Sokan vagyunk, akiknek nem jon be a babahordozas? Olyanokra gondolok, akik nyitottak egyebkent a temara, probaltak, de nem tetszett megsem.
Ugy erzem, hogy kilogok a sorbol.
Mintha ket tabor lenne:
1. akik alapbol elutasitjak, soha nem is probaltak es nem is akarjak
2. akik erdeklodtek iranta, kiprobaltak es szinte fanatikusakkal valtak, de mindenkeppen allando hordozokka
Es itt vagyok en, akinek tetszett a dolog, erdekesnek tartottam, tobb hordozot is probaltam, de egyik sem valt be.
Nem a hordozokkal volt baj, egyszeruen nem erzem magamenak a dolgot, nekem kenyelmetlen volt, oltozkodni sem tudtam ugy, hogy jol erezzem magam a boromben, meg a baba, kendo, vagy mas hordozo is rajtam legyen.
Neha ugy erzem, hogy a csapbol is ez a tema folyik. Szinte nincs nap, hogy ne futnek bele a cikkbe, hirdetesbe, riportba, honlapba, vagy valakibe, aki epp probal meggyozni, hogy probaljam ki ujra, meg ujra, hatha egyszer rakapok az izere.
Mas is jart igy?
Szia!
Nekem sem jött,be valahogy sosem éreztem jól magam én sem,amikor hordozni próbáltam. Meg az én gyerekem 3 hónaposan már 7 kg volt és szerintem ez is nehezítette:)
Én mindenáron akartam egy hordozókendőt. Végülis a fiam 4 hónapos koráig hetente 2-3szor használtam, amikor nyűgösebb volt estefelé, csak úgy nyugodott meg, utána viszont az előrekötözéshez túl nehéz volt. Hátra meg nem tudom felkötni.
Van egy kengurunk, ami 3 pozíciós, most ezt használjuk. Ebben a hátamra tudom rakni, ha mondjuk buszoznunk kell a dokihoz, vagy kutyát sétáltatunk, bár őszintén, egyáltalán nem hordozom annyit, mint terhesen gondoltam.
A kendő szerintem baromi macerás, és akkor jó, ha több órát rajtad van a gyerek. Ha már le kell venni, pelenkázni vagy a dokinál, nem biztos, hogy a hely alkalmas rá, hogy több méter anyagot ott tekergess, plusz a gyereket fogd, hogy ne essen le.
A kengurum meg állíthatós, hát, van hogy épp nem késsük le a buszt, mire beállítom a pántjait, mert ugye tök máshogy van itthon, egy szál pulcsihoz, meg az utcára, kabáthoz, és van, hogy elfelejtem.
Az első gyereknél én is így voltam vele. Vidéken lakunk, babakocsival minden megközelíthető. A második lányom mikor megszületett, akkor szerettem bele. Hiszen, amíg egy gyerek után rohangálsz, elég a 2 kezed :-D. Nekem 20 hónap van a gyerekek között, így nagy könnyebbség, mikor hol az egyik, hol a másikat kötöm magamra. A picit előre vagy csipőre kötöm, ha a naggyal motorozni, biciklizni, bevárárolni megyünk. Ha meg játszóra megyünk, akkor pici a babakocsiban, (az aljában mindig ott meitai), és ha nagy elfárad, egyszerűen felkötöm egy padnál a hátamra, és már nevet, hogy ő a hátizsák :-D
Apa is nagyon szereti a nagyot cipelni benne :-D
A másik, hogy tényleg, ha megyünk rokonokhoz városba, akkor tömegközlekedésin egyszerűbb vele, mint 2 gyerek + babakocsi.
Ne izgulj, ha nem tetszik, tedd félre, lehet, hogy fél év múlva, vagy egyy gyerekkel később előveszed. Ha meg mégse, akkor az uolsó gyerek után újszerű állapotban tudod eladni :-D
Nekem már 2 gyerek óta senyved a hiper-szuper mosható pelenka készletem a szekrény alján :-D
szia! szerintem gyereke is válogatja :)
a fiam nem bírta a hordozást, sem a kengurut, sem a kendőt, de imádta a babakocsit - pedig én hordozni akartam! pici az autónk, gondoltam egyszerűbb hordozni - muszáj volt felkutatni a földkerekség legkisebbre csukható babakocsiját...
a lányom ellenben a babakocsit nem bírja, már megy a saját lábán is (10 hónapos, nagyon korán elindult), mégis legszívesebben cipelteti magát - most épp háti hordozót nyüstölünk egy hordozókendő és egy kenguru után :) pedig én már nem akarom cipelni a 9 kilóját :)
Koszonom a valaszokat!
Akkor ezek szerint nem csak en jartam igy. Tenyleg nem a hordozassal van bajom, inkabb velem van a baj, nem erzem a dolgot magamenak.
Harmadik valaszolo: vesziteni anyagilag nem veszitettem sokat rajta, tobb fajtat is megvettem, nem volt olcso egyik sem, de el is adtam mar oket majdnem az eredeti arukon, hiszen szinte teljesen ujak voltak.
Nekem is ket gyermekem van mar, 14 honap kozottuk a korkulonbseg, ezert is tunt elmeletben jo megoldasnak a kendozes, hordozas, ugy kepzeltem, hogy tolom a nagyot, kotom a kicsit magamra. De inkabb tolom mindkettot, mert az meg mindig kenyelmesebb nekem.
Azt mondjuk el sem tudom kepzelni, hogy a nagyobbikat hogy kotottem volna magamra, eleve 5 honapos volt, amikor mar terhes lettem a picivel, akkor mar nem is probalkoztam a hordozassal, most meg 2 eves a nagyobbik, meg felkothetnem, de 16 kg. 500 meter seta utan kidolnek alola. :-)
én meg már az első babámnál éreztem,váltani kell.amennyire jól elvolt a babakocsiban az első 2hónapban,annyira utált benne utána.Sokat volt kézben(hasfájás miatt)és hozzászokott.Akkor vettem egy kengurut(Infantino)és 3,5hónapos kora óta abban hordtam,míg nem tudott stabilabban ülni a sport kocsiban.Én ezt is szerettem,órákat elvoltunk így,könnyebb volt a buszon,városban...stb.
aztán mire "kinőtte",addigra terhes lettem(19hónap van köztük)a picivel.Akkor már kezdtem a babakocsiól is leszoktatni,na lényeg,hogy mikor a kicsi megszületett,akkor elkezdtem kenguruzni őt is(akkor már babybjörn)de úgy voltam vele,hogy állandóan fájt tőle a lapockám.így vettem kb 1,5-2hónapja egy tündérputtonyt.Féltem tőle,hogy macerás a megkötés,de egyszerűen beleszerettem.Annyira jó a súlyelosztása,és a kicsi(most 5,5hónapos)is szeret benne aludni is.És egyedül is a hátamra tudom kötni :-) csak a kezem rövid,hogy még a cumit is a szájába adjam :-)
a nagyot csak azért nem kötöttem még bele,mert ő nem akarta,viszont tudom,hogy ha hagyná magát(1x)megszeretné.
a ruházkodás tényleg macerásabb,mert pl hiába van kint hidegebb,akkor sem vehetek föl meleg cuccot,mert pl a mellkasom leizzad a kicsi miatt,és magassarkú is gáz,mert abban se futni nem tudok a 2 évesem után,de egyensúlyom sem olyan jó.viszont a kengurut is a nagykabát alá vettem föl,és ezt is úgy kötöm majd fel,és akkor a kicsit sem kell agyon öltöztetni.
ezen most ne aggodalmaskodj,nekem is van pár dolog,amiről azt hittem,hogy fú mennyire jó lesz,és mégsem,ott hevernek a szekrényben(pl.hasleszorító)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!