, hogy kihoztam belolle a maximumot amikor lehetett. Most egy uj fejezet kezododott, erre koncentralok es megteszek mindent erte, hogy mukodjon es boldogok legyunk. Gyerek mellett rajottem, hogy lehet a kis dolgoknak is nagyon orulni mint pl. egy hatalmas kerti girllpartinak a baratokkal es gyerekeikkel, elmenni hetvegen a kozeli tohoz, ha jo meleg van akkor piknikezni egyett a baratokkal es a gyerekekkel, par hete olyan jot szankoztam a fiammal, hogy hihetetlen, Karacsonykor nezni ot ahogy meglepodik ahogy magyaraz es bontja a kis ajandekait orom volt nezni... Most eppen krokodilos szulinapi tortat keszitek a kisfiamnak mert odavan a krokodilokert. Olyan izgatott vagyok mint meg soha. Tortakeszites meg diszitesnek is lehet orulni? Na, ezt sosem hittem volna 4-5 evvel ezelott? :) Nem hiaba mondjak, hogy a szulok is tanulnak sokat a gyerekektol.
17/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves kommenteket! Nagyon megnyugtattatok! Biztosan nem várunk mar sokáig. Tegnap mondtam is a paromnak, hogy lehet jövő evben belevaghatunk, erre vissza kérdezett, h azt mondtam jövő heten? :) de egyébként mar attól is boldog h latja rajtam h foglalkoztat a téma, régóta könyörög szegény.
2013. febr. 7. 14:20
18/27 anonim válasza:
Kemény a 300.000? Az az alap. Aki írta, hogy magánorvoshoz jár, az biztosan ennyit fog költeni. Mert mondjuk megy 10-szer, és alkalmanként egy 10-es, akkor az 100.000 forint. A szülésre szintén ennyit kell adni. A maradék pedig a vitamin, 4D ultrahang, bútorok, ruhák, pelusok, szoptatós melltartó stb...
19/27 anonim válasza:
Hát igen!! HA így nézed 300 ezer kell ,de ezzel az erővel számold össze hogy 9 hónap alatt mennyit költesz magadra meg a lakásra meg minden másra bla bla... apránként adod ki ezt a pénzt és nem érzed meg annyira. Akkor sem lehet ilyet írni hogy legyen kb 300 e. mert akkor úgy jön le hogy ne próbálkozz amíg nincs ennyid félre téve...ne haragudj de a mai világban meg a mostani helyzetben szerintem ritka az aki úgy indul neki a baba vállalásnak hogy " akkor itt van x-Összeg és most akkor hajrá csináljuk"... ne haragudj de ez baromság..
20/27 anonim válasza:
Tök mindegy, hogy apránként vagy egybe nézzük azt a pénzt, ugyanannyi. Ha valaki nem tud összespórolni annyit, amennyi kell, legyen ez 50 vagy 300ezer, akkor apránként sem lesz rá pénze. Szerintem senki nem úgy vásárol, hogy na most ebben a hónapban megveszem a kiságyat, jövő hónapban meg a cumisüvegeket, aztán meg a pelenkázót stb. A lakásra sem apránként költök, bár kinek mi az apró. 65ezer ftot hagyok ott a postán a számlákra. De nekem az is elég húzós, hogy ha minden nap főzni akarok nem jövök ki 3000 alatt a boltban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!