Aki terhessége alatt végig (vagy majdnem végig) szedte a magzatvédő vitamint, annak mekkora babája született?
Én végig szedtem az Elevitet, mert nélküle rossz volt a vérképem, a doki először csak a 20. hétig javasolta, de a véreredmények miatt végül a szülésig szednem kellett.
Kisfiam 4 kiló fölött született 38-as fejjel.
Egyikőnk sem nagydarab, igaz magasak vagyunk. Én alig több mint 2 kilóval születtem ,a férjem 3-al. Szóval nem tudjuk miért nőtt meg ennyire a pocakban. És már sokszor olvastam hogy a magzatvédő vitamin lehet az oka, és most a tapasztalatokra lenék kíváncsi.
Barátnőm megcáfolja ezt az állítást, ő két gyermekkel szedte végig, és alig több mint 3 kilóval születtek, szóval neki nem lettek nagy babái.
Nektek mi a véleményetek erről?
Köszönöm a válaszokat!
Az egyik gyermekemmel szedtem, ő 4400 grammal született
a másikkal nem, ő "csak" 4300 grammos volt.
Szóval nem azon múlik!
Nem azon múlik! Ez biztos, az orvosom is ezt mondta.
Én végig szedtem mindkettővel és nagy babáim lettek, a barátnőm is végig szedte, ő 3200 grammos kisfiút szült.
Ez kizárólag genetika, és némi táplálkozás (ha éhezel kisebb lesz a gyerek mint lenne normális evésnél).
4 napja késett,teszteltem ami pozitív lett és attól a naptól szedtem a gravidát,tehát már nagyon hamar.
2 nappal túlhordtam a kisfiamat és 31cm-es buksival 51cm-el és 3350g-al született.
30. hétig szedtem Elevitet, 4050gr. lett a babám! És 56cm.
Szerintem a magzatvédő hatására is nőtt ekkorára!
3000 és 3250
Nem ezen múlik, a baba nem nő a vitamintól. A vitaminok csak a mama étvágyát fokozzák, illetve a benne lévő B vitaminok fokozzák a felszívódás hatékonyságát, ezen keresztül tudnak hatni a mama hízására, a babáéra nem. Régen a rossz étvágyú kisgyerekekkel etettek folsavat, mert fokozza az éhségérzetet és ezek a vitaminok sok folsavat tartalmaznak.
(Az anyuka súlygarapodását is hülyeség ráfogni a vitaminokra, mert vagy a hormonok okozzák vagy az evés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!