15 éves vagyok és terhes, szüleim még nem tudják de barátom elhagyott mert azt mondta ő fél szüleimtől, mit tegyek?
Sziasztok!
Egy gyerek tényleg nagyon nagy felelősség!
Amíg nincs ott, nem tudod. Hiába vigyázol a szomszéd babára naponta is akár, a saját baba teljesen más.
Nem csak etetni és ölelgetni kell, szeretni és játszani vele, bizony könnyen előfordulhat, hogy 1-2 órás szünettel átüvölt 3 napot, lehány, lepisil, a szoba közepére kakil (később), hogy nem mehetsz el sehova, mert ő ott van, hogy sír és minden erőfeszítésed ellenére sem tudod megnyugtatni, hogy 40 fokos láza van és nem tudsz rajta segíteni, hogy kórházba kerül, stb.
Ezek nagyon nehéz percek, napok, hetek.
Ha megszülöd, Ő lesz az életed. Nem mehetsz el akármikor csak úgy, hisz szoptatni kell, pelenkát cserélni kell, és nem bízhatod anyura, hisz Neki Te vagy az anyja.
Döntened kell, felneveled-e (de akkor tényleg Te neveld, ne az anyukád!), hisz ha ő szeretne még egy babát, majd szül.
Félre ne érts, nem bíráskodom és nem akarlak eltántorítani, én is 15 évesen szültem (illetve néhány hét híjján), most épp alszik a két és fél éves, egészséges, gyönyörű kisfiam.
Az apukája (a férjem) velünk maradt, külön költöztünk és kb 1-3 havonta találkozunk a szülőkkel. Persze nekünk szerencsénk volt, Neked sokkal nehezebb lesz, ha egyedül neveled.
Kitartás!
Döntsd el, mit szeretnél, és állj ki mellette!
A gyerekvállaláshoz az is hozzátartozik, hogy nincs meghatóbb az első mosolynál, mikor feláll, kimondja, hogy anya, megölel, és ha baja van, a Te vígasztaló öledet keresi.
Írj privit bátran!
Zsófi /17
Szia!
Mi a helyzet veletek?
Szüleid tudják már? Mit szóltak hozzá?
Írj kérlek!
Nagyon sajnálom! :(
Sok kitartást és erőt kívánok neked!
Majd írj hogy döntöttetek!
Szia!
Agi vagyok. Jajj de jó!!!
Írtál mail-t?
Gratula!!!!
ÉN nemtudom most leírni hirtelen hogy melyik válaszoló vagyok de őszintén tiszta szívből gratulálok és boldog babavárást nektek!!!!!!!!Majd azért nekem is megírod a fejleményeket?
Üdv:22 hetes km.
Szia!
Én kérdeztem tegnap hogy mi újság?
Szívből gratulálok neked, légy boldog a piciddel! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!