Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mekkora baj, ha nem hiányzik...

Mekkora baj, ha nem hiányzik a gyerekem?

Figyelt kérdés
Hétvégente mikor a szüleimnél vagyunk kb minden második hétvégén otthagyjuk néhány órára,vagy max fél napra a 13 hónapos lányomat.(Ezt kb 10-12 hónapos kora óta).Ilyenkor elmegyünk apával vásárolni,kikapcsolódni,stb.Anyukám el tudja altatni a babát (a páromnak pl nem alszik el),nagyon szeretik egymást,sokat és "jól" foglalkozik vele.Éjszakára még nem hagytam ott,mert még ciczik 1-2szer.Viszont ilyenkor mikor "elszabadulunk" nem érezzük,hogy hiányozna.Kb percenként eszembe jut,hogy vajon evett-e,sikerült-e elaltatni,jól van-e,stb.De nem érzem,hogy hiányzik.Mástól folyton azt hallom,hogy egy órára mennek el,és rettentően hiányzik és megszakad a szívük,stb.Én meg azt érzem,hogy de jó elől ülni a kocsiban (hátul szoktam vele mert igényli),hangosan zenét hallgatni,kiszabadulni kicsit,nem nyavalyog senki,hogy a másik irányba akar menni,stb.Bocs,hogy hosszú lettem,de azt hiszem,nem normális ez így.Szerintetek?
2010. szept. 21. 12:50
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Neked is hiányzik,mert eszedbe jut.:-) Én is így vagyok,mint te, imádom a lányomat, de amikor nincs velem jól elvagyok, azt csinálom amit nem tudok vele.

Sztem teljesen normális ez, nekem az lenne már már beteges, ha valaki egy órára se képes elszakadni a gyerekétől.De az is lehet,hogy csak túloznak,azért mondják,hogy "szuperanyukának" tűnjenek.

2010. szept. 21. 12:54
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem akkor hiányozna igazán, ha éjszakára is ott hagynád. De hogy pár órás, max. fél napos "kikapcsolódásnál" nem érzed azt, hogy megszakad a szíved, szerintem tök normális dolog. Én is el szoktam menni körmöshöz, ami két órás elfoglaltság 4 hetente, olyankor Apa van vele. De ahogy írtad, én is folyamatosan rá gondolok, vajon evett-e rendesen, vajon nem sír-e utánam, vajon jókat játszanak-e, és tulajdonképpen a szalonban a lányokkal is a gyerek a fő téma, mesélem, mit tanult, miket csinál már, stb.

Szerintem nem attól lesz valaki jó anya, hogy két percig nem bírja a gyerek nélkül a távollétet...

2010. szept. 21. 12:55
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mintha ezt én írtam volna. :-) Bár még csak 7hós a fiam, de néha nagyon jól esik csak apával menni akárhova is. Szerintem tök normális, hogy 2-3óra alatt nem hiányzik, de hidd el, ha 1egész napra hagynás anyudnál, akkor megőrülnél. :-) Amúgy az aggódás is hiányzást jelent, ahogy írtad, hogy te is mindig arra gondolsz mi lehet épp vele, tehát ezzel megválaszoltad a kérdésedet, nem vagy te rossz anya, csak néha hiányzik a régi "szabadság". Nekem is. :-) És hiába nyavajog valaki, hogy ő 1órát sem bír ki a babája nélkül, ez kamu!! Az embernek szüksége van 1-2 óra feltöltődésre!!!
 4/25 A kérdező kommentje:

Nem,ők tényleg szuperanyukák.Agyonfoglalkoztatott hiperokos gyereke,stb.Tényleg.

Nem tudom,ha hiányzik,akkor azt éreznem kéne,nem?Ez csak olyan aggódás féle.

5/25 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ez normális dolog.Persze biztos hiányzik valamilyen szinted,de tudod hogy jó kezekben van és ezért fel tudsz oldódni.Nekem nincs senkim aki elvinnél akár fél órára is a picit,de ha lenne,biztos én is örülnék neki,hogy kikapcsolhatok picit.Ez miatt ne érezd magad rosszul.Valamilyen szinten a babának is jó,ha szokja hogy nem vagy mellette minden pillanatban.
2010. szept. 21. 12:56
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Én is így vagyok és ettől még nem vagyunk rossz anyák. Ki kell kapcsolódni egy kicsit és fel kell töltődni. Azt gondolom ,hogy nem csak az én idegeimre mehet a gyerek, de fordítva is így van és kinek jó, ha a gyerek idegeire megyek? Neki is jobb, ha egy kicsit mással van és egy nyugodt, mosolygós, kiegyensúlyozott anyát kap vissza. Egyébként meg szerintem neki is kell a változatosság, szereti a nagyszülőket, szeret ott lenni, akkor miért lenne lelkiismeret furdalásom? Az egyik barátnőm gyerek elmúlt már két éves, egyetlen éjszakát nem töltöttek tőle távol, egyetlen órát nem bízták még senkire. Nem hiszem, hogy ez lenne a helyes.
2010. szept. 21. 12:56
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyáltalán nem baj, hogy nem hiányzik, hiszen alig pár órára mész csak el, és jó kezekben van a gyerek!

Nagyon át tudom érezni a helyzetedet, az én fiam még csak 5 hónapos, de alig várom már, hogy el tudjak menni nélküle egy pár órára. Sajnos ez még nem megy, mert szopizik, de várom már, hogy elkezdjen mást is enni.

2010. szept. 21. 12:58
 8/25 A kérdező kommentje:
Persze,nem is azt vitatom,hogy nem mkéne otthagynom,szerintem fontos mindenkinek,hogy legyünk néha külön is.Csak hiányoznia kéne,nem?Ha másoknak hiányzik,nekem miért nem?
2010. szept. 21. 12:58
 9/25 A kérdező kommentje:
12:58.Ezt én is éreztem:)
2010. szept. 21. 12:59
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Pár óráig, én is inkább örültem, már azt hittem rossz anya vagyok aztán egyszer hosszabb időre kellett elmennem több mint fél nap, és már hiányzott. Szerintem, ez nem gond! Sokszor elmegyünk a férjjel vásárolni(egyedül nem megy neki:-)), addig anya vigyáz rá, jó kezekben van. Egyébként az hogy folyton rá gondolsz azt is jelenti, hogy hiányzik. Tudod, hogy jó helyen van akkor miért ne mehetnél el egy kicsit. (Amikor 16 lesz neki se fogsz hiányozni, mégis imádni fog!!:-))
2010. szept. 21. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!