Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért olyan nehéz teherbeesni...

Miért olyan nehéz teherbeesni annak, aki igazán szeretné? És annak miért könnyű aki nem akar?

Figyelt kérdés
Igazságtalannak tartom!Mit gondoltok erről?

2013. jan. 29. 15:29
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Sokmindenben igazatok van.

De aki rég óta próbálja az tudja igazán hogy mennyire nehéz nem rágörcsölni. De hát ez van..Kitartás nekünk.

A Closty az a Clostylbeggit Gyógyszer amit peteérést stimuláláshoz adnak. Szigoruan 1 év sikertelenség és egyébb orvosi kivizsgálás után irják fel. Akinek nincs peteérése, annak ettől lesz.. Nekem is volt, de mégse jött össze. A nőgyógyász szerint a stressztől és a rágörcsöléstől nem jön össze..hát igy jártam.

2013. febr. 19. 10:49
 22/32 A kérdező kommentje:
nagyon drukkolok,hogy össze jöjjön neked hamarosan!és köszi a választ :) arra kell a legjobban oda figyelni,hogy épp a tüneteket nem figyeljük,mert ha nagyon akarjuk érezni akkor fogjuk is sajnos.mindenesetre nagyon nehéz ez a várakozás..
2013. febr. 19. 18:46
 23/32 anonim ***** válasza:
73%
Azert, mert ragorcsolnek. Elso gyereknel honapokkal a probalkozas megkezdese elott elso ejszaka sikerult. Megbeszeltuk, hogy mikor kezdunk el probalkozni, de honapokkal elotte egy este azt mondtuk, "ha ma akar jonni, akkor jojjon ma......" es aznap osszejott. 2.-nal szinten honapokkal kesobb akartunk probalkozni, es megintcsak elso alkalommal osszejott. Akartuk is, de nem gorcsoltunk ra, csak elveztuk az egyuttletet.
2013. márc. 22. 22:57
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes dolog ez a "rágörcsölés". Úgy 5 évvel ezelőtt, amikor először megért bennem a gondolat, hogy babára vágyom, a 4. próbálkozásra összejött, de a 10. héten elment.:( Az akkor akkora trauma volt, hogy azt hiszem ezek után kezdtem "rágörcsölni" a témára. Ez után eltelt több mint 1 év (majd' fél évet szándékosan hagytunk ki), de nem sikerült.. Elmentünk kivizsgálásra, és a (új) dokim majdhogynem lecseszett, hogy miért bagatellizáltuk el a dolgot, már a vetélés után meg kellett volna nézni... és hogy ő nem hisz ebben a "protokoll szerint 1 év sikertelenség után kezdjünk vizsgálódni" dologban, mert egészséges pároknál (lelki) görcsölés ide vagy oda, rendszeres, megfelelő nemi élet mellett 3-4 hónap alatt baba kéne, hogy legyen... akkor elgondolkodtam ezen.. majd a kivizsgálás ki is mutatta, hogy a prolaktin-szintem volt (enyhén) magas. Ez pedig gátolja a peteérést, vagy ha mégis van, akkor nem termel a szervezet elég sárgatest hormont, hogy megtartsa a koraterhességet... És hogy elképzelhető, hogy a korábbi vetélésemnek is ez lehetett az oka.. aztán a lelki törés, rágörcsölés talán még jobban megemelte a szintemet (hiszen ez az agyalapi mirigyben található....) - hogy már maga a megtermékenyülés sem történt meg. Kaptam bromocriptint, Clostilbegytet, és rá 4 hónapra megtörtént a csoda. Várandós lettem (pont abban a hónapban, amikor egyszerre több lelki törés is ért (családtag, munkahely elvesztése), hm, nem is gondoltam, hogy összejöhet...), de ezúttal óvatosak voltunk: kaptam utrogestant (kis sárgatest-rásegítést) az első 12 hétben a biztonság kedvéért.. Gyönyörű, egészséges kisfiam született pont 3 éve... aztán mikor úgy éreztük, jöhet a kistesó, milyen érdekes, azonnal, elsőre, mindenféle külső segítség nélkül összejött, aki ma már fél éves nagyfiú. Hogy nála az segített, hogy eltűnt a "lelki gát", vagy a korábbi terhesség hozta helyre a hormonjaimat, az rejtély marad... De a konklúzió az, hogy ha nem jön össze belátható időn belül, akkor tenni kell ellene! Menni, kivizsgáltatni, nem csak várni tehetetlenül! És igenis bízni, merni reménykedni! És a végére egy jó tanács: magam sem gondoltam volna annak idején, hogy a gyereknevelés mennyire nehéz is tud lenni a maga szépsége mellett! Ezért ha másért nem is, azért nem érdemes folyton a témán kattogni, mert hinni kell abban, hogy eljön az idő, amikor tényleg megérünk rá, de addig ki kell használni minden időt magunkkal és minden mással foglalkozni, mert utána teljesen megváltozik az élet.:)
2013. márc. 23. 00:53
 25/32 anonim ***** válasza:
75%

Hülyeségnek tartom én is azt, hogy egy, vagy másfél év próbálkozás után vesznek csak komolyan a dokik... Ha az elején kiderül, hogy van valami probléma, és kezelik, a leendő anyuka nem kattog másfél évig és idegeskedik, hogy miért nem.

Másfelől tényleg kihat a teherbeesésre a "rágörcsölés". Ismerősömnek 8 év után sikerült az első baba. Többszöri kivizsgálás és stb. után, mikor már feladta, egy hosszú hétvége után már hárman mentek haza:)

2013. márc. 23. 08:59
 26/32 anonim ***** válasza:

Én azóta hiszek ebben a rágörcsölésben, amióta a saját szememmel láttam mit okoz.

Szerencsétlen leendő apa már csak peteéréskor nyúlhatott a feleségéhez, semmi egyébről nem lehetett vele beszélni, a szex öröme megszűnt létezni, majdnem válás lett a vége és igaza is lett volna a férjnek, de utána úgy döntöttek pihennek és elmennek nyaralni. Repülővel akartak menni és a baba 3 éve nem jött, viszont terhesen repülni nem igazán lehet, ezért azon gondolkoztak védekeznek, de meddő párként aztán feledésbe merült. Az út előtt pár nappal pozitívat tesztelt a nő.

Abban az egy hónapban nem a baba miatt szexeltek, hanem hogy rendbe jöjjön a házasságuk. Ennyit jelentett.

Nem véletlenül mondják, hogy a baba a szerelem gyümölcse :) Nem szabad ezt felcserélni, mert sokan a szerelem eszközének használják tudat alatt is a babát.

Nem hibája ez senkinek, de ha tud tenni ellene, akkor tegyen :) Hátha őt is ilyen meglepetés éri :)

2013. márc. 23. 10:48
 27/32 anonim ***** válasza:

Egy majdnem azonos kérdéssel kapcsolatban már leírtam ezt egyszer. Ugyanez a véleményem most is.

Megértem mindenki elkeseredettségét, és türelmetlenségét, de annál rosszabbat tényleg nem tehetnétek magatokkal, mint amit tesztek. Amit "rágörcsölésnek" szoktak nevezni, az nem pusztán lelki teher, hanem valós hormonális problémákat képes okozni, és nagyon sokszor okoz is.

Nem akarok biológiaórát tartani, de talán érdemes tudni, hogy az ember szervezetében, a hipotalamusz-hipofizis-mellékvese hármas, mind hormonkibocsájtó szervek, és egymást kölcsönösen stimulálják ill. gátolják stressz hatására. "Veszély" esetén megnövekednek a stresszhormonszintek mind a vérben, mind az agyban, és ez gátolja a szaporodási funkciókat. "Veszély" alatt napjainkban már többnyire nem szó szerinti életveszélyt kell érteni. Ugyanazt a hatást váltja ki a hajszolt élet, anyagi problémák, rossz párkapcsolat, gyász miatti labilis lelkiállapot, szorongás. És ugyanezt a hatást válthatja ki, ha valakinél állandósul a gyermektelenségtől való félelem, a hónapról-hónapra ismétlődő szorongás, és kudarc tudata a várt, és elmaradó terhesség miatt.

Egy folyamatosan feszült, stresszes szervezet, saját maga kezd el védekezni az ellen, hogy ebben a helyzetben egy újabb megterhelést kelljen elviselnie. Tehát hormonálisan gátolni fogja a petesejt megtermékenyülését, vagy az embrió megtapadását.

Ezerszámra van példa arra, hogy ha bármi kizökkenti ebből a stresszhelyzetből az embert - munkahelyváltás, költözés, valami jó, vagy rossz esemény a családban, hosszabb utazás - és elterelődik a figyelme a teherbeesés problémájáról, szinte azonnal bekövetkezik.

Nagyon sokan közvetlenül lombikprogram, vagy inszemináció előtt lesznek spontán terhesek, mert lelkileg felszabadulnak a teher alól. Megnyugszanak, hogy most már történik majd "valami", aminek a sikere nem csak rajtuk múlik.

Van aki egyedül is képes arra, hogy kezelje, "elengedje" ezt a stresszt az életéből, és nem is kell sokáig várnia a gyermekáldásra. Van, akinek szakember segítségére van szüksége ehhez, és így jön a siker. De kevés kivételtől eltekintve, főleg a lelkét, és nem a testét kell gyógyítani annak, akinek a tiétekhez hasonló problémája van.

2013. márc. 23. 14:08
 28/32 A kérdező kommentje:
Ebben nagyon igazatok van! Nekem már negyedik hónapja nem sikerül,amikor elkezdtük próbálkozni,akkor mindjárt mondtam is a dokinak,nekünk fél évet adott,aztán kivizsgálják a páromat.Amíg nem sikerül,addig élvezem a szabadságot!Most már próbálom így felfogni.Az első hónapok a legrosszabbak,amikor türelmetlen az ember,mert azt hiszi ez gyorsan megy,pedig hát nem.
2013. márc. 23. 14:15
 29/32 anonim ***** válasza:

Szia! Egy igaz történet a szüleimtől amikor én készültem :) :

Annyira rá voltak görcsölve, hogy legyen gyerekük, hogy szinte éjjel nappal csinálták és semmi.

Dokihoz elment anyum elmondta mi van, nem akarok jönni.

Annyit mondott neki az orvos, hogy ne azért szerelmeskedjenek mert gyereket akarnak hanem, hogy élvezzék a dolgot. :)

Megfogadták a tanácsot és rá 9 hónapra megérkeztem :)

Nemrég mesélte el ezt nekem anyum :) (27 vagyok) :)

2013. márc. 23. 16:48
 30/32 anonim ***** válasza:
Magas prolaktin szint mindent gátol,sőt a ciszták kialakulásában is nagy szerepe van.Sajna nekem minden összejött.INZULIN REZISZTENCIS--PCO--:((( ELSŐ CLOSTYL KÚRÁM VOLT DE SZERINTEM NEGATÍV LESZ:((
2013. márc. 23. 17:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!