Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 47éves vagyok gyermektelen....

47éves vagyok gyermektelen. Már volt egy lombik programon 3 évvel ezelőtt, de nem sikerűlt. Nem tapadt meg az embrió. A férjem 62 éves, és van egy 36 éves saját fia. Van még remény a gyerekre, és milyen nagy a kockázat? Judit

Figyelt kérdés
Szeretnék tanácsot kérni, hogy elkezdjük-e a programot a Kaáli Intézetben? Köszönöm a segítségüket. Judit
2012. márc. 19. 06:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%

Ne!

Még ha terhességet ki is tudod hordani, egy babához, kisgyerekhez jó fizikai erőnlét kell.

Emelgetni,hajolgatni, szaladni utána stb. Ezt én néha 30 évesen nehéznek érzem, nemhogy 47 és 62 évesen!

De számtalan érv van, még ellene. Nem szép ilyet mondani,de a férjed nem biztos,hogy megérné akár a 20 éves szülinapját. És akárhogy is nézzük, egy 20 éves, még nem felnőtt. Szüksége van a szüleire!

2012. márc. 19. 07:57
 12/22 anonim ***** válasza:
62%

Kevés az esélyetek a sikeres lombikra. Elég nagy megterhelés mind testileg mind fizikailag a lombik program, gondolom ezért is hagytatok fel vele 3 évre. A te szemszögedből szerintem még nem lenne késő, de férjed már eléggé benne van a korban. Ha vállalod, hogy akár egyedül is felneveled akkor még nyugodtan próbálkozzatok.

Remény mindig van, a kockázat ugyan nagyobb, de a vizsgálatok már nagyon jók.

2012. márc. 19. 08:04
 13/22 anonim ***** válasza:
52%
Nem tudom mit vagytok annyira ellene! Összvissz 7 éves voltam mikor édesapám meghalt... pedig egészséges ember volt csak rosszkor volt rossz helyen... a sors tudjátok.. mindenkinek más van megírva..
2012. márc. 22. 12:07
 14/22 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem ne. Én 33 voltam, apuka 40 mikor megszületett természetes úton a kisfiam. Most három éves múlt. Most még nincs is gond, de bizony már én is azon gondolkozom, hogy mi lesz 15-20 év múlva. mikor talán fiúként legnagyobb szüksége lenne az apjára, akkor 65-70 évesen mit fog tudni neki nyújtani apukája. És én? Már most is sokszor nehéz felállni a szőnyegről játék után. (mondjuk nekem van egy kis gondom is a csontjaimmal).

Személyes véleményem az, hogy ha van lehetőségük, akkor vegyenek magukhoz, ha nem is örökbe, egy nagyobb gyereket. Tegyenek valamit annak érdekében, hogy ne maradjanak egyedül idősebb korukra, legyen egy gyerek akit szerethetnek, babusgathatnak, kényeztethetnek, de a saját gyerek jövője érdekében, ne kezdjenek bele. Most Ön ugye 47, mire megszületne a baba már a 48-on is túl lenne, férje meg a 63,64 felé. Én nem csinálnám, akármennyire is szeretnék saját gyereket.

2012. márc. 24. 14:54
 15/22 anonim ***** válasza:
75%
Képzeld el: kb 8 évesen meghal az apja. 25 évesen az anyja is. Testvérei nincsenek. Ki fogja támogatni, szeretni, ki lesz a családja? Mi lesz vele, ha munkanélküli lesz, kinek büszkélkedik a gyerekével, kire bízza, ha beteg... Szerintem orvosilag is minimális az esély, de ez így van rendben. Inkább élvezzétek eddigi munkátok gyümölcsét, ha tehetitek, utazgassatok, kiránduljatok, tartsatok kutyát/macskát.
2012. márc. 24. 16:58
 16/22 anonim ***** válasza:
48%

jézusom ne..

ugye ezt nem gondoltátok komolyan?

a nagyanyjának szeretnél kinézni vagy 10 évesen árván hagyni?

ne nevettessétek ki magatokat !

elnézést de ez abszurd..

2012. márc. 24. 21:03
 17/22 anonim ***** válasza:
51%
az én válaszom,igen!ha úgy érzed,hogy kész vagy gyermeket vállalni,és a tested még ezt engedi,akkor igen!van példa körülöttem,nem attól függnek kapcsolatok,hogy az apuka hány éves...67 leszel maikor ő 20...egy 67 éves nő,ma még aktívnak számít.és van olyan aki 40 évesen feladja a gyereknevelést...ha magadban érzel erre erőt,akkor tedd!!!
2012. márc. 25. 01:53
 18/22 anonim ***** válasza:
54%
előző vagyok,még annyi,hogy ha megpróbáljátok és sikerül,az a sors ajándéka,ha nem ...még esélyt sem adsz magadnak és neki,hogy megszülessen...nem mit érzek majd 47 évesen,de most leszek 40,és nem vetettem még el a gondolatot,hogy ne legyen 4.baba:-)és nem gondolok ilyenekre,hogy ha meghalok,akkor mi lesz...holnap is lehet tragédia,amikor az ember még csak 20 éves...én így látom,biztosan le leszek szólva.
2012. márc. 25. 01:57
 19/22 anonim ***** válasza:
49%

Nagyon sajnálom,hogy nem született korábban kisbabád.Tényleg a legszebb dolog anyának lenni,de a te és a párod korában önzőség lenne babát vállalni.

1.Terhességi kockázat jóval magasabb nálad.Mi lesz,ha beteg babád születik,ki fogja ápolni,ha esetleg ti is leestek a lábaitokról?

2.Senki nem tudja meddig fog élni,de racionálisan nézve a gyermek 20éves korában már te is a 70hez leszel közel.Azzal telne a fiatalsága,hogy titeket támogat.

3.Én 24 voltam mikor az elsőt szülte,28 mikor a másodikat mégis volt,hogy hulla fáradt voltam estére.Nem könnyű a 24órás szolgálat,hogyan bírnátok ez ennyi idősen?

4.Egy gyermeket anyagilag is tudni kell támogatni,nem tudom,hogy a nevelése,taníttatása stb nyugdíjas korotokban hogyan menne.

Azt gondolom,hogy a sors nem akarja,hogy ennyi idősen szülővé váljatok és ezért nem sikerül!

A természetet pedig nem kéne megerőszakolni (lombikprogrammal)!

2012. márc. 25. 12:18
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

Hááát... Nem tudom, én 23 vagyok, remélhetően most jön a pici.

Szerintem nem lenne érdemes - a pici szempontjából. De az orvos még jobban meg tudná mondani.

2012. márc. 26. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!