Mikor vállalnátok újra egy terhességet?
Ma 6 hete, hogy a 12. Hét közepén el kellett venni a babámar, mert súlyos genetikai eltéréseket mutatott a 12 hetes Uh.Mint kiderült a műtét előtt elvégzett biopsziából, a baba súlyos Turner-szindrómában szenvedett, melynek az újbóli előfordulási lehetősége szinte kiuárt, mert 'csak' egy közlekedési baleset a megfoganásnál. Már van egy makk egészséges 21 hónapos kislányom, így kivizsgálás nem szükséges. Azóta voltam a 3 hetes kontrolon, minden rendben volt, a mensim is elmúlóban. A műtét óta méhpempőt eszek, Femibiont + E-vitamint szedek, és Mastodynont, mert a baba előtt hosszú ciklusaim voltak, abban a hónapban is,mikor megfogant, a 28. Napon volt pém, az előtt egy nappal kezdtem el inni a cseppet, saját szorgalomböl, és mint kiderült ugye, hatott is.
Ti mikor vállaltatok újra babát ilyen műtét után? Én úgy érzem, csak egy újabb terhesség csökkentheti a kislányom elvesztésének fájdalmát...
Istenem, nagyon sajnálom! :(
Viszont próbálj a "jóba" kapaszkodni, és lebegjen előtted az egészséges baba, akinek remélhetőleg mihamarabb életet adhatsz. Én orvos vagyok, és azt gondolom még két ciklust várnék meg a helyedben, és utána mindent bele. Ami viszont még fontosabb: használd ezt a két ciklust lelki regenerálódásra is. Itt a nyár (a baromi meleg nyár... :)), pihenjetek, szórakozzatok, játszatok sokat a kislányoddal, és próbád feledni, vagy még inkább feldolgozni a veszteséged.
Drukkolok Neked, hogy minden álmotok valóra váljon!
Még várnék kb. 1-2 hónapot és utána próbálkoznék újra.
Nagyon sajnálom,ami történt,és hidd el,hogy a következő babád makk egészséges lesz!:))
36 hetes kismama
Köszönöm nektek :) Igyekszem előre nézni, azt hiszem egész jól sikerülis, most pláne jobb a kedvrm, hogy 6 héten belül megjött, mert olvastsm itt 11 heteket is... Na abba belegárgyultam volna :).Sajnos nem vagyok egy türelmes tipus, meg könnyen teherbeeső sem :(
A dolgokat az is fűszerezi, h a lányom szeptemberben lesz 2 éves, direkt akartunk kis korkülönbséget, és így bölcsibe sem kellett volna mennie... Így viszont beírattam, bár a szívem szakad meg, de azért van egy olyan gondolatom, hátha, mire valóban munkába állok a szabik kivétele után, újra várandós lennék... Mocsok világ, hogy így kell kombinálni, h a lelkünknek is jó legyen, meg a gyerekeket is rendesen tudjuk 'nevelni'...
nekem 8+3on volt missab , most jon meg majd a 3. menszim, ennyit mondott a doki hogy varjunk, aztan lehet probalkozni.
elso menszi5hetre masodik mar normalisan 27 napra jott, most pedig mar erzem a kozeledtet
Szia!
Borzasztóan sajnálom, ami veled történt!
Anno a kisfiam előtt nekem is volt egy missed abortuszom, akkor én is úgy éreztem, hogy azonnal teherbe akarok esni megint. A műtét után én nem vártam,(bár neked ezt javaslom)azonnal el kezdtünk próbálkozni, mégis csak az 5. hónapra sikerült. Érdekes módon a testem még várni akart, a teherbeesést megelőző 4 hónapban állandóan beteg voltam, tüszős mandulagyulladás, felfázás, 2 hüvelygyulladás, szóval nem adta könnyen, de végre sikerült és most van egy gyönyörű és okos 2 éves kisfiam:-)
Én nagyon nehezen tettem magam túl rajta. Amikor sikerült újra teherbeesni, az könnyítette meg igazán, úgyhogy én a helyedben 3 hónap várakozás után azonnal belevágnék.
Sok erőt és kitartást kívánok neked, hamarosan újra kismama leszel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!