Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Dr. Czeizel Endre "tapasztalat...

Dr. Czeizel Endre "tapasztalatainak" hihetünk?

Figyelt kérdés

Én nagyon bízom benne, mert hihetetlen tapasztalat és eredmény van mögötte. Tegnap egy videót néztem, a késői fogantatásról. Eszerint: 20-29 év között a fejlődési rendellenességek aránya: 0,1 % 30-34 év között 0,2%

A teherbeesés átlagos időtartalma: 20-29 év között 3 hónap, 30-34 év között 4 hónap!Hát azért ez nem olyan nagy különbség, mint ahogyan riogatnak minket, hogy 30 felett veszélyes babát vállalni!!!Sőt, azt is mondta, minél idősebb valaki, annál okosabb lesz a babó!Ti hisztek neki??Ki mennyi idősen szült?Milyen volt a terhesség?30/N

2012. dec. 4. 07:49
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Az ábra amit mutatott 40 év felett 1%-ra tette a genetikai rendellenességeket.... szóval az sem akkora % !Persze, én sem szeretnék addig várni, azért is néztem 34 éves korig, most 30 vagyok, remélem összejön hamar!Szorítsatok!
2012. dec. 4. 09:00
 12/12 anonim ***** válasza:

Nekem van néhány meddő ismerősöm sajnos. Többen is voltak nála, és nem igazán voltak megelégedve vele. Volt aki ki is mondta kereken, hogy hülyeségeket mondott.

Az 1 százalék esély a downra nekem sok. Az azt jelenti, hogy 100 ból egy baba lesz beteg...

A nővérem példáját láttam csak, aki a 3. babáját 30 fölött szülte. Nehezen viselte azt terhességet, és az eredményei sem voltak túl jók, kellett mennie magzatvíz vizsgálatra is. A kicsi végül koraszülött lett, 29. hétre. Szerencsére minden rendben vele.

Egyébként lehet, hogy átlagban kijön a 4 hónap várakozás a terhességre, de nekem sajnos egyre több az olyan ismerősöm, aki több éves próbálkozás után meddőségiben köt ki. Ezen az oldalon is rengetegen vannak, akik már évek óta próbálkoznak. Mondjuk ezért nem kizárólag az életkor felelős, hanem a mai stresszes világ inkább.

Na szóval CE szerintem durván általánosít. És hogy mennyire válik be az ő módszere, hogy milyen nemű legyen a gyerek... Azt inkább hagyjuk, 3 lányom van és a 2-3. nál azért próbálkoztunk vele, hátha összejön egy kukis. Nekünk nem jött be :)

2012. dec. 4. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!