Ti hogy birjatok ANYAGILAG a babaprojektet?
Mi is nagyon nehezen viseljük. Valahol írták, hogy a Kaálaiban érdemes próbálkozni, mert ott ingyenesek a vizsgálatok! + csak tudj róla, hogy sztk-n is van endokrinológus és andrológus is, csak akkor rengeteget kell várnod! Hónapok múlva lesz időpont, hónapokat kell várni 1-2 laborra. Persze van ami 2-3 nap, de az ritka.
Így mi is magánhoz járunk.
Azóta másra nem költünk, és a megélhetés is nagyon nehéz, most már hó végére csak vakarózunk hogy hogy legyen. Én volt már hogy mondtam a dokimak, hogy pl. nem tudok jönni csak 4 nappal a megbeszélt időpont után, mert csak akkor leszu fizum. Nem volt gond, mehettem, és utólag fizettem:) De iszonyú. És akkor a sok vitaminról, méhpempőről, stb már ne is beszéljünk.
Vicces, amikor egy kismamától hallom hogy mennyibe kerül a nőgyógyász havonta... Szerinte nekünk olcsóbb? 20.000 -60.000 Ft között van a doki minden hónapban, ráadásul már andrológushoz is maszekhoz kell mennünk ha ez nem segít. Ott azért vagyunk még sztk-n, mert a férjem szent meggyőződése hogy micsoda jó doki. Én nagyon nem ezt gondolom!!!!! De az ajánlott andrológus az első hónapban 40.000-60.000Ft közt lenne, + a gyógyszerek, aztán később még + a kontrollok. Így adtunk egy utolsó esélyt az sztk-s nak. Mert most nyár végéig miattam (műtöttek) nem tudnánk sehogyan sem kifizetni, és addig is haladunk az sztk-ssal. Bár már kismamaként kéne csak 10- 15 ezret fizetnem havonta!!!!!!!!!!!!!
Nem irigylem a sorstársainkat, és szomorú hogy egy átlag ember nem is sejti ezt. Csak jön a ne görcsölj duna. Ne? Amikor nem elég a bajunk, még az utolsó bőrt is lehúzzák az emberről?:/ Bocs, bezzeg az szaporodik akinek nem kéne...
Kitartás, egyszer vége lesz, egyszer nekünk is lesz egy gyönörűséges babánk! Reméljük, hamarosan! Én 2 napja láttam egy gólyát -ráadásul fiókákkal! Sok éve először:))))))))))))) Mielőbbi zebrásodást kívánok magunknak!
Tudom, ÉN nem érezhetem át, mindezt a reményt, várakozást, amit TI. Nem is akarok okoskodni, ne úgy vegyétek...csak megfogalmazódott bennem, hogy ezek a procedúrák évekig is eltarthatnak MÉG.....és nagyon sok "anya" már pici korában lemond a csecsemőjéről (születéskor) és nem mindegyik barnabőrű ám....(sajnos).
Én hallottam már olyanról, h egy pár így döntött (évekig jártak mindenhova, eredménytelenül) örökbefogadnak egy kisbabát, és 3 vagy 4 évre rá az anya természetes úton (!!) teherbe esett. Valószínűleg a stressz, idegeskedés, félelem "lehullott" róla. De ez csak egy történet.....Nem tanács, nem javaslat, csak leírtam......
Milyen problémátok van, hogy ennyit kell nőgyogyóhoz járnotok?
Miért nem próbálkoztok természetes gyógymódokkal? Többet értek vele, mint a mesterséges gyógyszerezéssel. Rengeteg módja van a hormonháztartás helyreállításának. Olcsóbb és mellékhatásoktól mentes módok.
A bezzeg az szaporodikhoz hozzáfűzném: nem csak a cigányok, de ott is rengeteg a gyerek, és sokan nem tudják eltartani őket, il. sokan nem is gondozzák. Tisztelet a kivételnek!!!!!!. De nézd meg Etiópiát. Rengeteg a gyerek, rengeteg meghal mert éhezik. Sok drogos, alkoholista is csak potyogtatja a gyerekeket, akiket aztán vagy elvesznek tőlük, vagy államiba adnak.
Itt nem ez volt a lényeg, és ez csak egy szösszenet a válaszból. A lényeg hogy nagyon nehéz anyagilag kibírni ezt, a lelkiekről nem is beszélve. ezt tényleg csak az tudja, aki már egy ideje benne van. És akkor még az inszeminációról, a lombikról nem is esett szó.... Az 100.000Ft-okat visz el havonta, ha nem jó helyre mész!
Én kb. 4 évig jártam (rövidebb-hosszabb szünetekkel) meddőségi kezelésekre, kórházba (sztk alapon). Volt sok vérvétel, vizsgálatok, uh-n peteérés követése, petevezeték átjárhatósági vizsgálat 3x, hysteroscopia (műtét), inszeminációk, épp csak a lombikig nem jutottunk el. Férjemet is kivizsgálták, rendben volt. Mindent a kórházban csináltak, nekünk így csak a gyógyszereket (Bromocriptin, Duphaston, injekciók) és vitaminokat kellett megvennünk, hát így sem volt olcsó, de ha még magánorvosokhoz jártunk volna havonta többször?
Az volt a "szerencsém", hogy a munkahelyem tolerálta a sok távollétet munkaidőben, cserébe túlóráztam eleget...
Az eredmény: egy korai vetélés és egy missed ab.
És a poén az egészben: a végén kiderült, hogy a pajzsmirigyemmel van a gond... Pár hónapig szedtem rá a gyógyszert, a hormonokat már nem, nem is foglalkoztam már a teherbeeséssel, és egyszercsak terhes lettem...
Mi,még nem szeretnénk(egyenlőre babát),viszont egy éve folyamatosan gondok vannak a ciklusommal.
Rendszeresen kell járnom(havi szinten) nőgyógyászhoz,endokrinológushoz,gyógyszerek,vitaminok stb..
Nagyon sok,havi szinten 50-60 e ft-ot(ha nem többet elvisz).
Én 22 éves vagyok még egyetemre járok,amellett persze dolgozgatok,párom frissdiplomás szintén nem nagy fizetéssel.
Szülők nyugdíjasok-diplomás munkanélküliek stb..Nagyon nehéz előteremteni,minden tiszteletem azoké akik kisbabát szeretnének,és így kell végigcsinálniuk!
Nálunk is hónapokra tudnak csak időpontot adni az endokrinológushoz,a szztk-s nőgyógyászok szerint nem probléma a problémám.
Nagyon sajnos,ez van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!