Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért nem védheti a törvény...

Miért nem védheti a törvény azokat a leendő anyukákat az új gyes rendszer alól akik orvosi papírokkal tudják igazolni, hogy tegyük fel x év sikertelenül próbálkoznak?

Figyelt kérdés
Az én gyerekem aki esetleg csak orvosi segítséggel tud majd megfoganni pedig már 1 éve próbálkozunk miért nem lehet itthon velem 3 éves koráig? Ő miről tehet egyáltalán?
2009. jún. 30. 13:44
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Lassan már örülni fogtok az új törvényeknek!Úgy fel vannak itt lázadva egyesek! Igen is sokat számítana agyereknek az az egy év is ! Persze nem nagy összeg az a 28000ft de a semmitől több!
2009. jún. 30. 14:22
 12/16 anonim ***** válasza:
30%

Erről igen sok vita volt már itt az oldalon. Én speciel baromira örülök neki, hogy a gyed-et a tényleges munkában töltött időhöz kötik. Igen, csípte a szememet, hogy az is ugyanannyit kap, akinek éppen, hogy meg volt a 180 napja és az is, aki már sok-sok éve fizeti az adóforintokat. Ez így sokkal igazságosabb.

Elég sok kisgyerekest ismerek, egyik sem engedhette meg magának, hogy a 3. évben otthon maradjon. Mindegyik visszament dolgozni. Akkor kinek is volt jó a 3. év? Akinek nem volt munkahelye ahova vissza tudott menni vagy aki megengedhette magának, hogy nem megy vissza dolgozni.

2009. jún. 30. 14:35
 13/16 anonim ***** válasza:
92%
Pénz ide vagy oda, én otthon maradok majd 3 évig, mert soha az életben a gyermekemmel nem tölthetek majd ennyi időt, ráadásul ebben az időszakban a legfontosabb a kötődés, és biztonság kiépítése. Mindenkinek szíve joga eldönteni mit tesz. Van akinek bejön ez a rendszer van akinek nem, de a döntés a miénk..
2009. jún. 30. 14:47
 14/16 anonim ***** válasza:

Megértelek!

Első babámra egy elzáródás miatt 9 hónapot, másodikra 5 hónapot vártunk. most a harmadik projektünk 11. hónapja tart. mert mindenki magam dönti el mennyi gyerkőcöt szeretne.

hát ami azt illeti én vagy átesek a másikba vagy nem.. június 23-tól vagyok gyesen.. az a 28 ezer nem annyi, csak 22800 mindenféle levonással. sajnos!

És igenis sokat számít.aki akart az most is el tudott menni dolgozni ha akart.. a gyedet megszakította elment gyesre és dolgozott.. Én itthon akarok vele maradni 3 évig mert a gyerekemmel többet nem lehetek ilyen sokáig együtt.. azért szültem. Tőlem tanuljon meg beszélni, én adjak neki enni..én játsszak vele..Dolgozhatok még eleget mert amire odajutok úgysem lesz már nyugdíj..

persze aki rászorul és van hova visszamennie menjen.. ez egyedi.És ő eszerint mérlegeli a gyermekvállalást is.

de akinek egy sincs még és évek óta küszködik egy babáért... igen az idő sokat számít.. de sajnos csak nekünk.. akik a törvényeket alkotják nagyrészt pasik, és ahogy elnézem az átlagéletkort..

Várakozók!!

nagy drukk a leendő babáitokért!

és ha sikerül: tartalékoljatok a szabadsággal.. ne vegyétek ki csak a gyed/gyes lejártával.. hónapokat nyertek vele a picurkátokkal!

2009. jún. 30. 14:51
 15/16 anonim ***** válasza:

Amúgy érdekes, velem Anyukám 2 évig volt otthon, aztán vitt a bölcsibe, nővérem az oviba, ő meg dolgozni. A kötődést nem ez az 1 év alakítja ki. Vagy legalább is az én esetemben nem így volt.

Most annyi a különbség, hogy a mi gyerekünknek nem lesz hely a bölcsiben.

2009. jún. 30. 15:20
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

Naaa!

A 28.000 Ft is pénz!!!

2009. jún. 30. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!