Ki mikor vállalta be az első gyermeket?
25 éves voltam amikor elhatároztam,gyereket akarok.26 évesen megszültem.
Tökéletes időzítés volt.
24 évesen egyáltalán nem korai,ha biztos a kapcsolatod és a körülmények is adottak.Sőt,szerintem az épp ideális lenne.
De szerintem ezt úgy pontosan előre megtervezni nem lehet,akkor vállalj babát,amikor úgy érzed itt az ideje.Persze számolgatni,gondolkozni lehet.
Én 26 éves voltam,amikor a kislányom született,nem bántam meg már 5 éves elmúlt és már van egy öcsije meg egy hugija :)
Nincs ideális kor...
Akkor vállalj babát, ha
- olyan a párod, férjed, akivel közösen tervezitek a babát
- nem árt, ha addigra van szakmád, munkád
- és az anyagi feltételek legalább olyan szinten adottak, hogy ne másra kelljen szorulnotok.
Hogy ez mikor érkezik el, és valaki mikor érik meg az anyaságra, teljesen egyénfüggő.
Én 30 évesen szültem az elsőt, most 32 vagyok és szeretnénk kistesót. Azért nem vállaltunk hamarabb, mert tanultunk, lakást vettünk, buliztunk, utaztunk, igazából a kislányom is "becsúszott", nem tervezett gyerek volt, de nagyon nagy volt az öröm. Én most sem csinálnám másképp.
Az egy dolog, hogy te mit szeretnél, és egy másik, hogy mit hoz az élet. Egy gyerekhez azért nem árt egy nagyon jó apuka és némi anyagi biztonság, ahhoz pedig azért sokat kell tenni és dolgozni. Muszáj a jövőre is gondolni, hiszen ha nincs jó szakmád, gyakorlatod, hol tudsz elhelyezkedni 25-26 évesen gyerekkel? Jóval nagyobb hátránnyal indulsz majd, ezt is számításba kell sajnos ma már venni. Amúgy valóban a 22-25 éves kort tartják az orvosok a legideálisabbnak gyerekszülésre.
22évesen végeztünk az egyetemmel, dolgoztunk pár hónaphot, és akkor döntöttünk úgy, hogy akkor jöjjön a baba. Akkor már 5éve voltunk együtt, anyagi háttér megvolt, nem volt indok, hogy miért ne :) Mindenki mondta, hogy nagyon fiatalok vagyunk, de végül felnőttünk a feladathoz :) Aztán 24évesen jött a kistesó. Szerintem ennél jobb időzítés nem volt :)
Egy 2éves és egy 3 hónapos babó anyukája :)
30évesen szültem.
Szültem volna hamarabb is,csak sem az anyagiak,sem az ideális társ nem volt meg. Nem szerettem volna felelőtlenül apa nélkül,a szüleim nyakára gyereket szülni!
Anyám engem viszont 19évesen szült,utána 23 és 28évesen.
Nem korai a 24év,nem lehet hogy anyukád is későn szült?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!