Mit tennétek a helyembe? Nagyon kényes téma!?
Párom 34 én 25 éves vagyok.
Van egy fiúnk,kit 17 hónapos korában idén márciusban (3,5 hónapja)elvesztettünk.
Nem szeretnék arra kitérni,hogy hogyan éljük ezt meg.
Én pszichiáterhez járok.Párom nem akar semmi segítséget elfogadni,azt mondja,hogy ő maga ezt fel tudja dolgozni.Nagyon makacs és önfejű.
Beszéltünk már többször is az újbóli gyermekvállalásról.
Kisfiúnknak egyébként is szerettünk volna testvért és pont igy terveztük,a korkülönbséget.
Párom nem igazán szeretne még próbálkozni.Az elmúlt 2 hónapot viszont végig próbálkoztuk,sajnos sikertelenül.
Azt mondta párom,csak miattam hajlik a dologra,mert én annyira szeretném.Azt már letisztáztuk,hogy semmiféleképpen nem pótlás lenne a következő baba.
Most viszont kiborult a bili.Párom nagyon instabil lelkileg.Ideges,feszült és persze a bánat ami eluralkodik rajta.Mondta egyelőre nem akar babát.Függesszük fel a próbálkozást.Hogy mikor szeretne,nem tudja.Kért hogy legyek türelmes.
Én mit tehetnék?Erőszakkal nem kényszeríthetem arra amit ő nem szeretne.Várok.De meddig?Ezt nem tudja senki.Ő se.
Aggaszt rettenetesen.Én igy nem tudok élni.
Nekem az életem a gyerekem volt és szeretném,ha újra lenne kiért érdemes élnem.Minden vágyam egy baba.Beszélni nem tudok párommal mert elutasítja és ideges lesz.Ha mondom,kérjen ő is segítséget,ellenkezik.
Mit tehetnék?Mi az az idő amit várhatnék?Tudom ez buta kérdés,de egy picit futtassátok le magatokba ezt a helyzetet,hogy ti mit tennétek.Életem végéig nem várhatok.
Párom minden vágya egy gyerek volt.Első feleségével sajnos nem lehetett.11 év után elváltak.Biztos hogy ez neki is hatalmas érvágás,mint nekem.De ez vigasztal egy kicsit,hogy tudom mennyire gyerek centrikus.Viszont nagyon félek.Éveket nem szeretnék várni.
Sajnos nem a hatalmas tűrőképességemről vagyok híres.Tudom,ez egy próbatétel a sorstól vagy akármitől.Nagyon nehéz.Fáj a fiúnk hiánya,elvesztése és most ez is,hogy párom időt kért.Csak kérdés mennyit.Hihetetlennek tűnik,hogy 1-2-3 hónap után másképp gondolná.Mit javasoltok?Ti mit tennétek?
Szerintem mindketten várjatok még dolgozzátok fel a kicsi elvesztését, egy gyereket vesztettetek el amit 3.5 hónap alatt nem lehet feldolgozni.
Fiatal vagy még akár évekig is várhattok a következő babával.
Én csak 12 heten vetéltem el de ahhoz is hónapok kelletek mire feldolgoztam.
Köszönöm a válaszokat!
Igazából mindegyikből azt szűrtem le,hogy türelmesnek kell lennem.De vajon meddig?Tudom,erre nincs helyes válasz.
Ti mennyit várnátok tétlenül?
Kedves Emerencia!
Persze,hogy nem vagyok túl rajta.Hogy is lennék!Hisz még most is a pici fiam az életem értelme.Nehéz nélküle nagyon. :( Rettenetesen hiányzik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!