Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van közetetek olyan anyuka...

Van közetetek olyan anyuka akinek donorspermával lehetett csak babája, a férjének nem lehetett babája? Hogy tudtátok ezt feldolgozni? Mi a történetetek, leírjátok? Ugyanugy tudja az apuka szeretni? A család adta a donort vagy idegen?

Figyelt kérdés
Köszönöm,ha valaki tud válaszolni!Sokat jelentene nekem.
2012. szept. 8. 21:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

igen van gyerekem, de mint írtam nekünk több doki mondta, hogy nem lehet, csak donorral és azt nem vállaltuk, tehát tudom miről beszélek, aztán szerencsére még is lehetett saját babánk.

DE nagyon tisztelem azt aki meri vállalni a donor spermát és a férjét is aki ezt elfogadja.

2012. okt. 1. 21:07
 12/18 anonim ***** válasza:
Én vállalnám, és a férjem is. Mondjuk, nálunk lehet, hogy petesejt donor kell majd. Kicsit még nehezebb ügy is, már ami a technikai részét illeti :( Nem is volt kérdés, hogy ha kudarcot vall a saját lombik, akkor keresünk donort. Nincs vele problémánk, leszámítva az anyagi részét, meg a sok-sok utánajárást. Szerintem, ha én szülöm meg, teljesen a saját gyerekemnek fogom érezni. Csak az a bánatom, hogy akkor a családnak is el kell mondani, hogy gondjaink voltak. Nekem ez a legnehezebb része. (Mert nem akarnánk titkolni, szerintünk a gyereknek joga van tudni.) De a lényeg, hogy a férjem akkor is belemenne a donorba, ha nála lenne a gond. Pedig egy férfinak szerintem nehezebb, hiszen nem benne nő a gyerek kilenc hónapig... de, persze, azért drukkoljatok, hogy sikerüljön a saját lombik, ami nagyon hamarosan aktuális lesz :)
2012. okt. 4. 23:09
 13/18 andrea87 válasza:

Sziasztok!

Sajnos nálunk is hasonló a probléma a férjemnek genetikai betegsége van és ebből adódóan meddő. Csak a donor jöhet szóba mondjuk én eleinte nagyon nem akartam, de a férjem győzött meg. Ahogy telik az idő és egyre több vizsgálaton kell részt vennem egyre jobban el is tudom fogadni, de a probléma nálunk is azzal van hogy kinek mondhatjuk el. El kellene egyáltalán mondani is bárkinek. A gyermekünk mert akárhogy is mi neveljük fel a miénk lesz, de előbb utóbb a gyereknek is el kell mondani? Annyira bizonytalan vagyok nem tudom elképzelni hogy én hogy reagáltam volna le ha az én szüleim közölnék ezt velem. Ilyenkor mi a leghelyesebb döntés?

Köszönöm előre is a tanácsokat.

2012. nov. 9. 22:14
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Az előtted szóló vagyok. Nekem is az a gondom, hogy miként közöljem majd a gyerekkel. Szerintem úgy a tisztességes, ha tudja. Nem hinném, hogy van rá módszertan. Az a baj, hogy míg az örökbefogadást az ötéves is érti, a donor dolgot szerintem 12 lesz, mire felfogja. Akkor meg már tuti a sokkhatás...
2012. nov. 9. 22:22
 15/18 anonim ***** válasza:

Sziasztok.Nálunk a páromnál azoospermia van here rák majd here sugarazás miatt.

Párom nem hajlandó a donorba bele menni mondván semmi köze nincs nem az ővé sosem tudná sajátjaként szeretni...

De nagyon szeretnék babát én sem tudnám ezt elképzelni de ha vele szeretnék maradni akkor csak ez lenne az örökbefogadást azt nem szeretnénk

Nagyon nehéz ez a donor m van ha megbánja az ember és nincs vissza út?:(((((

2013. márc. 4. 13:53
 16/18 andrea87 válasza:
100%

Sziasztok

Hát igen írtam, hogy férjem benne van a donor dologban, legalábbis benne volt. Valami történhetett, mert most meg fél, hogy mi van ha azt mondják rá, hogy nem az ővé, mert nem hasonlít rá. Pedig már anniyra közel voltunk a babához ugyanis 2 nappal az inszeminációs inekció előtt közölte velem, hogy elbizonytalanodott. Mondanom sem kell, hogy teljesen padlóra küldött, de ennek ellenére nem haragszom rá csak mondtam neki, hogy szólhatott volna előbb is és akkor nem élem bele magam hogy még így is lehet babánk. Eddig azt kellett feldolgoznom hogy idegentől lesz babám, most meg azt hogy nem is lesz

Annyira igazságtalan az élet

2013. márc. 5. 09:32
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon s.ar ez főleg a férfinak:(Párom is attól fél mi lesz ha nem hasonlít rá és ez igaz.Lehet egy magas vékony arcú sötét hajú baba lenne ami a párom ellenkezője.((

Én biztos a gyereknek x évesen elmondanám mi is az igazság.

Párom azt mondta mivel mindenki tudja, hogy nem lehet babája 30 éve, hogy Ő rá ne mutogasson senki ne pletykáljanak a hát mögött és senki se mondja azt, hogy tiszta apja ez a gyereke mert Ő lesz az aki elsőnek megmondja, hogy semmi köze ehhez a gyerekhez csak neveli.

Szóval így nehéz:((

2013. márc. 5. 11:16
 18/18 EdinaFleet válasza:
0%

Sziasztok!

En 1976-ban szulettem lombikbebi program kereteben. Sajnos a szuleim minden pairt elegettek a lombik program utan igy soha nem tudhatom mar meg ki volt a biologiai apam. Edesanyam ferjenek akit en midig apanak szolitottam es ma is igy erzek iranta nem volt egeszseges spermaja.Nagyon szerettek volna gyermeket 9 even keresztul! Szegeden egy orvos ajanlotta nekik, hogy Budapesten a Fay utcaban spermadonorral resztvehetnek egy lombik bebi programba. Igy is tettek. 3 beultetett sejtbol ketto fogant meg, de az egyik hamar elhalt es igy egyedul jottem a vilagra. A lehetosegeikhez kepest csodalatossan neveltek a szuleim. Apa 54 evesen meghalt. Mindig is ereztem egy urt az eletemben de sosem tudtam megfogalmazni mi is az? Koltoztem orszagon belul tobbszor es elhagytam Magyarorszagot is, de az urt sosem sikerult kitolteni. Rettegtem egyedul lenni! Az elet osszesodort egy emberrel aki megismertetett a "Családállítás Hellinger módszerével". Ott kiderult hogy az ur amit evtizedekig ereztem az elhalt testverem hianya volt. Az is kiderult hogy mivel nem ismerhettem a biologiai apamat igy sokkal erosebb a ferfias enem mint a noise. Ezaltal nem tudok igazan no lenni egy parkapcsolatban, allandoan elkesek mindenhonnan, nem talalom a helyem igazan seholsem, rangbeli harcokat vivok munkatasakkal akikkel inkabb egyutt kellene mukodnom, a testsulyom rengeteg mert igy vedekezek a kulvilag szamomra kaosza ellen. Ugyanis a lelkem nem erti ki az a ket felig idegen leny (biologiai Apa es "nevelo"Apa ) az eletemben es igy orok kaoszt okoz a mindennapi viselkedesemben meg 41ev utan is!

Szep dolog ha van gyermeked, de gondolj arra is, hogy neki orokos lelki traumat okozhatsz azzal ha nem tuhatja ki a biologiai apa!

2017. jún. 1. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!