Ket vagy tobb gyerekes anyukak, mit jelent nektek a mosogatogep? (folyt lent)
Szia!
Nekünk beépített idesit van, meg vagyok elégedve vele. 12 terítékes, még akkor vettük, mikor még csak ketten voltunk a párommal. Akkor nagynak tűnt, azt hittem sosem fogom tele rakni. Aztán már naponta elindítottam akkor is, mikor ketten voltunk. Most két gyerek is van, igaz az egyik még baba, de így is naponta kétszer indítom! Én már nem tudom elképzelni az életet nélküle!! Arról nem beszélve, hogy ha mindezt folyó víz alatt mosogatnám, akkor rengeteg vizet pazarolnék. Én meg teleengedett mosogatóba nem tudnék mosogatni, undorodom tőle...
És a tisztaságról, szerintem tisztábbak, ragyogóbbak az edények, mintha kézzel mosnám őket! Csak ajánlani tudom, hogy szerezzetek be egyet, meg fog változni az életetek:-)
Nekünk van és én nagyon hálás vagyok érte.
Akkor vettük, amikor a 2. babámmal voltam terhes és új lakásba költöztünk, így eleve úgy alakítottuk ki a konyhát, hogy beférjen.
Teka márkájú teljesen beépíthetőt vettünk és teljesen jól működik, immár 3 éve.
A rászáradt dolgokkal a sima programok nem nagyon boldogulnak, viszont van rá külön program is, de azt nem szoktam használni, mert sokkal több vizet és áramot fogyaszt.
Én úgy csinálom, hogy esténként szoktam elindítani. Napközben a mosogatóban gyűjtögetem az edényeket, mert akkor nem szárad rá semmire a maradék. Nagyon ritkán van olyan, hogy annyi edény összegyűlik, hogy napközben is el tudjam indítani, így viszont sokkal gazdaságosabb, hogy összevárom az edényeket. Szerencsére olyan a mosogatónk, hogy csak akkor látsz bele, amikor közvetlenül odalépsz és a konyhánk sem egy átjáró, hanem egy sarokban van, így senki sem látja, hogy a mosogatóban van valami.
Én nagyon szeretem amiatt is, hogy az tányérok, poharak olyan "ropogósan" tiszták lesznek, ilyet kézi mosogatásnál sosem tapasztaltam még. A zsíros műanyag edények is makulátlanok lesznek (jaj, azokat úgy utálom mosogatni!).
Az inox edények és az evőeszközök is csillognak-villognak, szóval én csak jót tudok mondani róla.
Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy a bepakolása nem úgy van, hogy csak bedobálod az edényeket 1 perc alatt és kész, szóval az is eltart egy ideig, de lényegesebben kevesebb, mint ha mindent kézzel mosnál el.
Szóval, ha van rá lehetőségetek és van hová tenni a konyhában (mindenképpen a mosogató közelébe érdemes tenni a kényelem miatt, meg hát a víz- és a lefolyó bekötés miatt is), akkor meleg szívvel ajánlom!
Hozzá való cuccokból jók a noname saját márkások is (DM, Tesco, Aldi, Lidl stb), mert az agyonreklámozott drága Somat és társai semmivel sem tudnak többet.
Én is csak csatlakozom. Nekünk is beépített , indesit, 12 terítékes van, mint az elsőnek, és igen... először azt hittem én is, hogy 'te jó ég ezt én sose rakom tele".
Dehogyisnem! :)
Eyébként tényleg szépen mosogat de attól is függ egyébként h melyik "mosogatószert" használjuk.
Nemcsak a mindennapokban tesz jó szolgálatot, hanem akkor is ha pl. nagyobb vendégség van, nem kell még külön vackolni a sikálással. Plusz- és ugye ez sem egy mellékes szempont- könnyen el lehet rejteni, a nem mutogatnivaló edényeket, tányérokat 1-1 evés után....:))
Már annyira hozzátartozik az életünkhöz, mint a mosógép. :-) 12 terítékes Zanussi van, abszolút elégedett vagyok. Alig van hangja, többnyire éjjel megy, egyáltalán nem zavaró.
Poharakat pl. soha az életben nem fogsz tudni olyan csillogóra mosogatni, mint a gép! De a legzsírosabb tepsi vagy jénai is tökéletesen tiszta benne.
Nagyon nagy segítség (két gyerekem meg egy pocaklakóm van) és megfizethetetlen, hogy még főzés közben is rend tud maradni a konyhában, mert amit már nem használok, teszem is bele a gépbe. Ha megtelt, elindítom.
Régebben mindig gondot okozott, ha nagyobb vendégség volt nálunk, hogy mindent elpakoljak, elmosogassak, stb. Most semmi gond, be a gépbe, a többit ő intézi. Öt perc alatt rendet lehet vágni a konyhában általa. Nagyon örülök, hogy megvettük!
Nalunk a lakas mindig tiszta, akarki johet nalunk, nem fogok szegyenkezni a rendetlenseg miatt.
Segitseg:
-mosogatogep (szuper!!! A konyha mindig tisztanak tunik, mert a mosatlan a gepben gyulekezik)
-swiffer (szuper!!! minden port felszed a padlorol, utana mar csak egy gyors felmosas alvasidoben. PAdlofutesunk van es ezert csak 1 szonyeg. Porszivozni igy eleg hetente egyszer)
Mi már szinte felnőttek voltunk, amikor a szüleim vettek egyet. Apu beszélte rá anyut, aki nem is akart igazán...
Azóta úgy hívja "az áldás"..
Kiszámoltuk, hogy fele annyi melegvíz-fogyaszásunk lett, ezáltal az áramfogyasztás is csökkent (bojler). A megtakarított időről ne is beszéljünk. Az edények pedig csillognak villognak. Egy hibát viszont elkövettek....Nem nézték a decibelt amivel megy, és nagyon hangos (fajtája/márkája válogatja), zavaró mert 1 légtér a konyha étkező nappali....
Ha a saját konyhám mérete engedi lesz nekünk is , de 1,65 nm-be nehéz beszuszakolni:( majd a következő alkalommal:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!