Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mekkora baj, ha nem hiányzik...

Mekkora baj, ha nem hiányzik a gyerekem?

Figyelt kérdés
Hétvégente mikor a szüleimnél vagyunk kb minden második hétvégén otthagyjuk néhány órára,vagy max fél napra a 13 hónapos lányomat.(Ezt kb 10-12 hónapos kora óta).Ilyenkor elmegyünk apával vásárolni,kikapcsolódni,stb.Anyukám el tudja altatni a babát (a páromnak pl nem alszik el),nagyon szeretik egymást,sokat és "jól" foglalkozik vele.Éjszakára még nem hagytam ott,mert még ciczik 1-2szer.Viszont ilyenkor mikor "elszabadulunk" nem érezzük,hogy hiányozna.Kb percenként eszembe jut,hogy vajon evett-e,sikerült-e elaltatni,jól van-e,stb.De nem érzem,hogy hiányzik.Mástól folyton azt hallom,hogy egy órára mennek el,és rettentően hiányzik és megszakad a szívük,stb.Én meg azt érzem,hogy de jó elől ülni a kocsiban (hátul szoktam vele mert igényli),hangosan zenét hallgatni,kiszabadulni kicsit,nem nyavalyog senki,hogy a másik irányba akar menni,stb.Bocs,hogy hosszú lettem,de azt hiszem,nem normális ez így.Szerintetek?
2010. szept. 21. 12:50
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs baj. Az nem baj, hogy nem érzel őrületet amikor otthagyod a picit a szüleidnél. Jó lehet velük a kapcsolatod ezért sem aggódsz a kicsid miatt. Ha olyasvalaki vigyázna rá akiben nem bízol 100%-osan akkor hidd el, te is rohannál. Nekem három gyerekem van. Ha muszáj papára hagyni őket, mert nem tudom másképpen megoldani a dolgokat, akkor bizony be vagyok sózva és rohanok hozzájuk. Mert tudom, hogy csak muszájból van velük és úgy is szinte sehogy sem vigyáz rájuk. Ha viszont az unokahúgom van velük, nem is hiányoznak. Gondolok rájuk, de jólesik nélkülük menni ide-oda. Tehát nincs veled baj, normális anyuka vagy, akinek tündéri szülei lehetnek. A kikapcsolódásra meg szükséged van. Néha jó elől ülni az autóban és kicsit csak magunkra gondolni.
2010. szept. 21. 12:59
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

A mi kisfiunk ott is szokott aludni a nagyiknál. Nem mondom, először nagyon furcsa volt, hogy üres a kiságya, és amíg nem volt velünk gyakorlatilag egyfolytában róla beszéltünk. De néhány alkalom után ez elmaradt, most már tudunk magunkkal is foglalkozni. :-)

Persze reggel az az első dolgom, hogy felhívjam nagyit, hogy minden rendben van-e. Tudom, hogy rendben van, hiszen jó kezekben hagytam, csak jó hallani is...

2010. szept. 21. 13:01
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Már kinek baj? :o)

De most tényleg. Inkább örülj, hogy van megbízható segítséged, akire lehet hagyni a babát. Én inkább azt olvasom gyakrabban, hogy anyukák ki vannak akadva, mert évekig még soha egyszer sem tudtak a gyerekük nélkül kikapcsolódni. Szerintem egy-egy ilyen néhány óra után az ember feltöltődik és újra még több türelme/ereje van a gyerekekhez. Legalábbis én így érzem.

Ha nincsenek nagyszülők, én néha barátnőmmel is "gyerekeket cserélek". Vagyis bevállalom az övéit, vagy fordítva.

Ez nem azt jelenti, hogy nem kötődsz a gyerekedhez, szerintem sokkal inkább azt, hogy egészségesen kötődsz hozzá.

2010. szept. 21. 13:01
 14/25 anonim ***** válasza:
Az enyém még csak 3 hónapos, de két szopi között el szoktam ugrani vásárolni, ha anyukám vigyáz rá. Imádják egymást, mondjuk mi együtt lakunk.
2010. szept. 21. 13:04
 15/25 A kérdező kommentje:

Igen,tudom,hogy jó kezekben van,ezért is nem aggódom.

Azt is tudom,hogy ha pl tesómra kéne hagyni,akkor bizony rohannék haza.Csak olyan fura,hogy nem hiányzik.Annyi mindenkitől hallom,hogy megszakad a szívük,kitéptek belőlünk egy darabot,stb,hogy már dilidokira is gondoltam.

2010. szept. 21. 13:06
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, szerintem ez a szívkitépés olyan költői túlzás... :-)

De nem vagyunk egyformák. Barátnőm azért szoktatta maga mellé a kiságyában nyugisan, szépen alvó kisbabáját, mert ő nem tudott jól aludni nélküle. Én ezt a csimpaszkodást sem tartom túl jónak, nagyobb korában gondok lehetnek belőle. Azért a gyerek ne akkor legyen már először nélkülünk, amikor oviba/bölcsibe kell mennie!

2010. szept. 21. 13:08
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
én is így vagyok vele. Ha nincs velünk, teljesen ki tudok kapcsolni, mert tudom, hogy jó kezekben van. Nem jut minden percben eszembe. Attól még imádom.
2010. szept. 21. 13:09
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Az nem baj, hogy nem hiányzik pár óráig, ahogyan azt mindenki megírta már neked. Az a baj , hogy téged ez ennyire zavar. Tehát, mégiscsak hiányzik.:-)
2010. szept. 21. 13:09
 19/25 anonim ***** válasza:
Teljesen normális. Nekem másfél éves lesz a kicsim, de egy kezemen megtudnám számolni hányszor hagytuk a nagyszülőkre. Mivel külföldön lakunk, ezért nem sok lehetőség van rá, de mikor rájuk hagytuk, én olyan felszabadult voltam, és egyáltalán nem volt lelkiismeret furdalásom. Úgy éreztem megérdemlem, hogy nekem is járjon egy kis kikapcsolódás nélküle. Persze mindig gondoltam rá, de nem úgy, hogy jaj de jó lenne ha itt lenne, hanem csak hogy mit csinálhat éppen most. Csak a férjem idegesített, mert ő meg állandóan haza akart menni hozzá, vagy ha nem akkor hívogatta a nagyszülőket óránként hogy mi újság. Pedig csak fél napra kaptunk kimenőt.
2010. szept. 21. 13:17
 20/25 anonim ***** válasza:

Uygan mér, ez az geészséges, nem za ha magadhoz láncolod.

kellenek gyerekmentes, órák napok.

Én nem szoktam hátul ülni.

És ha nincs ott a kicsi vagy a nagy a kocsiban bömböltetni szoktam a tus-tuc zenét vagy a Rise FM-et.

2010. szept. 21. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!