Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tényleg ennyire nem vagyunk...

Tényleg ennyire nem vagyunk tájékozottak és nyitottak?

Figyelt kérdés

Megdöbbenve olvasom ezt a fórumot, sok helyen 30 éves nők vannak kétségbeesve a koruk miatt, máshol 27 éves nő van kétségbeesve, hogy kiszalad az időből.

Általános nézet, hogy 30 éves kor után már késésben vannak, és ezt a nézetet -tisztelet a kivételnek- sok beszólás támogatja. Teljesen megdöbbentő.

Teljesen mindegy, hogy ki milyen életkort talál megfelelőnek a családalapításra, abszolút szubjektív. Felőlem 16 évesen is vállalhat valaki gyereket, miért ne?

Külföldről hazatérve...olyan, mintha a Marson lenne az ember. Mind a nők modernségét, mind az egymás iránt tanusított szolidaritásukat beleértve.

2009. aug. 31. 12:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%

Én 30 éves koromig gyereket se akartam. Kiderült, hogy lombik lehet csak. Azóta van 3 gyerekem.

De a lombikok során megtanultam: 30 éves kor felett rohamosan csökken a fogamzókészség, és a teherbeesés valószínűsége.

Volt ott 38 körüli csaj, aki most találta meg, akinek szülne, de lombikkal se ment már, nem érett meg petéje, esetleg néha üres petezsák... Kifogyott az a mennyiség, ami születésedkor már benned van.

Úgyhogy ilyen szempontból nem egymás szekálása, hanem fizikai törvényszerűség miatt mondjuk, hogy 30 felett nem árt igyekezni.

Azért írtam előre az esetemet, hogy lásd, én aztán tényleg nem ítélkezem, ha valaki későn akar csak gyereket. Nekem szerencsém volt.

2009. aug. 31. 12:46
 2/12 A kérdező kommentje:

Akkor Kelet-Európában menne ennyire deficitbe a nők biológiája 30 után?

Mert Amerikában rengeteg nő szül 40 évesen vagy azután.

És één értem a 38 éves nő esetét...de ne haragudj én ilyet csak a saját környezetemből kapásból 3-at mondok 25 éves kor alatt. De ezen értelmetlen is lenne számháborúzni...nagyon sajnálom azokat, akiknek nem jön össze a baba, akárhány évesek.

2009. aug. 31. 13:26
 3/12 anonim ***** válasza:
70%
Én a mai eszemmel és másfél év sikertelen próbálkozás után azt mondom, hogy miért nem kezdtünk el már vagy 5 éve próbálkozni (én 29, férjem 30). Nem mondom, nagyon jó volt a gondtalan fiatalság, a bulizgatás, a pénzköltés, de most meg már annyira nehéz a helyzet és tényleg ott tartok már én is, hogy minden hónapot, amikor nem sikerül, elfecsérelt időnek tartom. Egyébként a doki is azt mondta, hogy fiatalabb korban mind a férfi, mind a nő sokkal könnyebben esik teherbe.
2009. aug. 31. 13:39
 4/12 A kérdező kommentje:

Igen, ez a te eseted és mindenki akkor vállal gyereket amikor akar.

De én arról beszéltem, hogy Magyarországon a Szulák andrea vagy Jakupcsek Gabriella történetére úgy reagálnak az emberek...és főleg a nők...és főleg a fiatal nők!, akiktől teljes joggal feltételezi az ember a modernséget...mint a fejkendős nénikék.

Egy new yorki váróba beül 5 huszonéves terhes, meg 10 harmincéves terhes és 12 negyvenéves terhes...és mindenkinek teljesen természetes a másik élethelyzete.

Jó magyar szokás az ítélkezés és tudom, hogy van akinek ez félegészséget is jelent...de egészen megdöbbentő.

2009. aug. 31. 13:50
 5/12 anonim ***** válasza:
78%

Ne haragudj, de milyen jogon általánosítasz???

Én a környezetemben SENKIT nem ismerek, aki a Szulák vagy Jakupcsek esetére BÁRMILYEN negatív hangot kiadott volna magából. Nem tudom, te merre jársz az országban...

Az meg, hgy 30 felett csökken a fogamzóképesség, az biológiai TÉNY. Amerikában él xxx millió ember, közülük biztos soknak sikerül 40 felett is a teherbe esés, a nagy számok törvénye alapján. Attól függetlenül a tény az tény. Sok embernek pedig nem sikerül már 35 felett aztán nekik magyarázhatsz, hogy "de Amerikában sokan szülnek 40 felett!"

Ha meg 30 felett van valaki és nem sikerül teherbe esnie jó ideje, akkor természetesen fennáll annak a veszélye, hogy a fogamzóképes koráig ez már nem is fog sikerülni neki. És akkor természetesen aggódik, hogy nem lehet gyereke.

EZ TÉGED MIÉRT ZAVAR???

Én olyat nem olvastam itt, hogy valaki elítélt volna 35 vagy 40 felett szülő nőt, de világosíts fel, légy olyan kedves, ha lemaradtam valamiről.

2009. aug. 31. 14:32
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én értem, hogy mire gondolsz! A magyar ember akkor boldog (tisztelet a kivételnek), ha mindenben találhat valami rosszat. És persze mindenki meg van győződve róla, hogy ő csinálja a legjobban a dolgokat! :-)) Én 28 éves vagyok, és úgy érzem, hogy megérettem az anya szerepre. Viszont sok gyereket szeretnék, így biztos, hogy 30 felett is szeretnék még szülni, ha elítélnek miatta, ha nem. Én is azt gondolom, hogy mindenki döntse el saját maga, hogy mikor vállal gyereket!!
2009. aug. 31. 14:34
 7/12 anonim ***** válasza:
54%
Akkor menj vissza a tökéletes Amerikába, és osszd az észt ott tovább! Nagyon nagyképű szöveged van! Képzeld a biológia úgy rendelkezett, hogy a nő 20as éveinek elején legideálisabb a teherbeesés és a magzat kihordása, nem pedig 30-40 évesen. Ez puszta biológia, nem pedig szolidaritás kérdése.
2009. aug. 31. 14:38
 8/12 A kérdező kommentje:

14.32

Az általánosításhoz nem kell jogi helyzet: tehát nem kell jogviszony. Ez az egyik.

Budapest és környékén élek most, ha ez a földrajzi meghatározás segít.

14.32

Nem vagyok nagyképű. Egy megfigyelést írtam le, amivel lehet vitatkozni ha akarsz és van kedved. Vagy lehet azt is csinálni, amit te, kulturáltság híján. És az az információd is téves, hogy te mondod meg másoknak, hol éljenek. Biztos fiatalkori hév az oka....(a terhességhez biológiai megfelelőség kell, így igaz, egy gyerek felneveléséhez pedig sokkal több...)

2009. aug. 31. 15:00
 9/12 A kérdező kommentje:
A második 14.38-nak szólt
2009. aug. 31. 15:02
 10/12 A kérdező kommentje:

14.34

Igen. A magyar emberek színesek és rendkívül okosak...és borzasztóan lemaradnak (majd) mindig az állandó kényszeres ítélkezésükkel. Ha ezt az energiát a megfigyelésekbe és érdeklődésbe fordítanánk...sokkal előrébb lennénk.

2009. aug. 31. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!