Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 29. napomon volt pé-m! Szerint...

29. napomon volt pé-m! Szerintetek lesz ideje a babának beágyazodni?

Figyelt kérdés
2010. febr. 8. 07:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hogy érted azt, hogy lesz-e ideje? Mielőtt megjön, vagy hogy? Ha igen, akkor ne aggódj, amennyiben megtermékenyült a petesejt, a szervezeted nem fogja kilökni, csak mert itt az ideje a menstruációnak. Az egyetlen gondod az lehet, hogy mivel késői volt a pé-d, valószínű nem fogja még kimutatni a teszt ha késik.
2010. febr. 8. 08:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Mármint úgy értettem, hogy nem fogja egyből a késésnél kimutatni, bocsi.
2010. febr. 8. 08:20
 3/6 A kérdező kommentje:
Azert kérdeztem,mert azt olvastam, hogy kesoi peteeresnel az a veszely fent all, hogy nincs a babanak ideje beagyazodni, mert a menzesz nem tolodik ki a peteres kesese miatt!
2010. febr. 8. 09:19
 4/6 anonim ***** válasza:
hogyne tolódna ki??hol olvastad ezt a baromságot?nekem pont a késői pé-m miatt volt mindíg 37-38 napos a ciklusom.
2010. febr. 8. 09:41
 5/6 anonim ***** válasza:
73%
a peteérés késése miatt valóban nem tolódik ki a menstruáció, de ha terhes vagy, akkor nem jön meg. A szervezet elég jól működik, azért jön meg, mert nem termékenyült meg a petesejt, nem azért, mert itt van az ideje. Ha megtermékenyült, akkor nem löki ki. Nyugi, ha megjön, az nem a késői pé-d miatt volt, hanem mert nem termékenyült a petesejt.
2010. febr. 8. 10:23
 6/6 anonim ***** válasza:

A menszesz időpontja mindig az előtte lévő peteéréshez/tüszőrepedéshez kötődik. Tüszőrepedés után 12-16 napra jön meg a vérzés, AKÁRMIKOR volt is az. Ezér tlehet egyes nőknek rövid ciklusuk (korai tüszőrepedés) és hosszú, 40-50 napos ciklusuk (késői tüszőrepedés.

Ha neked a 28. napon volt tüszőrepedés, akkor a menszeszt vagy annak kimaradását ehhez képest 12-16 napra várhatod.

Miért? Azért, mert tüszőrepedés után a visszamaradt tüsző sárgatestté alakul és sárgatesthormont (progeszteront) kezd el termelni. Ez nyomja fel a hőt, ami látszik a hőgörbén, és ez a hormon nem engedi leválni a méhnyálkahártyát, azaz megjönni a vérzést - jó esetben egészen a terhesség végéig. Ez terhességmegtartó hormon. (Ha egy nőnek nincs elég, akkor gyógyszeresen: Utrogestannal vagy Duphastonnal pótolják.)

2010. febr. 8. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!