Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Több gyermekes anyukák a...

Több gyermekes anyukák a gyermekek között mennyi a korkülömbség?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma töltöttem a 22.et, van egy 26hós fiunk a férjemmel, de a legnagyobb ajándék az lenne ha februárban összehoznánk egy kistesót így a férjem és a "2" gyerkőcnek is novemberben lenne a szülinapja. Annyira vágyom egy kislányra, szerintem úgy a jó, ha kevés korkülömbség van a 2 gyermek között, mivela nővérem és köztem van 1év 10hónap és együtt nőhettünk föl,szoros a kapcsolatunk.De a férjem várni szeretne még vele kb 2évet az szerintem sok:S. De mostanában úgy veszem észre ha pl. felhozom a témát nem annyira ellenkezik már. Nálatok hogy volt?? Egyik barátnőm említette valamelyik nap, hogy miért nem csinálom úgy hogy mikor peteérésem van akkor szóljak neki, hogy most nem kell védekezni, mert nem lesz belőle baba(mert mi akkor nem védekezünk ha 2-3 napom van mesesig és menses után még 2napig, 3éve így szoktuk és nem lett sose belőle baba), de én úgy vagyok vele, nem szeretnék vele kitolni én nem ilyen vagyok, azt szeretném ha tervezett baba lenne.
2012. jan. 10. 11:35
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:

10 hónapos a kislányom és 5 hetes terhes vagyok, tehát kb 17 hónapos lesz a lánykám ha jön a kistesó! Mi így akartuk, sőt részünkről még korábban is jöhetett volna! Az én férjem talán még jobban akarta mint én:)

Szerintem beszéld meg nyíltan a pároddal, hozz fel érveket a második babavállalás mellett, biztosan meg fogja érteni. Mi is sokat beszéltünk erről a férjemmel, hogy hogyan lenne jó, mit csináljunk.

Sok sikert!

2012. jan. 10. 14:27
 22/41 A kérdező kommentje:
Köszi szépen:) Azt hiszem tényleg ma leülök vele beszélni erről a dologról, remélem hatok rá valamennyire :)) ja és gratula :)
2012. jan. 10. 14:30
 23/41 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk ahogy a kisfiam betöltötte az 1 évet, terveztük a másodikat. De nem jött össze. Sokáig. Nem tudtuk, miért, míg végül másfél év után kiderült, mi a probléma. Végül a diagnózis után 1 évvel sikerült összehoznunk a babát 4 sikertelen inszemináció után, spontán. A héten töltöm a 11 hetet. A két gyerek közt így bö 4 év lesz. Annyiból jó, hogy el tudok menni a vizsgálatokra, míg a fiam oviban van (a férjem külföldön dolgozik). Nem lenne kire hagyni, ha nem lenne ovis.

Nálunk a férjem eröltette jobban már az elsö babát is, de nem szültem volna fiatalon, ha ö nem lenne 8 évvel idösebb nálam.

Szóval augusztus elejére vagyok kiírva, de a férjem ma már azt mondta, hogy majd az összel már próbálkozhatunk.... Nekem az egy kicsit korai lenne...

Egy egészséges párkapcsolatban mindent meg lehet beszélni és megmérgezné a kapcsolatotokat, ha "átvágnád+, még akkoris, ha nem jönne rá a turpisságra.

De észérvnek felhozhatnád, hogy a két gyermek közt úgysem tudsz elmenni dolgozni, akkor miért nem lehetne pont 3 év a két gyerek közt, akkor nem szakadna meg a gyes hónapokra, évekre.

Mire a nagyobb elkezdi az ovit, addigra babázhatnátok....

2012. jan. 10. 15:44
 24/41 A kérdező kommentje:
Igen ezt is említettem neki amit írtál, de arra sem reagált úgy semmit, párom 5évvel idősebb. Már ma kérdezte, hogy mi lenne az amire a legjobban vágyom szülinapra : nem mertem elmondani mi is lenne az, így azt mondtam,hogy semmire. :( Mert tudom,hogy most nem szeretne babát, úgy meg nem szeretnék,hogy csak miattam jönne össze, így nem fer:(
2012. jan. 10. 16:23
 25/41 A kérdező kommentje:
Ja és Gratula kismama! :)
2012. jan. 10. 16:24
 26/41 anonim ***** válasza:
Szia, én 19 évesen szültem a kisfiamat, a fiam 1 éves, én meg 20. A párom 36. És tényleg nagyszerű dolog fiatal anyának lenni. A babám karácsonykor töltötte az 1 éves szülinapját, és a párommal ettől a hónaptól próbálkozunk a kistesóval. Szóval mi is úgy gondoljuk, hogy minél kevesebb korkülömbség van a két gyerek között annál jobb. Az eleje nagyon nehéz lesz, főleg azért mert nekem van a világon a legelevenebb gyerekem. (most is felmászott az íróasztalra) Szóval hajrá nektek, biztos meg tudjátok beszélni. Amúgy boldog szülinapot!
2012. jan. 10. 17:49
 27/41 anonim ***** válasza:

Szerintem ne ess ugy teherbe ahogy a baratnod ajanlotta. Az nem szep dolog, egyutt kell elhatarozni magatokat.

Nekunk nyaron volt 2 eves a fiunk es en akkor mondtam mar a ferjemnek,hogy johetne a teso. De O meg azt mondta,hogy varjunk.

Azota eltelt fel ev es az uj evet ugy kezdtuk,hogy O mondta,hogy johet a teso.

Ha elsore sikerul akkor 3 ev es 3 honap lesz koztuk.

De ez igy jo is mert kulfoldon elunk es nincs segitsegem. Igy mar a fiunk eleg nagy es onallo lesz mire a teso megszuletik.

2012. jan. 10. 19:27
 28/41 A kérdező kommentje:
Köszi!:) hát én is úgy vok, ahogy te : szerintem az enyém a legelevenebb ...történt már egy két baleset vele mióta megvan :S,de neked is jó,hogy a férjed benne van:)
2012. jan. 10. 19:51
 29/41 anonim ***** válasza:

Köszi, örülünk nagyon!

Szerintem ha most leülsz vele megbeszélni a dolgot, akkor ö is elmondja a véleményéet, meg te is. Aztán hagyni kell ülepedni a dolgot, mert ha emlegeted, akkor annál tovább fogja húzni a dolgot. Én azt vettem észre, hogy a férfiak ilyenek. (Én például utálom, h a férjem cigizik, mindig baszogattam, de ö annál többet szívott. Amikor meg nem szóltam, megpróbálta letenni, de sajna nem sikerült:(

Bele fog menni!

10+5hkm

2012. jan. 11. 10:56
 30/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok,hogy bíztattok :) Remélem minden simán megy:)
2012. jan. 11. 11:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!