34 évesen miért nem hiányzik, hogy gyerekem legyen?
Nem mindenki akar anyuka lenni. De meg az is benne lehet a pakliban, hogy kesobb szeretnel majd. Ismerek olyat, aki soha nem akart es nem is banta meg.
Embere valogatja.
Ne aggódj, nem kötelező mindenkinek anyának lenni.
Ha nincs meg vágy, hogy anya légy, akkor nincs. Ez is jó.
Ha megjön a vágy, az még jobb!
1. Mert félsz.
2. Mert nem érdekel.
3. Mert rossz szülői példát láttál, rossz családmodellt.
4. Mert nem szülnél annak, aki a párod, csak nem vallod be magadnak?
Ez csak 4, de számos oka lehet. Ha ezt másoktól kérdezed, jobb lenne egy alapos önvizsgálatot tartanod, mert ezek szerint nem ismered önmagad (?).
Ha már megvan a baba, és azt valaki nem érzi a legcsodálatosabbnak, akkor ott bajok vannak. De amúgy amíg nincs, addig fogalmad sem lehet róla, mi is ez az érzés. Addig simán gondolhatod, hogy ez nem neked való. De azt sem tudhatod belőled mit váltana ki az anyaság. Lehet jót...
Tényleg ezerféle oka lehet miért nem akarsz gyereket. Nekem egy ismerősöm van, aki nem akar, neki ezek az okai: nagyon zárkózott, nagyon maguknak valók a párjával, nem túl vidám emberek, állandóan mindenben a negatívumokat keresik, rossz volt előttük a szülői példa, és így eszük ágában sincs meglátni vagy megkeresni a gyerekvállalás szépségét. Számomra ők nem is valók szülőknek, így első ránézésre, bár nem egy példát láttam, ahol a baba megváltoztatta a szülőket, és olyan érzelmileg olyan erős és pozitív változáson mentek keresztül, hogy rájöttek mégis megérte babát vállalni.
Magánvélemény: jobb a gyerekemért élni, mint csak önmagamért. Engem ez jobban előrevisz, és sok dolgot sokkal szebbnek látok, mint előtte.
De ha neked nem kell gyerek, hát ne legyen. Nem kötelez rá senki. Hogy meg majd később, mondjuk öregen megbánod-e, fene tudja. Én mondjuk olyat nem láttam, aki megbánta a gyerekvállalást (hacsaknem beteg ember, pszichés problémákkal), olyat viszont láttam, aki megbánta, hogy nem lett neki.
De most akkor biztos nem akarsz?
Az ismerősömben fel sem merülnek ilyen kérdések mint benned, ő 100%-ig állítja, hogy nem fogja megbánni. Ő nem éppen bizonytalan. Te viszont annak tűnsz.
Ne külső nyomásra vállalj babát, és ne csak félelemből vállald, hogy hátha egyszer megbánnád, ha nem...ezek még nem jó indokok. Viszont nézz jobban önmagadba, mert lehet mégis csak vágysz babára valahol legbelül, mélyen, és épp most törnek felszínre a kérdések, mert mégiscsak mozgatja a dolog az agyadat...
Párkapcsolattal mi a helyzet? Stabil? Egy véleményen vagytok a pároddal ebben? Ezek is fontos kérdések ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!