Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek ciki, ha ilyen...

Szerintetek ciki, ha ilyen fiatalon babát akarunk?

Figyelt kérdés

19 éves múltam a barátom 26 lesz. A párom lassan 5 éve dolgozik én pedig csak 8 hónapja. 3 éve vagyunk együtt és másfél éve együtt is lakunk.Nagyon szeretjük egymást. A barátom házán van hitel, 2 szobás lakás. Mindig spórolunk havonta, ha nem is nagy összeget. Nagyon szeretnénk mind a ketten kisbabát, nagyon vágyom rá..

De szerintetek nem lenne ciki, nem szólnának meg engem ilyen fiatalon??

Szerintetek?

Valaki volt már hasonló helyzetben? Hogy alakultak a dolgai??

2012. okt. 7. 15:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
69%

Szia!

Én 18 évesen szültem, a párom 25 volt, teljesen jó anyagi háttérrel.Mi is terveztük, és most már 8 éves a nagyfiunk és azóta született még egy fiúnk.Ő 1 éves.

Ha szeretitek egymást és nem gond az anyagi szerintem nem ciki.Én mindent újra ugyanígy csinálnék...

2012. okt. 7. 15:55
 2/16 anonim ***** válasza:
87%
Valakik 10 évvel idősebben sem tudnak többet felmutatni, mégis már van gyerekük. Ha úgy érzitek, komolyan akarjátok, miért ne?
2012. okt. 7. 15:59
 3/16 anonim ***** válasza:
56%
cikinek nem ciki! csak a kérdés az,hogy biztos,hogy felkészültél-e egy babára,abban az értelembe,hogy nem olyan mint a filmekbe,hogy az anyuka kipihent és egésznap bolodogan mosolyog..! sokkal több "munka" és lemondás,mint az elején tűnik. énis nagyon korán akartam babát,végül csak 26évesen lett,de már örülök neki,hogy igy alakult.
2012. okt. 7. 16:02
 4/16 anonim ***** válasza:
83%

Ezekben a nehéz időkben, sajnos megszólják a fiatalokat. Amikor meg rosszra fordul - ne legyen így - a sorsuk, akkor meg pláne felemlegetik és bezzeg-elnek. Bezzeg mi megmondtuk, hogy korai. Mire fel vállalták? Hitel mellé? Normálisak ezek? és hasonlók.

De a lényeg, ha van háttértámogatás, szülők részéről, és felvázolsz egy "legrosszabb eset" forgatókönyvet, tehát ha elveszíti valamelyikőtök a munkáját és akkor is van miből ellenni, akkor miért ne?

De, ha pár évig kellene még dolgozni, megerősíteni a munkahelyed ahova visszavárnak majd, akkor korai. 8 hónap az semmi. A munkaadó nem fog örülni valószínű. Ha nincs meg a gyerek jó helye, jól előkészítve, egy életen át hibáztatod majd magad, hogy bár csak vártál volna pár évet.

Amúgy ez nem ciki kérdése. Felelősség kérdése, amit te tudsz magadról eldönteni, vagy a környezeted. Szüleidet megkérdezted mi a véleményük? Tudnának segíteni ínségesebb időben is?

2012. okt. 7. 16:02
 5/16 anonim ***** válasza:
79%
Dehogy! Csapjatok bele a lecsóba! Én 16 vagyok, és a húgomat a lányomnak hiszik, nem egyszer leanyukáztak,stb. de senki nem szólt soha meg érte, mert látták, hogy jó "anyja" vagyok a gyereknek. Aki mégis beleszólna, annak megmondod hogy TERVEZETT gyerek volt :)
2012. okt. 7. 16:03
 6/16 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem várd ki, hogy meglegyen a munkaviszonyod és jogosult legyél Tgyásra/GYED. Egyébként pedig nem a korotok számít, hanem az hogy tényleg szeretitek egymást és biztosak vagytok a kapcsolatokban.
2012. okt. 7. 16:05
 7/16 anonim ***** válasza:
84%
Mindig midnenki azon siránkozik, hogy a fiatalok nem akarnak gyereket vállalni, aztán ha mégis, akkor megszólják, és a fiatal nőnek ez az egyetlen, ami visszatartja, hogy mit gondolnak majd róla. Én pl. mindig is fiatal anyuka szerettem volna lenni. 19 évesen ugyanolyan helyzetben voltam, mint te... 21 éves voltam, amikor elkezdtünk próbálkozni, de nagyon nagy szerencse, hogy nem jött össze. 2 hónap próbálkozás után egyik pillanatról a másikra elhagyott a vőlegényem (aki akkor 30 volt), mert "beleszeretett valakibe". Máig azt mondom, hogy inkább bepánikolt az egésztől. Rá egy évre, amikor megismertem a jelenlegi férjem, felbukkant, hogy élete legnagyobb hibája volt, vissza akar szerezni, de nemet mondtam. Most 24 vagyok, ő 26 és babát várunk, rettenetesen boldogok vagyunk, én szereztem 2 diplomát, most doktori ösztöndíjas vagyok és mellette fogjuk nevelni a kisfiúnkat. Most sem tartom magam még "idősnek", sőt még midnig kapok furcsa nézéseket (amikor a terhességi tesztet vettem, majdnem leköpött a gyógyszertáros nő). Ne foglalkozz ezekkel, csak a megérzéseidre hallgass, és bizonyosodj meg arról, hogy a párod is legalább annyira fel van rá készülve, mint te.
2012. okt. 7. 17:13
 8/16 A kérdező kommentje:

huhaa.:) nagyon köszönöm, hogy ennyien írtatok.:) nagyon jól esik és örülök a sok véleménynek, tapasztalatnak.. Hát családi hátterem édes apukám van csak,de ő mindenben támogat amiben csak tud.:) bármikor számíthatok rá.

Hát akkor lehet várunk pár hónapot a próbálkozással.:)

2012. okt. 7. 17:36
 9/16 A kérdező kommentje:
ja, és mentek a zöld kezecskék.:D
2012. okt. 7. 17:37
 10/16 anonim ***** válasza:
53%

Vannak NÖK akik idösebbek,elvileg érettebbek,mint te vagy....de egy kutyát nem biznék rá :D

tehát nem ciki!!!!

Különben is magadnak szülsz gyereket, nem Rózsanénének a szomszédbú :D

2012. okt. 7. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!