Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Több gyermekes anyukák a...

Több gyermekes anyukák a gyermekek között mennyi a korkülömbség?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma töltöttem a 22.et, van egy 26hós fiunk a férjemmel, de a legnagyobb ajándék az lenne ha februárban összehoznánk egy kistesót így a férjem és a "2" gyerkőcnek is novemberben lenne a szülinapja. Annyira vágyom egy kislányra, szerintem úgy a jó, ha kevés korkülömbség van a 2 gyermek között, mivela nővérem és köztem van 1év 10hónap és együtt nőhettünk föl,szoros a kapcsolatunk.De a férjem várni szeretne még vele kb 2évet az szerintem sok:S. De mostanában úgy veszem észre ha pl. felhozom a témát nem annyira ellenkezik már. Nálatok hogy volt?? Egyik barátnőm említette valamelyik nap, hogy miért nem csinálom úgy hogy mikor peteérésem van akkor szóljak neki, hogy most nem kell védekezni, mert nem lesz belőle baba(mert mi akkor nem védekezünk ha 2-3 napom van mesesig és menses után még 2napig, 3éve így szoktuk és nem lett sose belőle baba), de én úgy vagyok vele, nem szeretnék vele kitolni én nem ilyen vagyok, azt szeretném ha tervezett baba lenne.
2012. jan. 10. 11:35
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:

Hát véleményem szerint a "kis korkülönbség"-ről már lekéstetek, az én olvasatomban ez a két évnél kevesebbet jelenti. De persze sebaj! :o) A három év is ugyanolyan jó attól még. :o)

Nálunk két év van (23 hónap), és szűk három lesz, pontosan még nem tudjuk, ha megszületik a 3.

2012. jan. 10. 11:38
 2/41 anonim ***** válasza:
Pontosan 2 év, ha minden rendben lesz a terhességgel, még csak 6 hetes vagyok.
2012. jan. 10. 11:39
 3/41 A kérdező kommentje:
De jó nektek és gratulálok!! :) Hát igen az lett volna kiskorkülömbség de azt nem szeretném ha 5év lenne közöttük. Te hogy tudtad rávenni párod az újabb gyermekhez? Vagy egyáltalán nem is ellenált?
2012. jan. 10. 11:40
 4/41 A kérdező kommentje:
Gratulálok előző!:)probléma mentes babavárást kívánok neked!:)
2012. jan. 10. 11:46
 5/41 anonim ***** válasza:

19 hónap lesz a korkülönbség, ha minden jól megy, most 19 hetes várandós vagyok, a nagyobb pedig 14 és fél hónapos.

Szeretnénk harmadikat is, szintén ilyen kis korkülönbséggel, de majd meglátjuk (mi már 31 és 35 évesek leszünk a második születésekor és én 35 éves koromig meg szeretném szülni a gyerkőcöket, utána már én nem vállalom).

A férjem nem ellenkezett babaügyben sosem és nem is csapnám be, mondjuk nem is tudnám, mert óvszerrel védekeztünk és neki is bele kellett egyeznie, hogy próbálkozzunk! A második baba elsőre össze is jött.

2012. jan. 10. 11:50
 6/41 anonim ***** válasza:
Jó, hogy kis korkülönbséget akarsz, de nem minden gyerek reagál egyformán arra, hogyha hamar kap kis tesót. Az én két nagy fiam közt, két év van és megy a versengés közöttük. Igaz, megy a bratyizás is ha rájuk jön.A középső és az öcskös között van 4 év különbség. Megvannak egymással, időnként játszanak együtt. A legkisebbek között 5 év a korkülönbség. Most kilenc hónapos a három fiú kishúga. Őt mindegyik imádja. A fiúknál gyakrabban fordul elő rivalizálás, legalább is az én ismerőseim között.
2012. jan. 10. 11:50
 7/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtatok! igen gondolom az eleje nem lehet könnyű. Én sem szeretném becsapni semmilyen módon, de annyira nehéz kivárni, hogy ennyire "tiltakozik" a dologtól ..még.De hát nem tudok mást tenni,minthogy várjak :S
2012. jan. 10. 12:00
 8/41 A kérdező kommentje:
Tegnap előtt volt itt barátnőm hozta az 5 hetes babáját a fiam szeretgette volna, de ugye még úgy nem tudja. Kérdezték tőle,hogy szeretnél kistesót ? a fiam meg csak bólogatott,hogy igen, és mondta barátnőm ,hogy apának szóljál anya már benne van:)) Egyet biztos nem szeretnék,hogy a fiam egyke legyen, uncsitesómnak egy nagy lánya van és nem nagyon bírnak vele : nagyon makacs,hisztis,megkap mindent,nem tudja milyen az,hogy osztogasson szóval minden az övé.
2012. jan. 10. 12:04
 9/41 anonim ***** válasza:

Nem is tudom mondta-e valaki, hogy boldog szülinapot! :-)))

Beszéljetek a témáról, én nagyon örülnék, ha a helyedben lennék. Sajnos csak 29 évesen találkoztam az igazival, aki azóta a férjem. Pedig milyen, de milyen jó lehet fiatal anyukának lenni! Egyik legjobb dolog lehet a világon!

2012. jan. 10. 12:06
 10/41 anonim ***** válasza:
Szerintem mivel a férjed hozzáállása,egyáltalán nem a kategórikusan elzárkózás,előbb utóbb mivel egyébként is tervezitek,enged a te vágyadnak.A barátnőd inkorrekt ötletére egyébként sincs szükség,de ha lenne...sem akarnék így.Inkább beszéld rá,hogy te már érzed az új erőt hozzá stb.érvelj felnőtt módjára.Biztos hogy siker lesz! :) Nálunk eléggé kitolódott a baba,ezért és a korom miatt is(31)"kis"korkülönbséget terveztünk,de a kistesót apa kezdte hamarabb forszírozni :)és jó volt a "megérzés"mert ő rögtön jönni akart hozzánk,a zöld út után már nem jött meg!Így lett 2év és3hónap a fiaink között.Azt viszont cáfolom hogy egy jó testvéri viszony csak "kis"korkülönbségnél lehetne.Mindkét oldali tapasztalatom van:egy ikertestvér,és egy 10 évvel fiatalabb öccs személyében,akikkel szoros bensőséges szeretettel teli kapcsolatom van!Kívánom a legjobbakat nektek!
2012. jan. 10. 12:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!