TSH-nak valóban 1 körülinek kell lennie? Akinek magasabb, soha nem fog sikerülni a baba, ha nem kezelik?
Én párhuzamosan járok az endodokimhoz és a meddőségibe. Nagyon jól összedolgoznak. :-)
Nekem a meddőségiben sem vették észre, mert nem voltak tipikus tüneteim, és eszükbe sem jutott TSH-t nézetni. :-(
Szóval mindkettőt ajánlom. :-)
2.5-ig teljesen jó, ne aggódj:) 3 fölött nehezebb a teherbeesés és a babának sem olyan jó!
De a TSH az javítható, könnyebb, mint az FSH.
Remélem segítettem.
K.
köszi!
most már elmegyek az endokrinológushoz, ha már lett időpontom.
pár nap múlva megyek az endokrinológushoz. Ez a 2. clostis hónapom. ha nekem is felír valamit az orvos, lehet együtt szedni clostival?
attól félek, hogy majd elküld, hogy ne akarjam én megmondani, hogy magas a tsh-m, mikor több orvos is (nőgyógyász) azt mondta, hogy jó, akkor miért nem hiszem el. erre tutira ad valamilyen gyógyszert? nem fog hülyének nézni, hogy mit pattogok, hiszen 4-ig jó a tsh?
Amikor én mentem az endodokihoz, még nem tudtam hogy mi az a TSH, a leletemen csak azt láttam, hogy határon belül van (3,9 volt) és azt hittem, minden rendben. Meglepődtem, amikor kaptam rá gyógyszert. A te értéked annyira nem magas, lehet, hogy most még nem kapsz gyógyszert, de el nem fog küldeni, ha normális a doki. Ha ez két különböző vérvétel eredménye abbana sorrendben, ahogy leírtad, akkor a TSH-d emelkedik, és erre akkor is figyelni kell, ha még nem kell gyógyszerezni. Lehet, hogy még az elején figyeltél fel rá, és később romlana a helyzet. Amúgy az én endodokim mesélte, hogy meddőségis doki kért már olyat tőle, hogy pontosan 1-re állítsa be a beteg TSH-ját. :-)
És a legfontosabb szerintem, hogy nem mi vagyunk a dokikért, hanem ők értünk. Ha fölöslegesen aggódunk, akkor az a dolguk, hogy megnyugtassanak, nem az hogy bunkózzanak. De szerintem fog neked adni gyógyszert erre, ha kis dózisban is.
Majd írd meg, mit mondott, kíváncsian várom.
igazad van, de a clostit már megkaptam, s a nőgyógyász nem mondta, hogy baj lenne a tsh-val. pedig külön rákérdeztem, de azt mondta, hogy ezer dolog befolyásolja az értékét (életkor, évszak...).
most már befejezem a 2. clostis hónapomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!