Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » TSH-nak valóban 1 körülinek...

TSH-nak valóban 1 körülinek kell lennie? Akinek magasabb, soha nem fog sikerülni a baba, ha nem kezelik?

Figyelt kérdés
nekem 2,05 és 2,53 volt.

2012. febr. 11. 09:22
1 2 3 4
 11/33 Manka68 ***** válasza:

Én párhuzamosan járok az endodokimhoz és a meddőségibe. Nagyon jól összedolgoznak. :-)

Nekem a meddőségiben sem vették észre, mert nem voltak tipikus tüneteim, és eszükbe sem jutott TSH-t nézetni. :-(

Szóval mindkettőt ajánlom. :-)

2012. febr. 13. 18:19
 12/33 anonim ***** válasza:

2.5-ig teljesen jó, ne aggódj:) 3 fölött nehezebb a teherbeesés és a babának sem olyan jó!

De a TSH az javítható, könnyebb, mint az FSH.

Remélem segítettem.

K.

2012. márc. 3. 11:24
 13/33 A kérdező kommentje:

köszi!

most már elmegyek az endokrinológushoz, ha már lett időpontom.

2012. márc. 3. 12:07
 14/33 A kérdező kommentje:

pár nap múlva megyek az endokrinológushoz. Ez a 2. clostis hónapom. ha nekem is felír valamit az orvos, lehet együtt szedni clostival?

attól félek, hogy majd elküld, hogy ne akarjam én megmondani, hogy magas a tsh-m, mikor több orvos is (nőgyógyász) azt mondta, hogy jó, akkor miért nem hiszem el. erre tutira ad valamilyen gyógyszert? nem fog hülyének nézni, hogy mit pattogok, hiszen 4-ig jó a tsh?

2012. márc. 10. 17:49
 15/33 Manka68 ***** válasza:

Amikor én mentem az endodokihoz, még nem tudtam hogy mi az a TSH, a leletemen csak azt láttam, hogy határon belül van (3,9 volt) és azt hittem, minden rendben. Meglepődtem, amikor kaptam rá gyógyszert. A te értéked annyira nem magas, lehet, hogy most még nem kapsz gyógyszert, de el nem fog küldeni, ha normális a doki. Ha ez két különböző vérvétel eredménye abbana sorrendben, ahogy leírtad, akkor a TSH-d emelkedik, és erre akkor is figyelni kell, ha még nem kell gyógyszerezni. Lehet, hogy még az elején figyeltél fel rá, és később romlana a helyzet. Amúgy az én endodokim mesélte, hogy meddőségis doki kért már olyat tőle, hogy pontosan 1-re állítsa be a beteg TSH-ját. :-)

És a legfontosabb szerintem, hogy nem mi vagyunk a dokikért, hanem ők értünk. Ha fölöslegesen aggódunk, akkor az a dolguk, hogy megnyugtassanak, nem az hogy bunkózzanak. De szerintem fog neked adni gyógyszert erre, ha kis dózisban is.

Majd írd meg, mit mondott, kíváncsian várom.

2012. márc. 11. 04:57
 16/33 A kérdező kommentje:
köszi! írok! és az nem baj, hogy clostit szedek? emellé is adhat TSH-ra gyógyszert?
2012. márc. 11. 08:12
 17/33 A kérdező kommentje:
még annyit, hogy 2 évvel korábban meg 2,3 körül volt. a 2,05 és a 2,53 között 2 hónap telt el!
2012. márc. 11. 08:18
 18/33 Manka68 ***** válasza:
A pm alulműködésre olyan gyógyszert adnak, amiben pontosan az a hormon van, amit a pajzsmirigy nem tud előállítani. Kb olyan, mint a vitaminpótlás. :-) Bármit lehet szedni mellette. :-) Viszont lehet, hogy a clostival meg kéne várni, amíg a TSH-d jó lesz. Ilyen enyhe eltérésnél ez gyorsan megy, de amúgy sem érdemes sürgetni a dolgot.
2012. márc. 12. 04:53
 19/33 A kérdező kommentje:

igazad van, de a clostit már megkaptam, s a nőgyógyász nem mondta, hogy baj lenne a tsh-val. pedig külön rákérdeztem, de azt mondta, hogy ezer dolog befolyásolja az értékét (életkor, évszak...).

most már befejezem a 2. clostis hónapomat.

2012. márc. 12. 13:36
 20/33 A kérdező kommentje:
voltam orvosnál, nem kaptam gyógyszert. szerinte hülyeség ez a mizéria, hogy 2 alatt kell lennie a tsh-nak.
2012. márc. 14. 21:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!