Dr. Czeizel Endre "tapasztalatainak" hihetünk?
Én nagyon bízom benne, mert hihetetlen tapasztalat és eredmény van mögötte. Tegnap egy videót néztem, a késői fogantatásról. Eszerint: 20-29 év között a fejlődési rendellenességek aránya: 0,1 % 30-34 év között 0,2%
A teherbeesés átlagos időtartalma: 20-29 év között 3 hónap, 30-34 év között 4 hónap!Hát azért ez nem olyan nagy különbség, mint ahogyan riogatnak minket, hogy 30 felett veszélyes babát vállalni!!!Sőt, azt is mondta, minél idősebb valaki, annál okosabb lesz a babó!Ti hisztek neki??Ki mennyi idősen szült?Milyen volt a terhesség?30/N
Nem feltétlen igaz, legalább is az ismerőseim között.
Az viszont nem igaz, hogy akinek idős korában születik gyereke, az a gyerek okosabb lesz. Inkább az ellenkezőjét látom az ismerős családokban.
Dr. Czeizel Endre statisztikai adatokra épít, tehát általánosságban mindenképpen igaz, amit elmond. Aztán, hogy Te pont beleesel-e az átlagba az már más kérdés.
Én 32 évesen szültem. Volt probléma a terhességemmel, de nem olyan jellegű, ami a korommal függ össze. A babám teljesen egészségesen született és a mai napig az. Az én esetemben biztos hogy igaz, hogy többet tudok neki nyújtani most, mintha 10 évvel hamarabb születik. Mind anyagilag, mind pedig türelem szempontjából.
Anyósom anno járt hozzá, mert a párom születése után mindenképpen lányt szeretett volna. Kiszámolta percre pontosan hogy mikor kell együtt lenni - és megszületett a sógorom :-) Persze ez 25 éve volt, akkor még a tudomány sem volt ilyen fejlett.
Amúgy nekem úgy tűnik, hogy te megerősítést vársz, azért hiszel neki mert azt mondja amit hallani szeretnél.
Igen, 34 évig...
De nem véletlenül van az, hogy a genetikai vizsgálatokat is 35 éves kortól ajánlják. Mert ott kezd ugrásszerűen megnőni a genetikai rendellenességek száma.
De arról meg szó sem esik, hogy a nő mennyire bírja a terhességet, mennyi komplikáció történik, hányszor van szükség császárra...
Szóval ennyiből még nem következik az, hogy a legoptimálisabb kor 34 éves korig tart!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!