Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Még terhessége előtt szedném...

Még terhessége előtt szedném az E vitamint. Tényleg hizlal?

Figyelt kérdés
2012. jan. 24. 12:36
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Azok állítják, hogy a vitaminok hizlalnak, akik képtelenek voltak megálljt parancsolni a falási rohamoknak, aztán pedig ezt nem hajlandóak beismerni. Mivel mindig is lesznek ilyenek, ezért mindig keringeni fog az a tévhit, hogy a pici vitamin tabletta 30 kg hízást okoz, bármennyire is abszurd és logikátlan ez az elv.

A vitaminok igenis fontosak, és sajnos nem mindig elég a változatos és egészséges táplálkozás. Pl a folsav nagyon fontos az idegcsőzáródásnál, és ez sajnos akkor zajlik amikor a legtöbb nő még nem is tud a terhességéről, ezért lenne fontos már a teherbeesés tervezésekor elkezdeni szedni a terhesvitamint. Sok nő szervezete nem tudja jól hasznosítani a folsavat, ezeknek a nőknek kb napi 20 tál spenótot meg kéne enniük ahhoz, hogy elég folsav legyen a szervezetükben ahhoz hogy az idegcsőzáródással ne legyen gond, ez sajnos Magyarországon elég gyakori probléma.

Én nem bíztam a véletlenre, elkezdtem szedni a vitamint rögtön ahogy abbahagytam a fogamzásgátlót. Eléggé hajlamos vagyok a hízásra, ráadásul a cigit is a babatervezéskor tettem le, mégis csak 5 kilót híztam eddig, most vagyok 32 hetes. Pedig minden nap szedem a vitamint. Annyi a titkom, hogy nem zabálok ész nélkül (pedig tudnék...)

2012. jan. 25. 00:16
 22/24 anonim ***** válasza:
0%
A 10-es válaszoló vagyok,bocsi hogy csak most válaszolók de megvártam hogy forrjon a dolog. A végső dőfést most adom meg, 2 hónapott töltötem kórházba a baba születése előtt, 160 gr-os diétára ítélve és ott nem igazán tudsz össze vissza enni.
2012. jan. 25. 10:41
 23/24 anonim ***** válasza:
Ebben mi volt a végső döfés? A lényeg nem a kórházon van, hanem a szénhidrát diétán amit már korábban is mondtál, tehát ha diétán vagy, alapból nem eszel össze-vissza mindent, saját magad és a baba érdekében is, mindegy, hogy otthon vagy a kórházban vagy. Ez még nem bizonyíték arra, hogy a vitamintól híztál meg. Mások sem feltétlenül egyformán híznak 2 terhességük alatt. Én például pont akkor híztam kevesebbet, mikor szedtem a vitamint. Az elsőnél csak az első 3 hónapban szedtem, akkor is inkább csak 2 naponta, 14 kg jött fel, a másodiknál már végig szedtem minden nap, és csak 9 kg-ot híztam. Nem voltam diétán. Na szóval erről ennyit.
2012. jan. 25. 12:11
 24/24 anonim ***** válasza:
A diabétesz pont nem bizonyíték, de felesleges is ezen vitatkozni. Tökéletesen biztos, hogy tabletták nem hízlalnak, ritka kivételtől eltekintve, de olyankor is inkább vízvisszatartásról van szó. Én részemről feladom, hiszen nekem elég, ha én tudom, hogy mi a helyzet.
2012. jan. 25. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!