Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van olyan aki nem tervezte a...

Van olyan aki nem tervezte a babát de mégis "becsuszott"?

Figyelt kérdés
Megtartsam vagy sem? érvek ..ellenérvek...
2012. márc. 27. 13:18
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
24 éves vagyok, és 30 hetes kismama. Tavaly májusban ismertem meg a párom, augusztus végén pedig teherbe estem. 1 percig nem vacilláltam, hogy megtartsam-e, mert szerettünk volna babát, csak nem gondoltuk, hogy ilyen hamar összejön. Viszont mi 2 hónap után összeköltöztünk.(Bár ti is megtehetitek még, ha van rá lehetőségetek)Emellett neki és nekem is volt/van biztos állásunk. :-)
2012. márc. 27. 13:38
 12/25 anonim ***** válasza:
24 évesen nem vagy fiatal a babához, a mi babánk tervezett volt és 24 évesen lettem terhes, májusban szülök, és soha nem fogom bánni, hogy 25 évesen anya leszek! Mi idén márciusban voltunk 3 évesek! Szerintem tartsd meg, mert ha évek óta lennétek együtt, akkor se garantálja senki, hogy örökre együtt maradtok a pároddal!
2012. márc. 27. 13:39
 13/25 anonim ***** válasza:
24 év, akkor már nem vagy hozzá olyan fiatal, úgy értem emiatt megtarthatod, már nem 17 vagy úgy nem javasolnám. Én 29 évesen szültem az elsőt, már nagyon nagyon vártuk sajnos ő előtte ugyanis kétszer spontán elvetéltem (missed ab), na az borzasztó. Nagyon szerettem volna kb.23-25 korom körül szülni, szerintem (de ezt mindenki maga tudja, érzi)az a legideálisabb kor szülni. Hangsúlyozom én szerintem. Pici lányom éppen ma 17 hónapos. Imádjuk őt a férjemmel, ő érte érdemes élni! Most tervezzük a kistesót, már 6. hónapja próbálkozunk, akinek becsuszott el sem tudja képzlni milyen az, hogy nagyon várni egy babára, de igaz én sem tudom elképzelni, milyen dilemázni mgtartsam-e! Én végig azon izgultam ne hogy őt is elveszítsem. Most meg remélem a tavasz meghozza nekünk a kistesót is! Viszont az, hogy csak két hónapja ismered a társad tényleg kevés, mert egyedül felnevelni sokkal nehezebb, boldogabb egy gyermek apával. De ha ugy érzitek szeretitek egymást, és ha a párod is örül neki s legalább neki van munkája (mert valóban, bizony pénz is kell hozzá)én szerintem tartsátok meg, mert egy gyermek nagyon nagy boldogság! Én csak leírtam a történetem és a véleményem, remélem azért segítettem. Kitartást és jó döntést kívánok!
2012. márc. 27. 13:39
 14/25 anonim ***** válasza:

Én 24 vagyok és mit meg adnék egy babáért!Ez a hónap úgy néz ki hogy sikertelen!

DE mi együtt lakunk,a vőlegényem és lassan 2,5 éve vagyunk együtt!

Az első perctől kezdve ahogy megismerkedtünk,tudtuk hogy együtt fogunk megöregedni!De bárhogy is szeretnék babát 2 hónap után nem lenne az az Isten hogy megtartsam!

Abszolút nem ismeritek egymást,nem laktok együtt,egy gyerek hatalmas változás 2 ember életében!2 hónap után még egymás társaságát kellene hogy kiélvezzétek hogy MEGISMERJÉTEK!Ráadásul egy gyerek iszonyatos felelősség!

Persze hallottunk már "boldogan éltek míg meg nem..." történeteket de erre a mai világban mennyi az esély?

Szerintem ne tarts meg!:(

2012. márc. 27. 13:41
 15/25 A kérdező kommentje:
Mindkettönknek van állása..nem ezzel van a gond...csak nem ismerjük még egymást annyira..és nem tudom mire számithatok tölle késöbb...de az is igaz hogy sose lehet tudni hogy meddig tart egy kapcsolat...
2012. márc. 27. 13:43
 16/25 anonim ***** válasza:

Ebben a kérdésben szerintem a pároddal kellene beszélni, hogy ő hogy látja és te hogy látod, hidd el 1-2 hét és megvan a válasz.

Pl: a barátnőm (24 volt) 1hó után elsőre teherbe esett a most már férjétől és már 5 éve együtt vannak közben lett még egy babájuk mindegyik "buli baba" nekik. Nagyon boldogok.

Van egy másik példa is szintén barátnő: 5 év után vállaltak gyereket és ahogy megszületett a kicsi, fél évre rá el is váltak.

Mi a párommal 2 éve vagyunk együtt és több, mint egy éve tervezzük csak még nem jön egyéb egészségügyi okok miatt és ez idő alatt tudtam meg, hogy ő tényleg mellettem áll mindenben és mindennél jobban szeret ez idő alatt egy veszekedés nem volt csak kisebb szakmai viták:) de ez kell:)

így tessék sokat beszélgetni a leendő apukával és hidd el hamar meg lesz a válasz.

2012. márc. 27. 13:47
 17/25 anonim ***** válasza:

Én sem ismertem meg 3 hónap alatt, de addigra már bőven egymásba szerettünk, és ezért tudtam, hogy nem véletlen, hogy ilyen hamar összejött.

Szereted? Szerelmes vagy belé? És ő mit érez irántad? Mert a párom már az 1. együttlét után tudta, és éreztette velem, hogy ez nem pár hónapra szól részéről. Én is ugyanígy éreztem iránta. 30 hkm

2012. márc. 27. 13:55
 18/25 anonim ***** válasza:
86%

Természetesen tartsd meg, hiszen Benned cseperedik, a Te húsod, a Te véred, Ő egy Ajándék Neked!

Hány éves vagy? Hányadik lenne a gyermek?

Nekem már 12 éves volt a nagy fiam (és természetesen hallani sem akart kistesóról), amikor 36 évesen "becsúszott" a terhesség. Nem terveztünk második gyereket sem (bár én mindig is szerettem volna), ám mégis első gondolatom az volt, hogy megtartom, mert a sors valószínűleg így rendezte el nekem azt, hogy ne öregedjek meg túl hamar, vagy mit tudom én! Meg aztán az a picinyke élet ott az anyaméh biztonságában vajmi keveset tehet arról, hogy megfogant, Ő csak élni akar, megszületni, szeretni és erre engem választott!!! Én nem bántam meg, már 2,5 éves a pici, de bearanyozza az életünket az elevenségével, a cserfességével, minden mozdulatával, ölelésével, kis szavaival, nyiladozó értelmével és az anyaság gyönyörű érzésével! Szóval, szerintem mindenképpen tartsd meg, hacsak olyan egetverő akadálya nincs, hogy pl.: nincs hová hazavinni vagy ha súlyosan veszélyezteti az egészségedet. Mert a többi már jön magától! Lesz tejed, amivel táplálod, lesz szeretet, ami élteti ( és téged is), kisruhákat lehet kapni rokontól, szomszédtól, családsegítőtől, de azt az örömöt és boldogságot, amit az a felcseperedő élet, a babaillat, az anyaság földöntúli öröme okoz Neked, nem találod meg máshol! És boldog leszel, hidd el, ha meg elveteted, lehet, hogy (jó esetben) örökre bűntudatod lesz, hiszen egy valószínűleg értelmes lényt fosztasz meg az élet lehetőségétől.

2012. márc. 27. 13:58
 19/25 anonim ***** válasza:
75%
Mi a férjemmel csak 2szer nem védekeztünk, mindkétszer terhes lettem:)! A korod az nem szempont, nem vagy fiatal, 24 éves nő az már érett felnőtt nő. Én személy szerint nem vagyok annak a híve, hogy valaki 30 után kezdjen el családot tervezni. Oké nem 16, vagy 20 évesen kell, de a 24 az teljesen átlagos és ideális. Én most 28 vok és a másodikat várom épp és ha visszajövök majd gyesről lesz még 40 évem, hogy a karrieremet építgessem, de a nőt nem arra találták ki, hogy 40-50 évesen váljon anyává. Persze azt sem ítélem el, mert egyrészt mindenki maga tudja, másrészt vannak azért olyan egészségügyi okok ami miatt esetleg nem jön össze időben. Az már nyomósabb indok, hogy 2 hónapja ismered a párod, viszont az is olyan dolog, hogy ha akkora nagy szerelem és el tudjátok képzelni azt, hogy együtt maradtok egy életen át, akkornincs a babának semmi akadálya. De én még szerintem lehet, hogy pasi nélkül sem tudnám elvetetni. Hozz helyes döntést és neeeeee érezd magad fiatalnak egy babához! Nem vagy az!!!!!!!! Illetve ha mégis úgy érzed akkor legközelebb védekezzetek, ami egyébként 2hónapos kapcsolatban azért alap!
2012. márc. 27. 14:02
 20/25 anonim ***** válasza:
Nem vagy fiatal az anyaságra szerintem.Én 23 vagyok,és tervezzük a babát..:)
2012. márc. 27. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!