Ez a törvény még mindig életben van? Még mindig védik azokat a nőket akik valamilyen meddőségi központba járnak, és meg van a meddőség oka?
Leépítés van nálunk. De meddőségibe járunk. Szeretném tudni, hogy ezzel kitudom-e védeni ha a munkáltató fel akar mondani?
(90§ d bekezdés)
Igen érvényben van a munka törvénykönyve.
Csak az a helyzet, hogy valóban védve vagy a kezelések ALATT, de két kezelés KÖZÖTT nem. Sajna nem egyértelműen van megfogalmazva, így ha pl. beültetésre várva vizsgálatokra jársz, akkor védve vagy, de ha egy sikertelen beültetés után vársz a következő lehetőségre, akkor nem.
A dokiddal beszéld meg, ő talán tud adni olyan igazolást, ami szerint még folyamatban vannak a vizsgálatok, plusz ezerrel drukkolok, hogy egyből összejöjjön a baba:D
Köszönöm szépen a választ!
Már meg voltak a kivizsgálások, és kiderült, hogy a bal petevezetékemet ki kell venni. Május 12-én lesz a laporoszkópiás műtétem. Utána ha meg van az is, akkor irány az első lombik beültetés.
Akkor védve vagy addig, amíg le nem zárul az első beültetés. Reméljük utána meg már azért leszel védve, mert terhes vagy:)
Hajrá!
Ez mennyire tipikus magyar történet, ahány (hozzáértő) ember, annyi olvasata van a törvénynek :(
Nem én, hanem egy ismerősöm az érintett lombik ügyben, én is utánanézettem munkajogásszal, ő is megkérdezte a klinikán. Nekünk a következőket mondták: a klinika 30 napra adja ki az igazolást, hogy kezelés alatt állsz (ez újra és újra megkérhető), tehát ha innen nézzük folyamatos a kezelés. A munkajogász pedig lényegében azt mondta, hogy amíg megvan a következő időpontod, hogy mikor kell menni, addig folyamatosnak kell tekinteni a kezelést. Na, most légy okos :(
Köszönöm a válaszokat!
Igen, így nehéz okosnak lenni, hogy az egyik munkajogász ezt mondja a másik meg azt. Szerintem még nekik sem nagyon tiszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!