Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 19-20évesen vállalnátok babát?

19-20évesen vállalnátok babát?

Figyelt kérdés

Most 18éves vagyok és augusztusban lesz az esküvőnk a párommal, 4éve vagyunk együtt és én már nagyon szeretnék babát. Csak a szüleim azt mondják hülyeséget csinálok...

Szerintetek is?

2012. júl. 15. 16:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

21 évesen szültem.

Néha nehéz, hogy nem megy minden simán, de úgy éreztem, (és most is úgy érzem), ez az élet rendje.

(Egyik válaszoló írta, ne jusson eszedbe 5 év múlva, hogy elmennél bulizni...

Tőle kérdezem, ha megszületik a gyerek, megáll az élet, és soha többet szórakozás? Egy kis kikapcsolódás mindenkinek kell, hogy ne sokalljon be. Néha, ha pl nagyszülő havi 1-2 napot bevállal, azért el lehet menni valahova...)

2012. júl. 15. 18:26
 12/21 anonim ***** válasza:
szia én is 20évesen szültem az elsö fiamat már terhesen mentem vizsgázni 4honapos terhes voltam akkor most már 3szép gyermekünk van 31éves vagyok:)
2012. júl. 15. 18:58
 13/21 anonim ***** válasza:
Szia! Tök jó kilátásokkal indultok:) Én várnék a helyedben /helyetekben még pár évet, lagalább míg huszon 1-2 nem leszel. Addig utazzatok, csinosítgassátok a lakásotokat, élvezzétek a különélést! Még nagyon nem vagytok elkésve szerencsére! Akkor sem lesz semmi ha most álltok neki, csak én így csinálnám:)
2012. júl. 15. 19:26
 14/21 anonim ***** válasza:

Én is 18 vagyok, mi is régóta együtt vagyunk, és szeretnék is babát, de még mi nem vállalhatjuk be.

Ha van megfelelő anyagi hátteretek, tehát dolgoztok, van hol laknotok, el tudjátok tartani a babát, akkor nagy gond nincs. Jó, ha van szülői támogatás mindkét részről, de ne felejtsétek el, hogy nem a nagyszülőknek szülsz gyereket! Nektek kell eltartani, etetni, ruházni. Nálunk sajnos az a gond, hogy nem is dolgozunk, a szüleim nem hiszem, hogy támogatnának, és ráadásul itt a fősuli..

Azt is vedd figyelembe, hogy gondolom nem csak egy érettségit akarsz elérni az életedben tanulás szempontjából. Baba mellett tanulni pedig rettentően nehéz, nem beszélve arról, hogy mellette háztartást is kell vezetned, számlákat fizetni stb.

Ha úgy gondoljátok, hogy ez maximálisan menne, akkor hajrá. De ha nem, akkor bőven ráértek még 5 év múlva is.

Remélem jól döntessz :)

2012. júl. 15. 19:44
 15/21 anonim ***** válasza:
Ahogy megláttam a kérdést azt akartam írni rá, hogy "hülye vagy?! ne csinálj hülyeséget!", de miután elolvastam, hogy milyen háttered van hozzá, én azt mondanám, hogy vágjatok bele nyugodtan! Ki tudja mit hoz a jövő, MOST jól álltok anyagilag, a párod s elég érett hozzá (ha 20 éves lenne akkor én azt mondanám, hogy még vagy 5 évet várj). Szóval hajrá!!!! :)
2012. júl. 15. 23:45
 16/21 anonim ***** válasza:
Én bevállaltam ennyi idősen! Most féléves a lányom:)
2012. júl. 16. 13:41
 17/21 anonim ***** válasza:
Baba mellett suli?:) Én nem vállalnék. 28 voltam az elsőnél. Nehéz, most kettő fiam van. Diplomás nő vagyok, lassan készülök vissza dolgozni. Mindig az anya szerepre vágytam, de amikor feljött döbbentem rá hogy de jó hogy nem szültem korábban. Élj Élj és Élj. Anyukám 16 évesen szült, hárman voltunk. Lemondott sok sok mindenről, aztán megbánta. De nagyon. Annak ellenére hogy szeretett minket. Apu elhagyta 26 év után és az idő kerekét nem lehet visszatekerni. Mindennek megvan a maga ideje. A nagymamám mindig azt mondta anyátok túl korán kezdte ezért unt bele az egészbe és tökéletesen igaza van. Ma 50 éves és már az idejét se tudja mióta csak a takarítás, főzés, mosás családrendezés a feladata. Szép munka ez de aki csinálja tudja ebbe is bele lehet unni.
2012. júl. 18. 18:55
 18/21 anonim ***** válasza:

Már túl vagyok rajta,sőt azóta 22 vagyok és most született a 2. Nem bántam meg soha. Párommal 16 éves korom óta együtt vagyunk.

Jó ha van mondjuk a hátad mögött egy biztos munkahely, min. 1 év munkaviszonnyal,de jobb ha 2-vel! Ez szükséges a Tgyáshoz,és a gyedhez is.

Gondolni kell arra is,hogy hol fogtok lakni,mi mindent kell beszerezni majd a babának... Ez mind,mind pénz...

Talán ezért mondják szüleid hogy még várni kellene.

2012. júl. 18. 19:01
 19/21 anonim ***** válasza:
Szia! En most vagyok 21,vallalnek...szeretnenk babat,de ahogy latom,nem is sikerul olyan egyszeruen :D tehat szerintem mar el is kezdhetnetek,mert kitudja,lehet addig mire tehes leszel,a sulit is befejezed! Az ismerosom sajnos 6 evet vart a babara,de most van neki egy kislanya :) 3 veteles utan... Hajra,sok sikert neked! Jah es meg egy valami: mindegy ki hany eves,van aki mar "idosebb" 24-27-29,es egy kutyat nem biznek ra...tehat ha te felelosegteljesnek erzed magad miert ne? Mi lesz mas 5 ev mulva? :)
2012. júl. 19. 18:18
 20/21 anonim ***** válasza:
23 éves vagyok, jelenleg 23+5 hetes terhes. A párommal 5 éve vagyunk együtt, tavaly volt az eljegyzésünk. Már lediplomáztam, azonban a még továbbtanultam... Időközben pedig terhes lettem. Így egy évvel korábban megtartottuk az esküvőt a baba miatt, a főiskolát pedig szüneteltetnem kell. Bár a diploma megvan, a felsőfokú szakmai képzésből 1 év hátramaradt! Örültem volna, ha a főiskolát végig tudom csinálni és dolgozni legalább egy évet, de a pici máshogy gondolta... Ő most akart jönni! És így az életünk teljesen meg fog változni ill már változott is! Ha gyereket vállalsz, teljesen megváltozol! Felelőségteljesebb, komolyabb leszel stb! Én azt mondom, várjatotok még, ráértek! Előbb diplomázz le, dolgozz és mire önállóan megteremtetek mindent, jöhet a baba!
2012. júl. 21. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!