Az első gyermek születése után a másodikat mennyi idő után vállalnátok be? Szerintetek mi a minimum idő, aminek el kell telnie a kettő között?
Szerintem 2 év a minimum. De van aki ennyit sem vár, van aki többet.
Neked mennyi idős a gyermeked? Az enyém 2 éves.
Mi két évet szerettünk volna, de a tesó fél éve nem jön. :-(
Pedig a lányunk elsőre sikerült. Így ha sikerülne ebben az évben kb. 3 év lenne a különbség. Remélem ez a hónap sikeres lesz! :-)
Szerintem, ha az első sima szülés volt, akkor fél év múlva lehet próbálkozni a tesóval, de az a jobb, ha egy év eltelik a következő teherbe esésig.
Nálunk a kettő közé sikerült.
15 és fél hós a kisfiunk és 23 hetes kismama vagyok a kislányunkkal.
Császár után mindenképp megvártuk volna mi is legalább az 1 évet a következő próbálkozással.
nálunk 18 hónap van a 2 kisfiunk között. nem bántuk meg a kis korkülönbséget. nagyon jó mostmár így.
a nagyobbik májusban lesz 4 éves, a kicsi tavaly októberben volt 2 éves, most 27 hónapos.
Második vagyok.
Én sajnos csak 3 hónapig tudtam- tápszerkiegészítéssel szoptatni (hiába fejtem éjjel-nappal).
Remélem most sikeresebb leszek!
Van, akinek nem zavar be a terhesség és simán tandemben szoptat szülés után is, van, akinek idővel elapad a terhesség folyamán a teje vagy a megváltozott íze miatt elválasztja magát a nagy, és van, akinek el kell választani a nagyobbat, mert a szoptatáskor termelődő oxitocintól görcsei leszek és fennáll a vetélés esélye (főleg ha még napi többször szoptat). Ez teljesen egyéni.
Vasárnap volt egy műsor a TV2-n Czeizel doktor Úrral és épp erről volt szó benne. Sajnos az az adás még nincs fent, de azt mondta, hogy egészséges, élve születés utáni terhességnél 15 hó az ideális. De ugye ez csak stat. Szerintem fel fog kerülni az az adás is, nézegesd majd:
Én minimum két évet szerettem volna a gyerekek között.
Persze máshogy alakult, a nagyfiam áprilisban lesz kettő, a kislányom most 2 hónapos, becsúszott a drága:)
Marhára féltem az elején,de eddig okés minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!