19-20évesen vállalnátok babát?
Most 18éves vagyok és augusztusban lesz az esküvőnk a párommal, 4éve vagyunk együtt és én már nagyon szeretnék babát. Csak a szüleim azt mondják hülyeséget csinálok...
Szerintetek is?
21 évesen szültem.
Néha nehéz, hogy nem megy minden simán, de úgy éreztem, (és most is úgy érzem), ez az élet rendje.
(Egyik válaszoló írta, ne jusson eszedbe 5 év múlva, hogy elmennél bulizni...
Tőle kérdezem, ha megszületik a gyerek, megáll az élet, és soha többet szórakozás? Egy kis kikapcsolódás mindenkinek kell, hogy ne sokalljon be. Néha, ha pl nagyszülő havi 1-2 napot bevállal, azért el lehet menni valahova...)
Én is 18 vagyok, mi is régóta együtt vagyunk, és szeretnék is babát, de még mi nem vállalhatjuk be.
Ha van megfelelő anyagi hátteretek, tehát dolgoztok, van hol laknotok, el tudjátok tartani a babát, akkor nagy gond nincs. Jó, ha van szülői támogatás mindkét részről, de ne felejtsétek el, hogy nem a nagyszülőknek szülsz gyereket! Nektek kell eltartani, etetni, ruházni. Nálunk sajnos az a gond, hogy nem is dolgozunk, a szüleim nem hiszem, hogy támogatnának, és ráadásul itt a fősuli..
Azt is vedd figyelembe, hogy gondolom nem csak egy érettségit akarsz elérni az életedben tanulás szempontjából. Baba mellett tanulni pedig rettentően nehéz, nem beszélve arról, hogy mellette háztartást is kell vezetned, számlákat fizetni stb.
Ha úgy gondoljátok, hogy ez maximálisan menne, akkor hajrá. De ha nem, akkor bőven ráértek még 5 év múlva is.
Remélem jól döntessz :)
Már túl vagyok rajta,sőt azóta 22 vagyok és most született a 2. Nem bántam meg soha. Párommal 16 éves korom óta együtt vagyunk.
Jó ha van mondjuk a hátad mögött egy biztos munkahely, min. 1 év munkaviszonnyal,de jobb ha 2-vel! Ez szükséges a Tgyáshoz,és a gyedhez is.
Gondolni kell arra is,hogy hol fogtok lakni,mi mindent kell beszerezni majd a babának... Ez mind,mind pénz...
Talán ezért mondják szüleid hogy még várni kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!