Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » TSH-nak valóban 1 körülinek...

TSH-nak valóban 1 körülinek kell lennie? Akinek magasabb, soha nem fog sikerülni a baba, ha nem kezelik?

Figyelt kérdés
nekem 2,05 és 2,53 volt.

2012. febr. 11. 09:22
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
Nekem 3 volt most januárban.Elküldött a dokim hormonvizsgálatra és mondta,hogy a tsh-ból tudunk kiindülni majd.De szerintem jól tudod.
2012. febr. 11. 09:25
 2/33 anonim ***** válasza:
mi az a tsh???mert még nem hallottam róla!!
2012. febr. 11. 09:28
 3/33 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Van, akinek sikerül a teherbeesés kicsit magasabb értékkel, de nagy a vetélés kockázata. Éppen ezért kell beállítani a pajzsmirigy működést a tervezett terhesség előtt. Pajzsmirigyes kismamákat gyakran ellenőrzik. A TSH a pajzsmirigy stimuláló hormon, magasabb érték alulműködést, túl alacsony túlműködést jelez.

2012. febr. 11. 10:23
 4/33 anonim ***** válasza:
á így már értem!!csak ilyen rövidítéssel meg nem hallottam!!kösz!!
2012. febr. 11. 10:29
 5/33 anonim ***** válasza:
2 babám is sikerült első próbálkozásra és nem vetéltem el, jele se volt (3 as és 3.92es tsh értékkel..)
2012. febr. 11. 10:30
 6/33 A kérdező kommentje:

azért kérdem, mert már 4 nőgyógyásznál is jártam, s mindegyik azt mondta, hogy a TSH rendben van. nem magas.

itt meg folyamatosan azt olvasom a hozzászólások között, hogy 1 alatt kellene lennie.

2012. febr. 11. 10:48
 7/33 anonim válasza:

Szia!

Nekem mérhetetlenül magas a TSH-m (805,7...de lényegében ez csak egy szám, igazából nem tudták mérni). De hormonokkal beállították. Évente járok kontroll vizsgálatra. Az orvosom azt mondta semmi akadálya annak, hogy teherbe essek. Csak akkor fokozottabban kell figyelni a TSH szintet, havonta kontrollálni kell.

Még nem tervezek babát, de azt mondták, hogy ha eljön az idő, emiatt nem kell aggódnom...

2012. febr. 11. 12:20
 8/33 Manka68 ***** válasza:

Nőgyógyászok ritka kivételtől eltekintve sajnos ehhez nem értenek, csak azt nézik, hogy határértéken belül van-e. :-(

Endokrinológus a hormondoki, ahhoz fordulj.

2012. febr. 12. 04:52
 9/33 A kérdező kommentje:
menjek inkább endokrinológushoz vagy rögtön meddőségi központba? ott is értenek a tsh értékhez, nem?
2012. febr. 12. 11:02
 10/33 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen, sajnos a nőgyógyászok csak azt nézik, hogy határértéken belül van, de tényleg 1 és 2 közötti érték a legmegfelelőbb a babához. Nekem 5 körüli volt, mikor észrevették az alulműködést,pontosabban én olvastam utána, mert az sztk-s doki szerint pajzsmirigy nem kell a terhességhez... Előtte sajnos elvetéltem, valószínűleg amiatt. 4 hónap alatt beállította egy endokrinológus és jött a kislányom. Terhesség alatt 6 hetente labor, és gyógyszer beállítás. Teherbe lehet esni, de a gyógyszeres ellenőrzés fontos előtte és a várandósság alatt is! Első lépés sztem egy jó endokrinológus. Sok sikert!

2012. febr. 12. 17:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!