Ket vagy tobb gyerekes anyukak, mit jelent nektek a mosogatogep? (folyt lent)
Az egyik válaszra reagálva: mi addig tetriszeztünk a "hatalmas" méretű konyhánkban, míg be nem tudtunk tenni egy mosogatógépet. A konyha méretei 1,85 x 1,9 m :)
Aranytáblán kéne a feltalálója nevét hirdetni! Még csak ketten voltunk, amikor megvettük (12 terítékes Indesit), azóta a 3. csemeténket várjuk. Napi egyszer biztos, hogy megy. Vízben, energiában sokkal kevesebbe kerül, mintha kézzel mosogatnál. Az, hogy milyen szer jó bele, neked kell kitapasztalnod: ugyanaz a gép, teljesen másképp működik, ha a víz keménysége más. Nekünk most (vidék, közepesen kemény vízzel) Lidl-s tabletta és Calgonit só vált be (én öblítőt nem használok). Havi egy tisztítófolyadékos és/vagy ecetes mosogatást csinálok.
Nekem anno a férjem mondta, hogy vegyünk már, hülyeségnek tartottam... még nem volt baba, de csak rászántam magam, mert barátnőm olcsón eladta az övét. Valóban aranytáblába foglalnám a nevét annak, aki kitalálta. :) Kis melegvizes öblítés után tettem be a dolgokat (nem nagy meló, megnyitom a csapot, és úgy pakolom be, hogy előtte a víz alá tartom), de csodaszépre mosott mindent. Azóta elköltöztünk és itt nincs, megveszek már érte. 1 hónap múlva költözünk, ott megint lesz, nagyon várom. Pláne, hogy már van egy 1 éves kisfiam, és valóban sok időt elvesz a mosogatás. Víztakarékos, szépen mosogat, időt takarítasz meg, és amiért még különösen szerettem, ha jött valaki, nem állt a mosatlan a konyhában, csak gyorsan bedobáltam a gépbe.
Megéri!
Nekünk már akkor is volt, amikor ketten voltunk még, hiszen akkor is jöttek hozzánk vendégek is, meg ha nem volt még benne sok edény, akkor csak leöblíttettem a benne levőket, és akkor csak 2 naponta indítottam el a mosogatást.
Hogy szépen mosogat-e? Olyan helyeket elmos az edényen, amikhez kézzel esélytelen, hogy hozzáférj. Meg aztán én nem tudok 70 fokos vízbe belenyúlni, gondolom te sem, de a gép akár olyannal is mosogathat. Ami nem mindegy, hogy mit teszel bele. Én most a Somat gélt használom, amelyik kétféle van egyben, nagyon jó! Bosch gépünk van. Vegyetek mindenképp!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!