Még terhessége előtt szedném az E vitamint. Tényleg hizlal?
Azok állítják, hogy a vitaminok hizlalnak, akik képtelenek voltak megálljt parancsolni a falási rohamoknak, aztán pedig ezt nem hajlandóak beismerni. Mivel mindig is lesznek ilyenek, ezért mindig keringeni fog az a tévhit, hogy a pici vitamin tabletta 30 kg hízást okoz, bármennyire is abszurd és logikátlan ez az elv.
A vitaminok igenis fontosak, és sajnos nem mindig elég a változatos és egészséges táplálkozás. Pl a folsav nagyon fontos az idegcsőzáródásnál, és ez sajnos akkor zajlik amikor a legtöbb nő még nem is tud a terhességéről, ezért lenne fontos már a teherbeesés tervezésekor elkezdeni szedni a terhesvitamint. Sok nő szervezete nem tudja jól hasznosítani a folsavat, ezeknek a nőknek kb napi 20 tál spenótot meg kéne enniük ahhoz, hogy elég folsav legyen a szervezetükben ahhoz hogy az idegcsőzáródással ne legyen gond, ez sajnos Magyarországon elég gyakori probléma.
Én nem bíztam a véletlenre, elkezdtem szedni a vitamint rögtön ahogy abbahagytam a fogamzásgátlót. Eléggé hajlamos vagyok a hízásra, ráadásul a cigit is a babatervezéskor tettem le, mégis csak 5 kilót híztam eddig, most vagyok 32 hetes. Pedig minden nap szedem a vitamint. Annyi a titkom, hogy nem zabálok ész nélkül (pedig tudnék...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!