Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teherbe eshet egy nő abortusz...

Teherbe eshet egy nő abortusz után?

Figyelt kérdés
Mindenhol mást írnak, mást mondanak. Ha valaki személyes tapasztalattal, tényekkel tudna szolgálni, annak nagyon örülnék.

2012. jún. 29. 15:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Egy munkatársnőmnek három volt zsinórban, a negyedik babát tartotta meg. Meg ugye ott van Albert Györgyi, akinek öt abortusza volt, ha jól tudom.

A mai módszerekkel minimálisnál is minimálisabb a meddőség esélye abortusz után, 30 éve voltak ilyen szövődményei egy terhességmegszakításnak.

Remélem, minél előbb megnyugszik a lányod lelke!

2012. jún. 29. 17:02
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nagyon jó lenne, ha rendbe jönne, borzasztó látni, hogy mennyire szenved és mennyi félelem van benne...
2012. jún. 29. 17:51
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem nagy a valószínűsége, hogy maradandó károsodása lesz/lett.

Nekem is volt, én is rettegtem, hogy nem lehet több gyermekem. Én akartam a babát, de a pasi elhagyott a baba miatt. Egyedül nem vállaltam.

Nagyon nehéz volt túltenni magam az egészen. Nagyon sokat segített a barátnőm, rengeteget aludtam náluk, hogy ne legyek egyedül. Mert olyankor állandóan kattogott az agyam és csak bőgtem. Aztán belevetettem magam a tanulásba és sportolni kezdtem.

Közben megismertem a mostani férjemet és kialakult lassacskán az életünk. Most várjuk a második fiunkat.

A sógornőmnek 3 abortusza volt, nem lett baja. De azokat nem is Magyarországon csinálták.

Nehéz feldolgozni, kell minden baráti és családi segítség.

2012. jún. 29. 17:59
 14/17 anonim ***** válasza:
21%

Kedves 10-es válaszoló, asszem a "hazai rekorder" olyan 30 körül volt:(

Kedves kérdező, gondolom jól beparáztatták a lányodat azok, akik előzőleg a terhessége megtartására akarták rábeszélni mindenáron - ez így szokott menni:(

A kérdésre meg nincs egy válasz, és érthető, hogy sokan, sok mindent írnak, mert függ a terhes korától, a terhesség korától, a műtét technikájától, a szülészeti előzményektől, attól, hogy hanyadik abortusz, attól, hogy műtét után betartják-e a szükséges életmódot (higiénia, 6 hétig szexuális behatolás nincs, stb) és kontrollokat... ahogy már írta is valamelyik előző válaszoló.

2012. jún. 29. 18:01
 15/17 anonim ***** válasza:
Nekem is volt 19 évesen. Azóta a férjemmel 3 babánk van mind 3 rögtön sikerült ahogy abbahagytuk a védekezést. Szerintem kicsi az esélye hogy olyan végzetes dolog történjen egyetlen alkalomnál hogy emiatt ne lehessen később. Akinek 2-3-4 stb. volt na az már sokkal jobban aggódhat. Férjem huga 3 abortuszon van túl, ma már szeretne de 3 éve nem jön össze neki valószínű nem is fog spontánul. De neki is szerintem emiatt volt hogy többször is átesett rajta és viszonylag nagy babákat vettek el tőle (9-10-12 heteseket).
2012. jún. 29. 20:27
 16/17 A kérdező kommentje:
neki még nem volt hat hetes a terhessége. Hát utána nem nagyon pihent, így nem láttam, hogy feküdt volna, de nem is erőltette meg magát. Sétálni gyakran elment. A hat hetes kontrollon tudom, hogy volt, ott azt mondták neki, hogy rendben van, de a műtét után kisebb kihagyásokkal két hétig vérzett, azt mondta az sok, hogy emiatt aggódik. Meg lelkileg is megviselte... Folyton magzatok képeit nézegeti a neten, hogy az övé mekkora volt...Nagyon sajnálom és tehetetlen vagyok. Remélem tényleg lesznek majd gyerekei... Beleőrülne, ha emiatt nem lehetnének.
2012. jún. 29. 21:49
 17/17 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom a lányodat. Valószínűleg fizikai akadálya nem lesz annak, hogy teherbe essen. Most még semmiképp nem ajánlanám, mert nem tette túl magát az elvetetett babán. Ha nagyon ki van, próbálj meg neki szakértő segítséget szerezni, pl pszichológust, aki foglalkozott már abortuszon átesettekkel. Esetleg nézz utána a vendegbabak.hu-n, hátha van valami olyan elérhetőség, ami a ti környezetetekben is megfelelő. Nem lenne jó, ha a lányod egész életében emésztené magát amiatt a bűn miatt, amit elkövetett. Van számára is kiengesztelődés, le tudja tenni a baba terhét, és akkor lelkileg is szabaddá válhat majd egy következőre. De sokszor ehhez segítgség kell.
2012. jún. 30. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!