Teherbe eshet egy nő abortusz után?
Egy munkatársnőmnek három volt zsinórban, a negyedik babát tartotta meg. Meg ugye ott van Albert Györgyi, akinek öt abortusza volt, ha jól tudom.
A mai módszerekkel minimálisnál is minimálisabb a meddőség esélye abortusz után, 30 éve voltak ilyen szövődményei egy terhességmegszakításnak.
Remélem, minél előbb megnyugszik a lányod lelke!
Nem nagy a valószínűsége, hogy maradandó károsodása lesz/lett.
Nekem is volt, én is rettegtem, hogy nem lehet több gyermekem. Én akartam a babát, de a pasi elhagyott a baba miatt. Egyedül nem vállaltam.
Nagyon nehéz volt túltenni magam az egészen. Nagyon sokat segített a barátnőm, rengeteget aludtam náluk, hogy ne legyek egyedül. Mert olyankor állandóan kattogott az agyam és csak bőgtem. Aztán belevetettem magam a tanulásba és sportolni kezdtem.
Közben megismertem a mostani férjemet és kialakult lassacskán az életünk. Most várjuk a második fiunkat.
A sógornőmnek 3 abortusza volt, nem lett baja. De azokat nem is Magyarországon csinálták.
Nehéz feldolgozni, kell minden baráti és családi segítség.
Kedves 10-es válaszoló, asszem a "hazai rekorder" olyan 30 körül volt:(
Kedves kérdező, gondolom jól beparáztatták a lányodat azok, akik előzőleg a terhessége megtartására akarták rábeszélni mindenáron - ez így szokott menni:(
A kérdésre meg nincs egy válasz, és érthető, hogy sokan, sok mindent írnak, mert függ a terhes korától, a terhesség korától, a műtét technikájától, a szülészeti előzményektől, attól, hogy hanyadik abortusz, attól, hogy műtét után betartják-e a szükséges életmódot (higiénia, 6 hétig szexuális behatolás nincs, stb) és kontrollokat... ahogy már írta is valamelyik előző válaszoló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!